Hur Slår Man In Paket Steg För Steg?

0 Comments

Hur Slår Man In Paket Steg För Steg
Slå in paket, 7 tips till paketinslagningen Slå in paket Så gör du! Ett vackert inslaget paket är minst lika viktigt som innehållet. Vi bjuder på 7 inspirerande tips för smart och snygg paketinslagning. Tips: roliga Knepen du kommer ha användning för inför bland annat jul, kalas, bröllop, dop eller studentmottagning.

Det enklaste när det gäller smartness vid inslagning är så klart att måtta papperet noga efter föremålet du ska slå in. Vänd och vrid lite för att se hur du nyttomaximerar pappersytan. Du sparar papper och det blir enklare att slå in när papperet inte ligger i flera lager när du ska vika in flikarna. Har du varit med om att papperet inte räcker runt paketet, att du råkat klippa lite för snålt? Du är inte ensam. Men se det som en möjlighet till ett snyggare paket. Att skarva med annat papper blir riktigt effektfullt. Vik kanterna på papperet för att slippa den råa kanten och fäst det med dubbelhäftande tejp över glipan på paket. Kanske har du någon spillbit som passar perfekt? Spillbitar är bra till mycket, släng aldrig den där sista lilla stumpen på rullen! En kul accessoar till paketen är att göra rullar av matchande papper. Klipp kvadratiska bitar i olika storlekar, rulla hårt från ena hörnet. Fäst med dubbelhäftande tejp så rullen håller formen och fäst rullar under paketets snöre. Visste du att papper går krulla? Med sax, som du gör med snöre. Perfekt att använda små pappersrester till. Smycka paketen med schabloner som du klipper ut i ett avvikande men matchande papper. Kanske ett motiv som är en ledtråd till vad som döljer sig i paketet? Ska du ge du bort en flaska? Lägg den i en grillvante, bra skydd för flaskan och mottagaren får två presenter i en. Gör din egen presentpåse för de otympliga klapparna. Inga problem att göra paket av en cykelhjälm. Lägg papperet med mönstersidan neråt. Vik en långsida omlott över den andra och fäst med tejp till en cylinder. Stäng ena kortsidan genom att vika två varv och tejpa. Nu är påsen klar, stoppa i cykelhjälmen och stäng den sista kortsidan och dekorera paketet.

Pyssel av present papper Släng inte överblivet paketpapper, snygga i stället till paketen! Vi visar hur du gör. Busenkelt! Så gör du söta pompoms i silkespapper som sätter stämningen på festen. Julklappstips & pyssel Enkelt julpyssel som dessutom blir en fin julklapp.

Gulligt i miniatyr Vi visar steg för steg hur du bakar urgulliga minipepparkakshus! Så gör du! En servettvikning som är utmärkt till julbordet, dessutom enkel att göra! Gör eget julpynt Skapa eget julpynt och häng upp dina julgranskulor med makramé – så gör du! Från strut till gran Gör en julgran av den och använd som placeringskort! Hurra vad vi är bra! Här ger vi tips på fyra olika dukningar att fira studenten med på studentmottagningen.

Julpyssel Du kan enkelt göra en personlig kalender själv av fint papper. : Slå in paket, 7 tips till paketinslagningen
Visa hela svaret

Hur man slår in ett paket utan tejp?

3 tips för en miljövänlig paketinslagning – Hur slår man in julklappar på ett miljövänligt sätt? Här är tre tips:

Har du gamla tidningar som ligger hemma och skräpar? Använd dem för att slå in snygga paket! Kika runt i tidningen och se om det finns någon rolig rubrik eller passande stycke att ringa in och ha på paketets uppsida. Om du har papper hemma kan du även använda det till att vika en fin liten ask att lägga julklappen i.Du kan också slå in paketet i någonting som du vet att mottagaren kommer att använda, till exempel kan du slå in ett ljus i en fin sjal.

Visa hela svaret

Hur man knyter ett paket?

Hur man får en fin rosett när man slår in ett paket Det finns så många tips och hacks på hur man kan göra fina rosetter. Här presenterar vi ett sätt vi har utvecklat själva. Längst ner i blogginlägget hittar du även länkar till våra tidigare inlägg med rosett tips.

För att göra en fin rosett så dela snöret i två delar. Först gör man en vanlig knut med ett snöre runt paketet. Sedan tar man det andra snöret och virar det runt handen två gånger. Se till att ändarna på snöret hamnar i mitten så dom inte syns. Ta sedan det snöret du har i handen och lägg det på det knutna snöret.

Gör sedan en knut så den sitter fast. Klart! Här nedan finns en film från vår youtubekanal så man förstår lättare hur vi gjort.

Två rosetthacks på paket hittar du om du,Hur man gör en fin rosett med handen,Hur man gör en liten rosett med hjälp av en gaffel hittar du om du,

: Hur man får en fin rosett när man slår in ett paket
Visa hela svaret

Hur slå in runt paket?

Så slår du in runda paket – Det kan vara klurigt att slå in runda paket snyggt, men det är inte omöjligt! Börja med att linda presentpappret runt paketet och fäst med en tejpbit. Vik in kanterna mot undersidan av paketet. Vik sedan in cirka 1 cm breda kanter på ovansidan och lägg in mot mitten. : Paketinslagning – kluriga tips
Visa hela svaret

You might be interested:  Vem Delar Ut Post I Malmö?

Hur snörar man in paket?

Dekorera ditt paket med en rosett av susifixband – “Susi-vad-för-något?” tänker du kanske. Det var min första kommentar då mina kollegor började att tala om om, Nu förstår jag verkligen varför de pratade så mycket om det. Det är ett band som på baksidan har ett snöre och när du drar i snöret, blir det en fin rosett.
Visa hela svaret

Hur slår man in flaska?

Japansk paketinslagning av runda paket – För bästa resultat så rekommenderas silkespapper. Det är ett papper som är följsamt och lättantändligt i detta fall då det ska vikas i små veck. Och sedan just vid flaskor är det bra då det “bara” är att vrida runt pappret runt flaskhalsen och sedan avluta med ett fästande band runt.

Du ska börja med att lägga ditt runda paket på pappret så när du viker upp det ska pappret gå upp till mitten. Rulla sedan in ditt runda paket och limma med limstift eller dubbelhäftande tejp så pappret låses. Ta tag i pappret på den ända där pappret sticker ut och liksom nyp pappret. Ta den lilla biten/nypet mot mitten och håll fast den mot mitten med vänster (om du är högerhänt).

Den flik som blir bredvid, till höger nyper du och för som ett nytt veck mot mitten den med. Håll fast även den med vänster hands pekfinger. Du ska fortsätta “nypa” ner veck efter veck hela vägen runt. Tipset är att försöka göra så smala veck som möjligt för att få en tydlig plisserad inslagning. Hur Slår Man In Paket Steg För Steg Det tar några gånger innan man får in den rätta knycken som Tjorven skulle sagt. Hur Slår Man In Paket Steg För Steg Och jag vill poängtera att detta är inget du gör när du har bråttom iväg till en fest och tar en flarra rödpang ur skafferiet för att ge bort. När, detta förtjänar nog ändå sin lilla mysiga pysselstund. Sånt som vi pysselglada älskar att göra, du vet?!
Visa hela svaret

Hur man slår in julklappar fint?

Halva nöjet med julen är att slå in julklapparna – att välja papper, etiketter och stil. För visst är det lite roligare att ge bort en julklapp som ser fin ut? Hur Slår Man In Paket Steg För Steg Vet du inte hur du ska slå in dina julklappar i år? Vi ger dig ett bildspel fullproppad med inspiration. Du behöver faktiskt inte köpa en massa olika inlagningspapper, du kommer långt med helt vanligt brunt papper. Det bruna papper kan du variera på flera olika sätt – du kan rita på det, du kan dekorera med granris eller satsa på en fin etikett. Hur Slår Man In Paket Steg För Steg
Visa hela svaret

Hur använder man presentkort på nätet?

HUR GÖR JAG FÖR ATT BETALA MITT KÖP ONLINE MED PRESENTKORTET? Du betalar din beställning med ett presentkort genom att skriva in det 19-siffriga kortnumret och kontrollkoden i fältet „ Presentkort ‘ i varukorgen.
Visa hela svaret

Hur slår man in en upplevelse?

Ge en upplevelse – med en upplevelse | Upplevelse.com – Blogg Skrivet 2016-03-18 06:43:54 i av Johan Det blir mer och mer populärt att ge bort upplevelser istället för saker i presenter och julklappar. De flesta har allt de behöver och uppskattar att få göra något de annars inte kanske hade testat på. Nästa gång du ger en upplevelse – ge det med en upplevelse.

När en upplevelsepresent beställs från Upplevelse.com levereras den hem i ett fint kuvert. Många väljer ändå att slå in det för att det ska bli mer presentlikt innan den ges bort. Ett ytterligare steg, som förhöjer värdet på presenten, är att ge den på ett ovanligt sätt. Egentligen är det bara fantasin som sätter stopp – här ger vi i alla fall några inspirerande tips.

Ledtrådsjakten Ge inte presenten direkt i handen. Ge istället en lapp med en ledtråd på. En ledtråd som leder till ett gömställe där nästa ledtråd ligger. Man väljer själv hur många ledtrådar som ska läggas ut och svårigheterna på dem. Till sist når man fram till gömstället där presenten ligger. Hur Slår Man In Paket Steg För Steg Med fel förväntningar Du har säkert fått en inslagen bok någon gång i julklapp. Redan när man tar i paketet vet man vad det är vilket knappast är speciellt spännande. Men det kan bli spännande genom att vända på konceptet. Vet du att personen du ska ge presenten till inte alls gillar böcker så slå in en bok. Hur Slår Man In Paket Steg För Steg Upptäckten Placera presenten på ett ställe som gör att mottagaren oväntat hittar den. Kanske på jobbet under matlådan i kylskåpet, kanske i ett klädesplagg eller på en busshållplats. Huvudsaken är att man är säker på att personen kommer att se presenten och även förstå att den ska öppnas. Hur Slår Man In Paket Steg För Steg Hemliga budbäraren Att använda en hemlig budbärare är inte bara effektivt och oväntat. Det visar också att man lagt ner lite extra tid på att planera hur presenten ska kunna överlämnas. Be servitrisen att lämna kuvertet när notan ska betalas på restaurangen som personen brukar gå på eller låt pizzabudet leverera det tillsammans med en hälsning från dig som avsändare. Hur Slår Man In Paket Steg För Steg Har ni gett bort en upplevelse genom en udda upplevelse? Maila gärna in och berätta. : Ge en upplevelse – med en upplevelse | Upplevelse.com – Blogg
Visa hela svaret

Hur slår man in en fotboll?

Så gör du – För att slå in ett någorlunda runt klot på möjligast enkla sätt behöver du en kvadratisk bit papper, alltså en med lika långa sidor. Dessutom behöver pappret vara tillräckligt stort för att kunna nå runt klotet och överlappa med någon centimeter eller vad som nu är passande.

  • Genom att mäta omkretsen mot pappret så vet du att det även räcker över polerna, förutsatt att klotet är, som sagt, någorlunda runt.
  • En något mer avancerad variant är att ta en bit papper och igen mäta att det räcker runt bollens “ekvator”, och därefter skära ut tårtbitar mot polerna.
  • På så vis försvinner mycket av det papper som annars blir överflödigt i takt med att klotet blir mindre i omkrets.
You might be interested:  Hur Lång Tid Tar Paket Från Usa Till Sverige?

Men till skillnad från när man ritar en karta så finns ju alltid möjligheten när man slår in en boll att helt enkelt bara rulla in i den i en bit papper och lösa alla eventuella ojämnheter med mängder av tejp. : En boll till jul
Visa hela svaret

Hur slår man in ett diadem?

Slå en knut runt diademet innan du når mitten av diademet. Sy ihop tyget nära knuten tills diademet är täckt.
Visa hela svaret

Hur slår man in smycken?

Vik in kanterna på sidorna ca 2-3 centimeter från botten och vik hela vägen upp. Vik över en kant på ca 4 centimeter av öppningen och gör hål för ditt snöre med en hålslag. Trä därefter i ditt band. Knyt och sätt eventuellt fast en tag och vips är presentpåsen klar!
Visa hela svaret

Hur slår man in en cykel?

Sitt inte på golvet – Enklast att slå in paketet blir det om du ser vad du gör vid ett bord med gott om plats. Att sitta på golvet fungerar sämre. Använd gärna en kartong så att det blir enklare att få en snygg och jämn inslagning. – Men tänk på att ett paket också kan ha formen av vad det är.
Visa hela svaret

Hur gör man en Dubbelrosett?

Snurra bandet två varv runt plastgaffel. Ändarna ska mötas på mitten, precis som på bilden. Vik ner ändbitarna så som bilden visar. Lyft upp ändbitarna på motsatt sida.
Visa hela svaret

Hur slår man in en rockring?

Rocka rockring – Förbränner 300 kalorier på 30 minuter. Se till att du väljer rätt storlek: Rockringen ska nå upp till bröstet på dig när du ställer den på högkant framför dig. Rätt teknik är också viktig: Stå med ena foten framför den andra och flytta vikten fram och tillbaka och runt i en cirkel. Kom ihåg att det inte gör något om det inte blir perfekt – du förbränner massor av kalorier ändå!
Visa hela svaret

Var kan man köpa presentpapper?

Festliga presentpapper På jakt efter det perfekta presentpapperet? Då har du kommit rätt! Ska motivet och färgsättningen på presentpapperet spegla dig själv som person, eller personen som ska få paketet? Oavsett så har vi presentpapper som gör paketen roligare och mer personliga.

  1. Med fina snören och läckert silkespapper kan du ta din inslagning till en ny högre nivå! För vem vill inte få ett fin inslaget paket? Några använder presentpapper till att klä in skolböcker för att det ska bli ännu roligare att använda, en del använder pappret till pyssel.
  2. Perfekt till att skapa inbjudningskort, julkort eller använda i fotoalbum.

Vi på Lagerhaus har ett stort utbud av fina presentpapper i olika färger och stilar. Hos oss finner du papper som passar både liten och stor samt olika stilar. Förutom inslagningspapper finner du också sådant som silkespapper, cellofan och övriga tillbehör som behövs för ett vackert inslaget paket.
Visa hela svaret

Hur gör man tejp?

Några olika tejpsorter –

Alutejp, kortform för aluminiumtejp, är en tejp med ett yttre skikt av aluminiumfilm. Används som störningsskydd, skärmning, fuktspärr, reflektor, värmeskydd av kabelmantlar vid krympning, för förankring av värmekabel på till exempel vattenledningsrör etcetera. Byggfolietejp, är en benämning på tejper som används för att skarva, laga och täta byggfolie av polyeten, avsedd för luft- och ångspärrar. Byggtejp för användning vid skarvning, tätning, fixering samt korttidsmaskering på betong. Coachtejp, ibland även kallad sporttejp eller idrottstejp. Används för avlastning och stabilisering av muskler och ledband. Dokumenttejp för osynlig fastsättning och reparation av dokument och manuskript. Dubbelhäftande tejp har häftämne på båda sidor av tejpen. Tejpen används för att fästa samman två olika material. Dubbelhäftande tejp är mycket använt inom pyssel och hobby så som scrapbooking och korttillverkning. Viktigt att tänka på är att tejpen ska vara syrafri för användning tillsammans med fotografier. Eltejp är en tejp som används för att isolera elektriska ledare. Tejpen tillverkas av olika plaster, men vinyl används oftast. Det ger en elastisk tejp som medför en bättre isolering som håller länge. Eltejp är dessutom ofta mer UV-beständig än andra tejper. Detta i kombination med att tejpen är elastisk har lett till att den används till många andra ändamål än isolering. Gaffatejp (egentligen gaffertejp från filmbegreppet gaffer ) är precis som silvertejpen en vävtejp, men med häftämne av syntetgummibas som – i motsats till silvertejp – inte lämnar limrester på kablar och utrustning vid borttagning vilket gör den användbar för tillfälliga fastsättningar av till exempel kamerastativ, mikrofonbommar och dylikt. Glasfibertejp är en tejp av glasfiber och med värmehärdande häftämne. Den används för isolering, fasthållning av kablar och utrustning i elektriska apparater. Tejpen har en hög dragkraftsförmåga. Isoleringsband är en dubbelhäftande tejp av textil, vanligen i färgerna svart eller vitt och av 1 cm bredd. På grund av sin stora kladdighet förvaras rullar med isoleringsband vanligen i plåtdosor. Ej att förväxla med eltejp, trots det näraliggande användningsområdet: isolering av elektriska ledare och installationer. Kardborrtejp är tejp där ryggmaterialet består av ett kardborrband, Maskeringstejp används till maskering vid målning (det vill säga täcka ytor där färg inte ska hamna). Oftast en spröd papperstejp med låg vidhäftning. Packtejp är den mest använda typen av tejp. Den används främst vid förslutning av kartonger, men även vid buntning, påsförslutning, maskering och märkning. För länge sedan tillverkades den av cellofan som senare ersattes av PVC, PVC används fortfarande men idag är tejpen i första hand tillverkad av den miljövänliga plasten polypropen (PP). Den finns i olika färger och med olika egenskaper beroende på ändamål. Ritbordstejp, Ett slags dokumenttejp för att fästa papper eller film på ritbordet; Varningstejp är en bred tejp med svart-gula diagonala ränder. Självhäftande varningstejp används bland annat för att markera farliga kanter. Vulktejp är en kallapplicerad vulkduk för tätning av oregelbundna föremål. Den används vid grentätning av kablar, utfyllnad vid kabelskarvning, tätning mellan kabel och skyddsrör eller skarv på skyddsrör, ändtätning av kabel under lagring och hantering, tätning vid väggenomföring med mera. Ett måste vid dragning av parabolkabel (koaxial) till lnb (microvågshuvuden) för att inte fukt och regn skall tränga in. Lindas i skarven mellan lnb och kabeln. Märktejp är tejp, där ryggmaterialet kan beskriftas för att märka upp föremål. Silvertejp är en vävtejp med häftämne av naturgummibas. Ytterst kraftig och vattenavvisande vilket gör den lämplig till allt från hopdragning av rör, tätning av ammunitionslådor till fastsättning av karossdetaljer. Kallas även duct-tejp efter engelskans duct tape, Vävtejp, En tejp där ryggen är armerad, Vanligen används gasväv eller segelduk som armeringsmaterial, men även glas- och kolfiberväv förekommer om belastningskraven är höga. Washitejp. En dekorativ tejp gjord av japanpapper, Den används när man pysslar.

You might be interested:  Vad Kostar Det Att Skicka Ett Paket?

Visa hela svaret

Är tejp giftigt?

Alla har någon gång haft flytande lim i händerna – men också tejp. Men vilka adhesiva egenskaper skiljer dem åt? Vilka fördelar har självhäftande tejp jämfört med flytande lim? Vi har jämfört dem. – Att tejpa eller limma innebär att två saker fogas samman.

  1. Men all form av tejpning och limning är inte likadan.
  2. Flytande bindemedel måste först torka och bli hårt.
  3. Först när det har hårdnat har det skapats en fog.
  4. Självhäftande tejp fäster däremot alltid, har hög vidhäftningsförmåga från första början och fogar omedelbart samman.
  5. Det är en fundamental skillnad mellan flytande lim och självhäftande tejp.

Namnet säger allt: det är flytande. Enkomponentsbindemedel beskrivs som “fysiskt bindande” när de innehåller lösningsmedel baserade på organiska kemikalier (alkohol, estrar, ketoner.) eller vatten. Vattenbaserade adhesiver beskrivs också som “lösningsmedelsfria”, även om vatten används som lösningsmedel här. ” title=”tesa_Multi_Purpose_Glue_ecologo_ap_002_fullsize” src=”https://localhost/sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_9.jpg” data-src=”/sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_9.jpg” data-srcset=”/sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_1.jpg 74w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_2.jpg 181w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_3.jpg 288w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_4.jpg 394w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_6.jpg 608w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_9.jpg 928w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_10.jpg 1034w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_12.jpg 1248w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_18.jpg 1888w” data-sizes=”auto” width=”74″ height=”55″ data-webp-srcset=”/sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_1.webp 74w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_2.webp 181w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_3.webp 288w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_4.webp 394w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_6.webp 608w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_9.webp 928w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_10.webp 1034w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_12.webp 1248w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_18.webp 1888w” srcset=”/sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_1.webp 74w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_2.webp 181w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_3.webp 288w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_4.webp 394w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_6.webp 608w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_9.webp 928w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_10.webp 1034w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_12.webp 1248w, /sv-se/files/images/201704/25/tesa-multi-purpose-glue-ecologo-ap-002-fullsize,120809_fixedwidth_18.webp 1888w”> Flytande lim måste torka tills en solid bindning skapats Flytande lims faktiska vidhäftningshållfasthet uppstår först när de har stelnat. Det beror på att det faktiska bindemedlet blandats med ett lösningsmedel så att bindningen inte ske omedelbart. I behållaren kan lösningsmedlet inte läcka ut och bindemedlet förblir flytande. Först när det applicerats på en yta dunstar lösningsmedlet, bindemedlet blir hårt och en bindning skapas. Det kan ta två sekunder eller flera timmar. Till tejp används tryckkänsliga häftämnen. Den typen av häftämne är alltid häftande och redo för användning. Det ger ny mening till begreppet snabbverkande. Så snart det avskiljande och skyddande lagret avlägsnats och den självhäftande tejpen tryckts mot underlaget uppstår en bindning. Inga kemiska reaktioner eller torktider behövs. På så vis fixerar dubbelhäftande tejp emblem på bilar, tryckplåtar på tryckcylindrar eller komponenter i en smartphone. Självhäftande tejper är tryckkänsliga. Det innebär att det krävs tryck för att skapa bindning. Självhäftande tejper visar sina styrkor framför allt inom industrin. Enkel, flexibel hantering och snabb fästförmåga effektiviserar processer och bidrar till och med till en bättre slutprodukt.

Ojämna ytor kan jämnas ut med hjälp av självhäftande tejp. Hela processen går mycket fort, eftersom man slipper torktider som vid användning av flytande lim. Inte heller utsöndras giftiga ångor. Självhäftande tejp är dessutom rent. Det behövs inget efterarbete för att ta bort överflödigt häftämne. Bindningen är näst intill osynlig, eftersom tejpen kan vara så tunn som det bara går att föreställa sig.

Detta ger möjlighet till helt ny produktdesign och nya kombinationer av material. Skruvar ryms inte och är ett visuellt störningsmoment på en liten yta. Svetsning och nitar förstör materialets yta och skapar intermittenta spänningspunkter. Detta är inget problem med en adhesiv bindning, som sprider den kraft som uppstår vid stötar och slag över hela den vidhäftande ytan.

En del material kan heller inte sammanfogas på något annat sätt än med självhäftande tejp eller lim: kol och aluminium som används inom bilindustrin till exempel. Och till skillnad från flytande lim kan självhäftande tejp hjälpa till att vid hetta eller kyla balansera olika grader av expansion i bestämda material tack vare speciella bärare och häftmassor.

Ganska kraftfullt, eller hur? Skiftande väderförhållanden såsom regn, snö, penetrerande UV-strålar, luftfuktighet samt mycket låga och mycket höga temperaturer – en konstruktiv bindning måste stå emot yttre påfrestningar. Om material fästs med traditionella mekaniska medel som skruvar eller nitar kan de bli känsliga för korrosion, vilket leder till skador och kostsamma rekonstruktioner.

Självhäftande tejper från tesa® erbjuder hög temperaturresistens och är motståndskraftiga mot varierande väderförhållanden. Självhäftande tejp erbjuder stark, varaktig vidhäftning – även på material med olika ytegenskaper. Aluminium på stål, stål på glas, dekorglas på fiberkomposit – olika material uppvisar olika utvidgning vid temperaturväxlingar.

Under en komponents livscykel påverkar statiska och dynamiska krafter konstruktionsfogen. Spänningar uppstår som måste elimineras. Självhäftande tejper från tesa® har den förmågan. Flytande lim har flera nackdelar jämfört med självhäftande tejp. Torktiden är längre och man måste kanske städa upp efteråt.
Visa hela svaret

Har inget presentpapper?

Inget presentpapper? Vänd ut och in på en chipspåse.
Visa hela svaret