Vad Kostar Ett Paket Tamponger?

0 Comments

Vad Kostar Ett Paket Tamponger
18,95/st.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar tamponger på normal?

Tampong ProComfort Normal Jfr-pris 1.72kr/st.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar tamponger på ICA?

Produktinformation. Tamponger Normal från varumärket ICA är en produkt under kategorin Tamponger, är just nu billigast hos ICA Nära Banér och kostar 32,90kr. Tamponger Normal är från Tyskland och innehåller 32st.
Visa hela svaret

Har Libresse slutat med tamponger?

Tamponger – se våra produkter i olika storlekar här Upptäck våra tamponger för alla flöden och behov. Allt från minitamponger för lite mens till tamponger för dig med rikliga blödningar. Se vårt sortiment här. Våra mjuka tamponger ger ett säkert skydd under mensens alla dagar.

 1. Med sin ultratunna design blir det superenkelt för dig att använda tampong, då de är väldigt enkla att föra in och ta ut.
 2. Sitter den på plats som den ska så känns det inte ens att den är där.
 3. Med en smart Twist & Open-funktion går det också snabbt och enkelt att få fram tampongen ur sin förpackning.
 4. Dessutom kommer de i supersnygga förpackningar som man gärna bär med sig.

Tampongerna finns i olika storlek beroende på hur ditt behov ser ut och hur riklig din mens är. Kanske väljer du en större storlek i början av mensen om du blöder mer då. För att sedan välja en mindre storlek när din mens är på väg att ta slut. Kanalerna på våra tamponger är vågiga för att leda vätskan inuti tampongen.

 1. Dessutom har de ett extra lager för att de inte ska ludda av sig.
 2. Licka dig in och läs om våra olika produkter för att kunna välja den bästa tampongen för just dina behov.
 3. Libresse Discreet tamponger finns i storlek Mini, Normal och Super.
 4. De har en rundad topp som gör dem lätta att föra in, och vågiga kanaler som effektivt leder vätskan in i tampongen och hjälper till att förhindra läckage.

Normal och Super har också en ultra slim design för extra komfort, men är lika säkra som en vanlig tampong tack vare superabsorberande fibrer. Vad Kostar Ett Paket Tamponger
Visa hela svaret

Kan man ha tampong när man kissar?

Hur ofta ska jag byta tampong? – Hur ofta du ska byta tampong beror på hur mycket du blöder. Du kan behöva byta var 4:e till var 6:e timme i början av mensen när du blöder mer. Och var 6:e till var 8:e timme i slutet av mensen då du blöder mindre. Byt när du tror att tampongen börjar bli full.
Visa hela svaret

Är det farligt att bada med tampong?

Tampong och bad – Att bada med tampong går finfint. Men tänk på att tampongen suger upp badvatten med bakterier i och en vattenfylld tampong gör att du kan blöda igenom. Så tvätta dina händer och sätt in en ny tampong när du badat klart.
Visa hela svaret

Kan man ha två tamponger i?

När mina mensblödningar är riktigt stora, kan jag använda två tamponger åt gången? – Det är aldrig säkert att använda två tamponger åt gången eftersom det ökar risken för att drabbas av tampongsjukan (TSS). Om du glömmer bort att du redan har satt in en tampong och sätter in ytterligare en, kommer du snart att lägga märke till en obehaglig doft som orsakas av bakterier som ansamlas.
Visa hela svaret

Hur ofta ska man byta tamponger?

Om det är bråttom – Ring genast 112 om du är för sjuk för att själv ta dig till en mottagning. TSS orsakas av ett gift som produceras av gula stafylokockbakterier. Bakterierna kan föröka sig om de kommer i kontakt med mensblod i en tampong eller blod i ett sår under en längre tid.

Byt tampong minst var åttonde timme. Tvätta händerna noga innan du byter tampong.

Risken att få TSS av att använda tamponger är väldigt liten om du följer de här råden. Undersökningar och utredningar För en säker diagnos görs bakterieodlingar från ditt blod och från eventuella sår. Din behandling måste påbörjas innan du har fått en helt säker diagnos.

Du behandlas på sjukhus, oftast med direkt i blodet. Giftet som de producerar gör att kroppen hamnar i ett så kallat chocktillstånd. Det innebär att blodtrycket sjunker väldigt mycket och att kroppens vävnader inte får det syre de behöver. Ett sådant chocktillstånd måste intensivbehandlas med vätska och antibiotika så fort som möjligt för att du ska kunna bli frisk igen.

Ingela Andersson, 1177.se, nationella redaktionen Katrin Hint, läkare, specialist i allmänmedicin och kirurgi, Stockholm Mens är en blödning från livmodern. Hur mycket du blöder varierar från person till person. Gula stafylokocker är en vanlig bakterie som många bär på utan att få några besvär.
Visa hela svaret

Hur många tamponger går åt under en mens?

Byt mensskydd och spar pengar! Den genomsnittliga menstruerande personen använder ca 12,000 – 16,000 engångsbindor eller tamponger under en livstid, räknar vi om det i pengar så stiger summan rätt fort till enorma proportioner. Under en livstid så spenderar vi som har mens ungefär 25 000 kronor på mensskydd.

Och det är pengar som egentligen bara kastas bort efter en enda användning. Genom att byta ut mensskydden till återanvändbara alternativ, kan du spara mycket pengar. Pengar som högst troligt kan användas till mycket trevligare ändamål! Med återanvändningsbara bindor, trosskydd och tamponger kommer du alltid ha mensskydd hemma när det behövs.

Inga fler sneglande på badrumsskåpet för att se om det finns något mensskydd kvar efter förgående menstruation – du har ju återanvändningsbara! Visst, det innebär en startkostnad att köpa ett antal bindor, tamponger och trosskydd i tyg, men med tanke på hur länge du kan ha dem så sparar du relativt snart in utgiften.

 1. Se nedan för vår beräkning.
 2. OSTNAD – FLERGÅNGSPRODUKTER VS.
 3. ENGÅNGSPRODUKTER Hur vi räknat: En menstruerande person gör i genomsnitt av med 12 000 – 16 000 engångsmensskydd under en livstid, där vi har räknat på att den genomsnittliga menstruerande personen blöder i 40 år, hen använder cirka 24-30 skydd per månad.
You might be interested:  Mail Med Cv Och Personligt Brev?

Vi har räknat ut ett snitt på hur många Imseenheter som behövs för mens varje månad, snittet är 24 stycken enheter som består av olika storlekar på bindor och tamponger. Dessa 24 enheter har 10 års garanti. Vi har räknat på att man har mens i cirka 40 år, vilket innebär att du behöver förnya dina tygbindor efter 10 år vilket ger 4 olika uppsättningar mensskydd över 40 år.24 enheter är uträknat på att man tvättar var tredje dag och använder 8 enheter per dag.

Tvättar man oftare behöver man inte 24 enheter och kostnaden blir då såklart lägre.24×4= 96 mensskyddsenheter från Imse under en livstid. KOSTNAD FÖR 10 ÅR: – Imse 24 enheter har 10 års garanti och snittpriset för Imses bindor och tamponger är 48,75 kr.24×48,75= 1170 SEK för 10 år – Engångsskydd: Vi har räknat på ett bästsäljande märke och gjort ett snittpris för olika modeller.

Snittpris per enhet 2,1 kr, alltså 2,1×24=50,4 kr per månad.50,4 x12= 604,8 kr per år.604,8×10= 6048 kr för 10 år. KOSTNAD FÖR 40 ÅR: – Imse = 4680 kr för 40 år – Engångsskydd (bästsäljande märke i Sverige) = cirka 24 200 kr för 40 år : Byt mensskydd och spar pengar!
Visa hela svaret

Kan en kille ha mens?

Och har män också en menscykel? Nja, inte direkt. Men faktum är att män också kan få problem med både dåligt humör och tappad sexlust på grund av sina hormoner.
Visa hela svaret

Kan man duscha med en tampong?

Tips när du badar med tampong – Okej, du har mens men är riktigt sugen på att bada, vad är viktigt att komma ihåg? En grej är att tampongen ju även absorberar vatten, så lite av pool eller sjövattnet kommer att sugas in i tampongen – varesig du vill eller inte.

I badvatten finns lite bakterier – så när du badat klart är det bra att byta tampongen. Pinna iväg till en toalett, byt till en ny tampong och släng den andra i papperskorgen efter du virat in den i lite toalettpapper. Är du ute i naturen så får du hitta ett annat ställe att byta på och komma ihåg att ta med dig den använda tampongen hem – inget skräp där det inte hör hemma! Det finns också en annan anledning till varför det kan vara bra att byta en tampong man badat med – eftersom den sugit åt sig lite vatten så kommer den ha svårare att suga upp all din mens och risken finns att du blöder igenom om du blöder mycket.

Är du sugen på att bada, men helt osugen på att använda tampong? Det är klart att det går att bada när man har mens utan att använda ett mensskydd. Är du ute i naturen så är det bara att bada på, men tänk på att det som sagt kan bli fläckar i badkläderna.

Är du sugen på att bada i en bassäng så behöver du fundera på hur mycket du blöder. Undvik att bada när mensen är som rikligast. Är du i skolan och har simning på idrotten, så berätta för din lärare att du kan behöva hoppa över simlektionen. Är det precis i slutet på din mens och du blöder väldigt lite så kan du bada utan mensskydd.

En grej som kan vara bra att ha koll på är att man är lite mer mottaglig för infektioner när man har mens. Så se till att tvätta dig efteråt! : Bada med tampong när du har mens
Visa hela svaret

Är det farligt att ha tampong på natten?

Det finns en massa myter om att använda tampong på natten, men det är absolut OK att göra det. Under flera decennier har miljontals kvinnor använt tampong på natten utan att få problem. Det finns inget som tyder på att det skulle innebära några speciella risker att använda tampong på natten eller när man sover.

 1. Så snart du har börjat få mens är kroppen redo att använda tamponger, så om du vill kan du använda tampong på natten från och med första mensen.
 2. Ldern påverkar inte om du kan använda tampong både på natten och dagen – det är helt upp till dig.
 3. Även om du använder tampongen längre tid på natten ska du börja med att använda tamponger av samma storlek som du brukar ha på dagtid.

Kom bara ihåg att använda en tampong med så låg uppsugningsförmåga som möjligt i förhållande till hur mycket du blöder, samt att sätta in den precis innan du går och lägger dig och byta den direkt på morgonen. Om du ska sova över någonstans behöver du bara ta med dem i väskan – ingen behöver veta att du har mens!
Visa hela svaret

Kan man bada med binda när man har mens?

Binda och trosskydd

Du är här:

Bindor och trosskydd är mensskydd som du sätter fast i underbyxorna. De suger upp blodet och skyddar dina kläder. Vilken storlek du ska använda beror på hur mycket du blöder. Vad Kostar Ett Paket Tamponger Bindor suger upp blodet när det rinner ut, och skyddar på så sätt dina underkläder. Bindor kan vara olika långa och tjocka. Vilken binda du ska välja beror på hur mycket mens du har, och vad du känner dig bekväm med. Du kan välja en tjockare och längre binda om du blöder mycket. Vad Kostar Ett Paket Tamponger Trosskydd är som en binda fast mindre. De kan inte suga upp lika mycket blod som en binda. Du kan använda ett trosskydd i slutet av mensen när det bara kommer lite blod, eller om du har blödningar före eller efter den vanliga mensen. En del personer har trosskydd tillsammans med tampong, för att skydda underkläderna om tampongen blir full och börjar läcka.

 • Du ska inte bada med en binda eller ett trosskydd eftersom de sitter utanför kroppen och blir blöta.
 • Men det går bra att träna med en binda eller ett trosskydd.
 • På ena sidan av bindan eller trosskyddet finns det klister.
 • Den sidan ska du lägga mot underbyxorna.
 • Många bindor har också små flikar på sidorna, så kallade vingar.

Du viker dem runt kanten på underbyxorna och klistrar fast dem på undersidan. De håller bindan på plats och skyddar mot att blod hamnar på sidorna av underbyxorna. Vad Kostar Ett Paket Tamponger Bindor med vingar skyddar underbyxornas kanter från blod. Hur ofta du behöver byta binda eller trosskydd beror på hur mycket du blöder. De flesta behöver byta binda var 3:e till 6:e timme. Du behöver inte byta varje gång du går på toaletten. De flesta blöder mest under mensens första dagar, och behöver byta oftare då. Bindor och trosskydd kan börja lukta eller läcka om du använder dem för länge.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vad Göra Med Post Som Kommit Fel?

Hur långt ska man trycka in tampongen?

Jag fick min första mens för snart ett år sedan och har bara använt bindor sedan dess. Jag har försökt att använda tampong med det gör skitont och det tar emot när jag ska föra in den så de slutar med att den är kanske 1 cm. inne i slidan och sedan tar det för ont så jag ger upp! Jag vill börja använda tampong för det verkar så mycket bättre för det syns inte! Men det liksom bara inte går!! Sexualterapeut Suss Åhman svarar Det är inte ovanligt att det känns jobbigt att använda tamponger i början.

Att det fungerar bra att sätta in tampongen ungefär 1 cm och att det sedan tar emot beror på att det ungefär 1 cm in i slidan finns något som kallas för mödomshinna eller slidkrans. Det är ett slags slemhinneväck som finns runt slidans öppning och inte något slags lock som vissa tror. Slemhinneväcket har en öppning i sig, men den öppningen kan i vissa fall vara väldigt liten och tajt.

Vill man väldigt gärna använda en tampong så kan man försöka gång på gång sätta in en tampong eller ett kanske lite mildare och enklare sätt är att försöka sätta in ett finger i slidan. Det kan man bra göra och det är absolut inte det minsta farligt men man kan för säkerhetens skull tvätta händerna så att det inte kommer in några bakterier i slidan.

 • Man kan också ta något slags glidmedel, t.ex.
 • Helt vanlig matolja om den inte har några starka kryddor i, eller ta oparfymerad hudkräm eller något liknande och sätta på fingret.
 • Man kan ta hjälp av en spegel och titta var slidans öppning är och sedan gång på gång försiktigt sätta in exempelvis lillfingret.

Så småningom då man hittat slemhinneväcket kan man försöka tänja ut det lite så att en tampong till slut får plats. En mycket liten del av flickorna har en så tajt öppning att det i praktiken är omöjligt att använda en tampong eller att ha samlag eftersom det tar så ont.
Visa hela svaret

Varför ska man inte bada när man har mens?

Vanliga frågor och svar om mens Du kan bada under mens, men just under mensen ändras miljön i underlivet och du blir något mer mottaglig för infektioner. Du kan använda tampong när du badar men sätt i en ny innan du hoppar i och byt den sedan när du badat färdigt.
Visa hela svaret

Hur får man ut en tampong utan snöre?

Det händer sällan och det är ingenting att oroa sig över. Om du inte får tag på snöret, vänta tills tampongen är helt genomdränkt. Sätt dig på huk och krysta lite, ungefär som om du satt på toaletten. Då bör du kunna få tag på tampongen med två fingrar och dra ut den.
Visa hela svaret

Hur tar man ut en tampong utan att det gör ont?

Om du använder tampong för första gången kan du vara lite orolig för hur du ska kunna ta ut den. – Men du behöver inte vara orolig: att ta ut en tampong är väldigt enkelt, om du använder den på rätt sätt. Och du kommer snart att få kläm på det. Du behöver bara dra försiktigt men bestämt i snöret och tampongen bör glida ut utan problem.

 • Om den verkar sitta fast när du drar i snöret och den inte glider ut på ett lätt sätt, kan du behöva låta den sitta kvar i ytterligare en stund.
 • Den kan fortfarande vara torr.
 • Det optimala är att byta tampong var fjärde timme men du får aldrig låta en och samma tampong sitta inne i mer än åtta timmar.

Få inte panik om du inte hittar snöret. Du bör kunna få tag i den om du sätter dig på huk och försiktigt stoppar in tummen och pekfingret i slidan för att leta reda på tampongen och dra ut den. Försök visa hänsyn när du ska slänga din tampong. Undvik att spola ner den använda tampongen i toaletten.

 • Detta kan orsaka stopp i avloppet.
 • Istället ska du vira in den i toapapper och slänga den i den speciella papperskorgen för bindor och tamponger (som finns på de flesta allmänna toaletter) eller i en vanlig sopkorg.
 • Sedan måste du alltid tvätta händerna.
 • Det ska inte göra ont när du tar ut tampongen.
 • Om den har suttit inne i minst fyra timmar och det känns obehagligt att dra ut den så kan det bero på att ditt flöde inte är tillräckligt stort för just denna tampongtyp.

Det innebär att det inte finns tillräcklig lubrikation mellan tampongen och slidväggarna och detta skapar friktion när du försöker dra i strängen. Du kan använda lite kokosnötolja eller olivolja på fingrarna för att hjälpa till att peta ut den. Eller så kan du kissa innan du tar ut den för att slappna av i slidmusklerna.

Det bästa sättet att undvika obehag när du tar ut tamponger är att använda en typ med rätt uppsugningsförmåga för just ditt flöde och att endast använda tamponger när du är helt säker på att du har mens. Använd en binda tills du är helt säker på att mensen har börjat och gör det samma när flödet börjar minska i slutet av mensen.

Om du letar efter en produkt som kan skydda dina underkläder både före och efter mensen, använd inte tamponger! De är inte lämpade för daglig användning eftersom de har alldeles för stor uppsugningsförmåga. Använd istället trosskydd för de där dagarna “mittemellan”.
Visa hela svaret

Är det farligt att ha i en tampong i 10 timmar?

Hur ofta måste man byta tampong – kan man ha den hela natten eller ska man byta oftare? Här får du reda på hur länge en tampong ska sitta inne, och få svaret på varför! – Hur länge man kan ha i en tampong är en av de absolut vanligaste frågorna vi får.
Visa hela svaret

Varför åker min tampong ut?

Med lite träning kommer du snart att få koll på tamponganvändningen. – Men här är ett par saker som du bör tänka på för att använda dem på rätt sätt. Hur länge du kan låta en tampong sitta inne beror på ditt mensflöde. Tampongen kommer att suga upp blodet i din slida och när den är “full” så måste den tas ut.

Det optimala är att byta tampong ungefär var fjärde timme. Men om du har riklig mens kommer du att behöva byta den oftare, eller välja en tampong med högre uppsugningsförmåga. Om det känns som om din tampong sitter fast när du drar i snöret och den kommer ut “torr” efter fyra timmar, så behöver du förmodligen använda en typ med lägre uppsugningsförmåga.

Om du märker att snöret på tampongen är smutsigt och blött, har tampongen fått sitta inne lite för länge.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Spårar Man Sitt Paket?

Får bara in halva tampongen?

Varför kan jag inte använda tampong?

 1. Du är här:

Jag vill kunna använda tampong, men det går inte! När jag försöker känns det så obehagligt och jag måste absolut ha vaselin på. Är det här vanligt? Jag är rädd att jag inte kommer kunna ha samlag. Det är vanligt att en tampong kan kännas torr och stor. För att få in en tampong kan det krävas lite tålamod. Gör så här:

 • Börja en dag när mensen är riklig. Blodet gör att tampongen glider lättare.
 • Använd den minsta storleken på tampong.
 • Använd lite vaselin på toppen av tampongen, då glider den in lättare.
 • Sätt ett ben på toalocket, sära på blygdläpparna och för in tampongen så långt du kan.
 • Putta in den sista biten med långfingret.

En del tycker att det är lättare att lära sig använda tampong med införingshylsa. Då hamnar tampongen inte för långt ut, vilket annars kan kännas obekvämt. Testa det om du vill. Kontakta en ungdomsmottagning om du ändå tycker det är svårt. De som jobbar där är vana att hjälpa till med såna här saker.

När du har sex med någon är det en helt annan situation. Upphetsningen gör slidan våt och elastisk. Då formar sig slidan efter det som förs in för att ta emot och omsluta det. Det sker oavsett om det är ett finger, en penis eller en sexleksak som förs in. Med vänliga hälsningar Therese Zetterqvist Eriksson Här hittar du innehåll om snippan.

När du precis har fått mens kan det vara svårt att veta vilket mensskydd du ska använda. För att hitta något som passar just dig får du prova dig fram. Artikel Hitta din närmsta ungdomsmottagning. : Varför kan jag inte använda tampong?
Visa hela svaret

Hur ska man ligga när man har mens?

Sex + mens – hur blir det?

Du är här:

Martina och Edda blir extra kåta när de har mens och tycker att orgasm hjälper när de har mensvärk. De berättar också hur det har varit att få munsex när de haft mens. – En del verkar tycka att mens är äckligt. Men jag tycker inte att det är någon skillnad på mens och till exempel sperma, säger Edda.

 • Det är platsen de har sex på och på vilket sätt de har sex som skiljer sig när Martina och Edda har mens.
 • Edda har ibland sex i duschen och om hon har sin menskopp kvar i slidan tycker hon det funkar bra att ha smek- och munsex precis som vanligt.
 • När Martina blöder mycket brukar hon torka av lite innan hon har sex.

– I början av mensen föredrar jag att ligga ner istället för att sitta ovanpå min partner. Då rinner det inte ut lika lätt, säger Martina. Vi får också höra sjuksköterskan Johan avliva några mensmyter. Egna berättelser Min bästis som bor väldigt långt ifrån mig och jag hade en deal: när någon av oss fick mens då skulle vi berätta för varandra.

 • Jag fick den först av oss.
 • Jag skrev till henne att du vill inte ha mens hon bara “bättre än att inte ha den :)”.
 • Jag ville ha den senare men det ville inte min kropp.
 • Egna berättelser Jag frös till, just i det ögonblicket sa min kompis: “Nikki, är inte det dina trosor?” Jag skämdes ihjäl även fast det inte borde vara nånting att skämmas om.

Egna berättelser Jag har alltid känt mig lite konstig och onormal eftersom jag har varit sen i utvecklingen. : Sex + mens – hur blir det?
Visa hela svaret

Kan man stoppa in två tamponger?

När mina mensblödningar är riktigt stora, kan jag använda två tamponger åt gången? – Det är aldrig säkert att använda två tamponger åt gången eftersom det ökar risken för att drabbas av tampongsjukan (TSS). Om du glömmer bort att du redan har satt in en tampong och sätter in ytterligare en, kommer du snart att lägga märke till en obehaglig doft som orsakas av bakterier som ansamlas.
Visa hela svaret

Hur ofta ska man byta tamponger?

Om det är bråttom – Ring genast 112 om du är för sjuk för att själv ta dig till en mottagning. TSS orsakas av ett gift som produceras av gula stafylokockbakterier. Bakterierna kan föröka sig om de kommer i kontakt med mensblod i en tampong eller blod i ett sår under en längre tid.

Byt tampong minst var åttonde timme. Tvätta händerna noga innan du byter tampong.

Risken att få TSS av att använda tamponger är väldigt liten om du följer de här råden. Undersökningar och utredningar För en säker diagnos görs bakterieodlingar från ditt blod och från eventuella sår. Din behandling måste påbörjas innan du har fått en helt säker diagnos.

 • Du behandlas på sjukhus, oftast med direkt i blodet.
 • Giftet som de producerar gör att kroppen hamnar i ett så kallat chocktillstånd.
 • Det innebär att blodtrycket sjunker väldigt mycket och att kroppens vävnader inte får det syre de behöver.
 • Ett sådant chocktillstånd måste intensivbehandlas med vätska och antibiotika så fort som möjligt för att du ska kunna bli frisk igen.

Ingela Andersson, 1177.se, nationella redaktionen Katrin Hint, läkare, specialist i allmänmedicin och kirurgi, Stockholm Mens är en blödning från livmodern. Hur mycket du blöder varierar från person till person. Gula stafylokocker är en vanlig bakterie som många bär på utan att få några besvär.
Visa hela svaret

När ska man börja med tamponger?

Hur kan man öva sig i att använda tampong? – Man kan börja använda tampong efter att mensen har börjat och när som helst när man själv känner sig redo för det. Det lönar sig att öva i lugn och ro och att så småningom bekanta sig med den egna kroppen. Det går lättast att försöka placera tampongen under de dagar då mensen är som rikligast.
Visa hela svaret

Vad kostar 1 binda?

Bindor Ultra Normal Jfr-pris 1 :61kr/st.
Visa hela svaret