Vad Är Paket Från Tn?

0 Comments

Vad Är Paket Från Tn
Telenor och Track and trace premium 2020-06-03 Vad Är Paket Från Tn Telenor är en tjänsteleverantör, men vad många inte tänker på är att det också är ett stort logistikföretag.– Vi vill minska våra returer och då är en automatiserad tjänst som Aviseringar i PostNord Portal Business väldigt viktig, säger Mikael Gustavsson, product manager på Telenor.

 • Det är framför allt telefoner, men även en hel del hårdvaror som modem och tv-boxar.
 • Telenor skickar tusentals paket till sina kunder varje år och för att bättre kunna visualisera sina flöden och automatisera sin respons har man tillsammans med PostNord utvecklat funktionen Aviseringar.– För oss är det väldigt viktigt att minska mängden returer eftersom det är en jättekostnad för oss, förklarar Mikael Gustavsson.

Sedan i våras har Telenor därför använt möjligheten i systemet att automatiskt skicka påminnelser till kunder vars paket inte har hämtats ut efter ett visst antal dagar. De kunderna får ett sms med en fråga: “Du har väl inte glömt att du har ett paket att hämta ut?”Resultatet av det nya arbetssättet har varit riktigt bra.

Vi utvärderade efter två månader och såg att antalet returer hade sjunkit markant och då var det ingen tvekan för oss, den här tjänsten vill vi verkligen ha. Att effektivisera är jätteviktigt för ett bolag som vill må bra i längden.För Telenors del är det till stor del de sänkta logistikkostnaderna som spelar roll.

Ett paket som returneras kostar pengar både i frakt och i lagerhantering när det åter ska sorteras in i systemet. – Men en annan viktig aspekt är tappet på intäktssidan. Ett paket som ligger hos ett ombud utan att hämtas ut hade kunnat säljas till någon annan i stället.

Funktionen är ett tillval i PostNord Portal Business. Aviseringsfunktionen kan reagera på olika triggers, till exempel att ett paket legat länge hos ett ombud, att ett paket är ankomstregistrerat hos PostNord men att inget har hänt på ett visst antal timmar efter det, eller att paketet inte har lämnat det egna lagret efter ett visst antal timmar. En trigger kan sätta i gång en av tre automatiska händelser: ett meddelande kan skickas till slutkunden, ett meddelande kan skickas till avsändarens lager eller ett meddelande kan skickas till PostNords kundservice. Målet med tillvalsfunktionen är att hjälpa företag att optimera sin avvikelse- och lagerhantering. Kostnaden för Aviseringar är 3 000 per månad och företag, samt 75 öre per sms. Meddelanden via e-post är gratis.

You might be interested:  Hairtalk Hur Många Slingor I Ett Paket?

Telenor och Track and trace premium
Visa hela svaret

Får man sms från PostNord?

Så här fungerar det –

När ditt brev eller paket kommer till ditt serviceställe skickas ett sms, en notis i appen eller mejl till dig med informationen om att det finns att hämta. Aviseringen innehåller information om avsändare, uppgifter om var du hämtar brevet/paketet, öppettider. I Sms:et finns det och en fyrsiffrig kod som du anger när du hämtar ut brevet/paketet. Dessa siffror är samma som de fyra sista siffrorna i ditt försändelse-ID. I appen klickar du upp detaljvyn på din leverans och legitimerar dig med BankID för att få fram en streckkod som skannas. Vid postförskott finns även beloppet angivet. Du kan även få en föravisering om att brevet eller paketet har lämnats in och att det är på väg. Om försändelsen inte har hämtats efter tre dagar får du en påminnelse.

Har du fått en påminnelse även fast du hämtat ut din försändelse bör du jämföra det ID som står på avin med det som står på försändelsen, överensstämmer numret kan du bortse från aviseringen. När du själv skickar ett paket kan du välja att mottagaren ska få ett sms när paketet finns att hämta.
Visa hela svaret

Vem har skickat paket till mig?

Vet du att du kan spåra ditt paket i vår app? – Med PostNord App får du snabbt koll på var paketet befinner sig och när det väntas komma fram. Med appen och mobilt BankID kan du legitimera dig digitalt och sedan välja att själv hämta paketet, eller skicka vidare avin och låta någon annan hämta. Läs mer och ladda ner appen
Visa hela svaret

Vad händer om jag klickar på länk i Bluff sms?

Klicka bara på kända länkar – Tänk på att vara försiktig med att klicka på länkar eller ladda ned program som kommer via e-post, sms eller olika typer av forum – särskilt om du inte känner till avsändaren. Om du är osäker på om en fil skulle kunna innehålla virus eller annan skadlig kod bör du avstå från att ladda ner den.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Lång Tid Tar Post Från England Till Sverige?

Kan polisen skicka sms?

Polisen varnar för falska polis-sms i mobilen

 • Polisen har under måndagseftermiddagen fått in flera samtal från personer som fått sms med följande text:
 • “Vi misstänker bedrägligt beteende på ditt konto, vänligen kontakta spärrservice.”
 • Enligt polisen är detta falska uppgifter och att det rör sig om bedrägeriförsök.

– Varken polis eller andra myndigeter skickar ut sådana sms, det är inte förenligt med våra metoder. Det kan vara klokt att ställa sig frågan om det verkligen kan stämma om man får ett sms, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson i syd.
Visa hela svaret

Varför skickad det som sms?

Kontrollera om operatören stöder sms, mms eller RCS-meddelanden. Kontrollera om du har signal. Kontrollera om flygläget är aktiverat. Stäng i så fall av det.
Visa hela svaret

Kan sms innehålla virus?

Vad är ett virus i mobilen? – Termen virus brukar användas för att beskriva all slags skadlig aktivitet som drabbar din Android-telefon. Dock brukar man skilja på ett spion­program och ett vanligt virus. Ett virus har som syfte att förstöra program­varan på telefonen och hindra systemet från att fungera normalt.

 • Liksom ett biologiskt virus förökar det sig exponentiellt genom att replikera sin egen kod och spridas vidare i systemet.
 • Ett spion­program, å andra sidan, är till för att komma åt dina person­uppgifter för att kunna utföra olika bedrägerier.
 • Det kan blockera enheten för att pressa dig att betala för att få den upplåst igen.

Spion­programmet registrerar din aktivitet på telefonen eller spelar in samtal. Dessa inspelningar kan sedan användas mot dig och hota din privata integritet. Vidare har spion­programmet även möjlighet att skicka dyra sms och över­föra pengar från ditt bank­konto via falska bank­appar.
Visa hela svaret

Får sms om att hämta paket?

– Vad du egentligen tankar ned är en skadlig kod som läser av och stjäl information, som inloggningsuppgifter och lösenord, säger Jan Olsson, kriminalkommissarie vid polisens sektion nationellt it-brottscentrum på Nationella operativa avdelningen. I Black Week- och juletider är vi många som väntar på att få paket på posten.

 1. Ibland är det inte helt lätt att komma ihåg allt som beställts, en osäkerhet som kriminella vill utnyttja.
 2. Polisen har gått ut med en varning om att många just nu får sms om att man har paket att hämta ut.
 3. Meddelandena ser ut att komma från exempelvis Postnord och DB Schenker, men kommer i själva verket från bedragare.
You might be interested:  Hur Avslutar Man Ett Formellt Brev?

Sms:en har en länk, och klickar mottagaren på länken startar ofta nedladdningen av appen FluBot. Flubot är i själva verket en trojan som försöker stjäla känslig information på telefonen, och skickar därefter vidare sms med liknande länkar till mobilens kontakter.

Den skickar iväg en ny serie sms till alla dina kontakter. Så inte nog med att du smittas, utan vad som sker är att alla dina kontakter får likadana sms. En sådan här kedjebrevsvåg når miljontals människor världen över. Därför räcker det med att var tusende eller tiotusende går på det för att bedragarna ska berika sig rejält.

För dem kostar det ingenting eftersom det är du och jag som skickar sms:en vidare, säger Jan Olsson. Appen går sedan inte att radera, så för att få den att försvinna helt behöver telefonen fabriksåterställas. Polisen uppmanar nu alla att aldrig klicka på länkar om man är osäker på var de kommer ifrån.
Visa hela svaret

Vad är ett Trackingnummer?

Ett spårningsnummer eller spårnings-ID är en sifferkombination (som i vissa fall även innehåller bokstäver) som identifierar din sändning för nationell eller internationell spårning. Oftast kan avsändaren eller nätbutiken ge dig ett spårningsnummer eller -ID.
Visa hela svaret

Måste man betala för något man inte beställt?

Svar: – Hej Anders, Du är som sagt inte skyldig att betala något om du har fått hem varor som du inte har beställt. Om du kommer att få kostnader på grund av att företaget vill ha tillbaka de varorna får du skriva det till företaget och förklara det. Kräver företaget att du till exempel packar varorna på ett visst sätt med något emballage så är det också företaget som ska stå för kostnaden för emballaget.
Visa hela svaret

Vad händer om man inte hämtar ut ett paket man beställt?

Om du skickat en försändelse som hamnat på ett serviceställe så ligger försändelsen normalt kvar i 14 dagar, om mottagaren väljer att inte hämta försändelsen inom denna tid så returneras försändelsen till dig. Vid retur tillkommer oftast en returavgift men i vissa tjänster ingår returkostnaden.
Visa hela svaret