Hur Skickar Man Tillbaka Paket Från Zara?

0 Comments

Hur Skickar Man Tillbaka Paket Från Zara
Du kan returnera din beställning i valfri Zara-butik utan kostnad inom samma marknad/region där du gjorde köpet. Det är bara att ta med varorna du vill returnera tillsammans med kvittot. Du kan bära det i mobilen, skriva ut det eller visa upp din ZARA-QR, som du hittar genom att gå till avsnittet “Köp” i Zara-appen.

Om du har ett konto på Zara.com logga in med ditt användarnamn och lösenord. Du kommer att kunna se ditt elektroniska kvitto under beställningen som du vill returnera. Om du har gjort beställningen som gäst kan du hitta kvittot i länken i e-postmeddelandena som vi skickat till dig angående din beställning.

Hitta butiken närmast dig här,
Visa hela svaret

Kan man returnera efter 30 dagar ZARA?

Tiden för byten och returer är 30 dagar från inköpsdatumet. För att göra ett byte eller retur av något köp som gjorts i en av våra butiker är det ett krav att visa upp kvittot i pappersformat, Du kan också visa det via din ZARA-QR (endast tillgänglig för returer).

Badkläder: Ska ha hygienmärket kvar. Underkläder:

Dam: De kan bytas eller returneras så länge de är i samma skick som vid köpet och har kvar påsen eller skyddsklistermärket som de levererades med. Herr: Underkläder kan inte returneras eller bytas. Barn: Underkläder kan inte returneras eller bytas, med undantag för strumpor, strumpbyxor, toppar, bodies och undertröjor som är kvar i originalförpackningen.

Accessoarer: De måste returneras med originalpåsen eller originalkartongen intakt. Kosmetika: ska återlämnas i förseglad originalförpackning. Kundanpassade varor: eftersom det handlar om kundanpassade varor, kommer det inte att vara möjligt att byta eller returnera de här varorna. Packs: varor som ingår i ett pack kan inte returneras separat. Specialförpackningar och extra tillbehör: Varor som kommer med specialförpackningar (tygpåsar, specialkartonger, kostymväskor etc.) eller innehåller extra tillbehör måste returneras med dem i ursprungligt skick.

Visa hela svaret

Vart skickas Zaras kläder från?

VÅRA UPPGIFTER Försäljning av varor på denna webbplats utförs under varumärket ‘ ZARA ‘ av FASHION RETAIL S.A., ett spanskt företag med registrerad adress på Avda. de la Diputación, Edificio Inditex, 15142 Arteixo (A Coruña), Spanien.
Visa hela svaret

Är det fri retur hos ZARA?

Du har 30 dagar på dig från avsändningsdatumet att byta ditt köp på Zara.com gratis. Varorna måste ha kvar alla etiketter och vara i perfekt skick. Det här är alternativen du har för att byta varor:

Byte i en Zara-butik Du kan byta storlek eller färg på dina varor. Gå till en Zara-butik som har samma avdelning som varan tillhör med inköpskvittot. Du kan bära det i mobilen, skriva ut det eller visa upp din ZARA-QR, som du hittar genom att gå till avsnittet “Köp” i Zara-appen. Om du föredrar att byta ut din vara mot en annan vara görs en retur och ett nytt köp av varan du vill ha. Kom ihåg att om du gör ett byte i butik behöver du inte göra någon begäran på webben/appen. Byte online Du kan byta storlek på varan genom att gå in på din beställningsinformation. Det är bara att välja varorna du vill byta och storleken du vill få. De valda varorna skickas sedan i en ny beställning och du måste returnera de varor du inte vill ha. Vi erbjuder olika alternativ för detta som du finner i avsnittet Så gör du en returr, Tiden för att returnera originalvaran är 14 dagar från ansökan om byte. Om vi efter den sista dagen inte har fått varorna i fråga, debiteras beloppet för de nya varorna med samma betalningsmetod som den första betalningen.

Varorna från Zara Home kommer inte att kunna bytas. Du hittar mer information om vår policy för byten och returer eller reklamationsrätten i våra Köpvillkor,

Vanliga frågor

Alternativet byte online kommer vara tillgänglig för beställningar som gjorts av kunder som registrerat sig på webben eller iOS-appen. Du har inte möjlighet att göra byten online för beställningar som har betalats med: Paypal, Ideal, Bancontact, Diners, P24, presentkort, ApplePay och AndroidPay (vissa av dessa betalningsmetoder kanske inte är tillgängliga i ditt land/din region). Alternativet byte visas inte om den köpta varan är en storlek eller inte längre finns tillgänglig. Onlinebyte är inte tillgängligt för köp gjorda med presentkvitto. Man kommer inte kunna göra fler än två bytesförfrågningar samtidigt, men man kan inkludera upp till 5 varor i varje förfrågan. Om du vill modifiera eller ändra din begäran om byte måste du kontakta oss så att vi kan hantera din begäran.

Visa hela svaret

Hur mycket kostar frakten på ZARA?

Alternativen kan variera beroende på leveransadress, beställningstid och varornas tillgänglighet. När du genomför ditt köp så kommer vi att visa dig tillgängliga leveransmetoder, hur mycket det kostar och ankomstdatum. Möjliga leveranssätt:

Upphämtning i en Zara-butik – GRATIS I butiken ska du välja inom 4-6 arbetsdagar. Kom ihåg att den som kommer för att hämta beställningen bara behöver visa upp ZARA QR eller QR-koden till det elektroniska kvittot, förutsatt att den är köparen. Om en annan person kommer i ditt ställe ska denne även visa upp sin identitetshandling. Leverans till hemadress:

Standardleverans – 49,00 SEK / GRATIS FÖR LEVERANSER ÖVER 400 SEK (gäller endast varor utan rabatt) Den beräknade leveranstiden varierar mellan 3-5 arbetsdagar, beroende på leveransadressen. Tänk på att om din beställning innehåller en skrymmande vara från Zara Home kommer fraktkostnaden att vara motsvarande. Expressleverans – 99,00 SEK Den beräknade leveranstiden varierar mellan 2-3 arbetsdagar. Inte tillgängligt för beställningar som innehåller varor från Zara Home,

Om du har gjort köpet som registrerad användare kan du ändra leveransadressen genom att gå till informationen om din beställning på ditt konto ; så länge beställningens status tillåter det. Utlämningsställe – 49,00 SEK / GRATIS FÖR LEVERANSER ÖVER 400 SEK (gäller endast varor utan rabatt) Vid leveranspunkten ska du välja inom 3-5 arbetsdagar. Vi visar de leveranspunkter som finns tillgängliga vid köptillfället. Kom ihåg att du behöver lämna identifikation för att hämta ut din beställning. Om den person som hämtar ut paketet är en annan än den som gjort köpet, måste den visa upp en skriftlig fullmakt och en kopia på köparens identifikation.

You might be interested:  Hur Länge Kör Posten Ut Paket?

För beställningar i olika distributionscentra erbjuder vi dig två alternativ:

Få dem i en enda leverans (gratis frakt över 400 SEK gäller endast för varor med fullpris) Få dem snabbare i flera leveranser (med en extra kostnad på 30 SEK)

Tänk på att leveranserna endast sker på arbetsdagar.
Visa hela svaret

Hur är ZARA i storlek?

Kolla in Zaras nya skräddarsydda storleksguide – den är helt genialisk Många föredrar att klicka hem sina favoritplagg från nätet. Du slipper butiksstressen och kan istället njuta av en kopp te i soffan. Det som däremot är en stor nackdel med onlineshopping är att vi inte kan vara säkra på vilken storlek som passar. Klädkedjan Zara har nu kommit på en smart idé som råder bot på problemet! Hur Skickar Man Tillbaka Paket Från Zara Foto: REX Källa: & Att veta vilken klädstorlek som passar är svårt, både i faktiska klädaffärer men framför allt när man shoppar sina plagg online. På Zara har de lagt till en ny storleksguide, vilket har skrivit om. Ikonen “what’s my size?” ska hjälpa shopparen att välja rätt storlek.

 1. Man skriver in längd, vikt och hur man vill att det ska sitta (åtsittande, perfekt, löst) och därefter räknar Zara ut vilken storlek som passar bäst.
 2. Sedan får man se hur många procent med liknande kroppstyp som har köpt en visst storlek.
 3. Än så länge finns den nya storleksguiden bara i vissa av Zaras onlinebutiker, såsom den amerikanska och den engelska sidan.

Vi hoppas såklart att guiden kommer till den svenska sajten så fort som möjligt! Sen får den gärna spridas vidare, allt för att underlätta shoppingen. Så fungerar storleksguiden, steg för steg 1. Klicka på “What’s my size” 2. Skriv in vikt, längd och preferenser 3. Få svar om storlek och hur många som köpt den Foto: Zara : Kolla in Zaras nya skräddarsydda storleksguide – den är helt genialisk
Visa hela svaret

Är ZARA bra?

Zara – Tycker deras kläder är så fina, men det är ofta att sömmarna är sönder eller att dragkedjorna är super kassa. Tycker även att deras kundsupport är krasslig och dem kan även vara lite otrevliga ibland. Jobbigt att returnera varor då man själv måste skriva ut retursedel. Handlar absolut från Zaras butiker men håller mig borta från att beställa. Datum för upplevelse: 17 augusti 2021
Visa hela svaret

Kan män lämna tillbaka kläder som män beställt i butik?

Nej, du har ingen ångerrätt när du handlar i butik. Däremot är det vanligt att butiker erbjuder öppet köp, vilket betyder att du kan återlämna varan och få dina pengar tillbaka. Butikerna bestämmer själva sina regler, så öppet köp och bytesrätt är frivilligt att erbjuda.
Visa hela svaret

Vilket företag skickar Zara med?

Spåra alla ZARA-beställningar – Stöd USPS, FedEx, UPS eller 1028 kurirer över hela världen.
Visa hela svaret

Varför har Zara tagit bort Klarna?

Du kanske upptäcker att vissa eller inga betalningsalternativ från Klarna finns tillgängliga för dig när du gör ytterligare köp med Klarna. Olika faktorer såsom missade eller försenade betalningar eller rapporterade finansiella problem kan leda till att du blockeras från att använda Klarna.
Visa hela svaret

Varför är alla otrevliga på ZARA?

Zara följer spanska regler o därmed får man inga kollektivavtal, och anställningen är i princip alltid en visstidsanställning där man kan bli uppsagd när som helst utan anledning ‘för att kontraktet har gått ut’.
Visa hela svaret

Hur ofta har ZARA rea?

Här hittar du Zara och Mango rea – Du läste rätt, de spanska modekedjorna Zara och Mango har båda nedsatta priser året runt online. Zara har en flik på hemsidan kan vara lätt att missa — den heter ‘ Special prices ‘ och ligger under fliken “Dam” i menyn.

Här hittar du utvalda plagg och accessoarer till nedsatta priser under årets alla månader. Zara har även en outletbutik som heter Lefties, där plagg som inte sålts i butik reas ut till väldigt förmånliga priser. På Lefties.com kan du välja ut de plagg du vill ha, för att sedan hämta ut dem i butik. Tyvärr finns inte Lefties i Sverige – men skulle du befinna dig i Spanien eller Portugal kan du besöka någon av de många Lefties-butikerna där.

Mango har en renodlad outletsajt där man rear ut plagg som inte blivit sålda från tidigare säsonger. På Mango Outlet hittas bland annat jackor, koftor, toppar, byxor, accessoarer, väskor och skor till riktiga pangpriser. Psst. Du har väl inte missat nyheten om H&Ms outletsatsning? Här kan du läsa mer om Afound !
Visa hela svaret

Hur gör man retur på Zalando?

Du kan se alla dina beställningar under ‘Beställningar och returer ‘. Välj rätt beställning och välj ‘Returnera en artikel’. Välj de artiklar du vill returnera och ange anledningen till varför du vill returnera dem.
Visa hela svaret

När har Zara REA 2022?

Zara rabattkod: 70% Rabatt för december 2022 – GP.se.
Visa hela svaret

Hur kontaktar jag Zara?

Zara Kundservice – Telefon – Zaras kundtjänst telefonnummer: 0201-60-58-95. Zaras kundcenter öppettider: Måndag-Fredag: 08: 30-19: 30 Lördag: 10: 00-16: 00.
Visa hela svaret

Hur transporterar Zara sina kläder?

Då inga leveranser ska ta mer än 48 timmar att nå butikerna, använder de sig främst av flyg. Zara fokuserar på snabbhet framför produktionskostnader.
Visa hela svaret

Vilken storlek är störst M eller S?

T-shirts | Polo shirts | Sweatshirts | Västar

Storlek B – Bröstvidd EU Storlek
XS 86 – 91 cm 46
S 91 – 96 cm 48
M 96 – 101 cm 50
L 101 – 107 cm 52

Visa hela svaret

Är Zara små i storlekarna?

Stora Inlägget Om Barnkläder! – Anna Ileby Nu har jag haft barn i snart 3½ år. På den tiden hinner man lära sig ett och annat. Jag tänkte göra ett inlägg med vad jag kommit fram till gällande barnkläder, eller i alla fall vad JAG tycker om saken. Here we go!

Vintage & gammalt. När jag blev gravid så åkte jag direkt hem till mamma och letade reda på den gamla lådan med barnkläder för att se vad jag ville ha till vår bebis. De där supergamla, stickade bodysarna och små mössorna och allt det där är ju för gulligt! Jag köpte massor med fint på loppis, retro och gammalt och nu kommer sanningen: det är SJUKT opraktiskt! Jag har klätt på Knut de där grejerna för att ta en bild möjligtvis och sen tagit av det direkt igen. Oftast har de gamla grejerna inga knappar i grenen, alternativt har de vanliga knappar och inte tryckknappar och när man får en liten bebis så lär man sig snabbt att praktiskt går före alla fina grejer i världen. Dock är det hemskt fint att pynta barnrummet med de gamla kläderna, det ger en personlig och hemtrevlig känsla. Så hellre på väggen än på ungen.

You might be interested:  Hur Mycket Kostar Det Att Skicka Brev Utomlands?

Loppis. Åh att gå på loppis när man har barn, det absolut roligaste som finns! Speciellt bakluckeloppisar där folk bara vill bli av med allt och man kan köpa hur mycket som helst för bara tio kronor. Ända sen Knut föddes så har hans garderob bestått till 80% av loppiskläder. Av den enkla anledningen att det inte funnits någon anledning att köpa nytt. På loppis finns hur mycket som helst som oftast bara är använt nån enstaka gång (speciellt de små storlekarna) för bebisen har vuxit ur det direkt eller inte hunnit använda det. Dessutom är det oftast tvättat några gånger så alla kemikalier och sånt är borta sen länge. För att återknyta till den tidigare kategorin, så är det en jäkla skillnad på vintage och begagnat. Loppiskläder är ju alltså nya fast begagnade, inte från typ mormors tid. Jag är absolut för begagnade kläder, men ur praktisk vinkel så är jag inte så förtjust i vintagebarnkläder. Så var det sagt. Det här letar jag alltid efter på loppis: – Regnkläder, skitdyrt att köpa nytt, perfekt att köpa på loppis – Skor. Alltid skor. Köper oavsett storlek, nån gång växer han väl i dom. – Böcker. Detta är förvisso en klädlista, men bör ändå nämnas att loppis is the Place to be när det kommer till barnböcker!

Dyra märkeskläder. Innan Knut var två år hade han ytterst få märkeskläder (med märkeskläder menar jag Mini Rodini i det här fallet) Jag tyckte inte det kändes värt det då han ändå växte ur det direkt och dessutom inte kunde ha det på dagis då han alltid blev så himla fläckig där. Men nu däremot, när han har samma storlek som förra året (kanske beror på att jag alltid köper två storlekar för stort och sen viker upp) så kan han ha kläderna länge och då tycker jag faktiskt det är värt pengarna med Mini Rodini. (som kläderna på den här bilden, de är i 80-86 och han använder fortfarande både tröjan och mössan, även om tröjan börjar bli på gränsen till för kort eftersom han egentligen är en solklar 92-98) Dessutom spiller han inte lika mycket nu när han är större, så nu har han även de kläderna till dagis. De är ekologiska, såååå himla mjuka och fina och håller i evighet! Jag köper det dock fortfarande bara på rea eller på tradera. Nån måtta får det vara på dumheterna.

Favoritmärken. Jag har provat mig igenom det mesta inom barnkläder då jag ett tag hade spons från barnklädesaffären i stan och kommit fram till att det här är mina favoriter: –, de är alltid könsneutrala, fina färger och supermjuka material –, Jösses vad mycket Adidaskläder vi haft till Knut (håll koll när de har rea) deras skor är utan tvekan bäst. Jag och Emil har bestämt att i fortsättningen blir det bara Adidasskor till Knut för det finns inga gympaskor som kan mäta sig med dom. – Polarn & Pyret. Jag har lätt för att gå bananas när de har rea men har insett att de jag tycker allra bäst om ändå är deras, Helst de röda eller gula. Sen har de fantastiska ullunderställ som vi köpt varje år. Tunna och varma, perfekta för pulkapacken! – Kavat i modellen Inte deras finaste modell, men utan tvekan den bästa. Perfekt att få på små sprattliga fötter. – Det här är en bubblare! De säljer ofta sina kläder i flerpack och de är så jäkla fina och i strålande kvalité! Rekomenderar verkligen det här märket, dessutom ganska billigt! –, Åh de har de absolut finaste barnkläderna! Ekologiska, mjuka och håller tusen tvättar utan att blekna det minsta. Några av mönstren kan jag tycker är lite väl skrikiga, men då är det ju bara att välja nått annat. Den här blomtröjan är en favorit, sjukt stor i storleken dock, tror det är 74 och Knut kan ha den än!

Tvättråd. I början när han var alldeles nykläckt och mini så tvättade jag alla hans kläder i parfymfritt tvättmedel och utan sköljmedel och alltid om jag köpte nått nytt, så tvättade jag det innan. Deras lilla kycklinghud är så ny och skör. Numera är jag inte så noga med den saken, fast man kanske borde. Men kom ihåg det i alla fall, att aldrig sätta på en nyföding helt nya kläder från butiken!

Hemstickat. Åh det finns ingenting jag älskar så mycket som hemstickade tröjor och koftor! Knut har fördelen att ha en mormor som är grym på det där, men bara tanken på att någon sitter i soffan på kvällarna och stickar bara till honom gör mig alldeles tårögd! Dock tycker Knutte ofta att det sticks, men då har min svägerska Lina sytt en så himla fiffig buff-halsduk som går ner lite så han inte känner den stickade tröjan runt halsen. Win!

Vad jag undviker. Det finns vissa saker jag försöker undvika när det kommer till barnkläder, nämligen: – Stora plasttryck. Fult och dumt på alla sätt och vis. – Monster, bilar och dinosaurier. Suck. – Beige. Så underligt att det finns så himla mycket beigea barnkläder. De passar ju inte ens i beige! (och vem f-n gör det egentligen?) – Jeans utan stretch. Att ha supersmala jeans är obekvämt, det är ju sen gammalt. Men om jag köper det (för han är så gullig i det) så köper jag med resår i magen och mycket stretch i benen Eller mjukisvarianten som av någon anledning bara säljs på “flickavdelningen”. – Skor med snörning. Av uppenbar anledning. Ja Converse är skitgulligt och skitosmidigt. – Strumpor utan halk. De få gånger vi provat utan halk har han ramlat omkull direkt. – Tröjor och t-shirts på bebisar. Det bara åker upp och korvar sig när de ligger ner. Bodys så länge de inte kan stå upp är min melodi.

Storlekar. Efter en stund lär man sig att det skiljer enormt i storlekarna mellan märkena. Här kommer en liten fingervisning: – Zara. Pyttesmå storlekar! Där använder jag hellre ögonmåttet och om jag köper på nätet går jag upp två-tre storlekar. Deras t-shirts är ofta korta och breda. – Polarn & Pyret. Stora storlekar men lätta att vika upp och använda länge då de ofta har lång mudd både på ärmar och ben. – H&M de tycker jag över lag har ganska stora storlekar. Jag föredrar när byxorna har knappar som man kan dra åt midjan inuti, vilket de sällan har på de lite större storlekarna. – Lindex. True to size som man brukar säga. Älskar barnkläder! – Kaxs, från Kappahl. De tycker jag är stora i storleken och lite för lite “fjång” i materialet. Deras tröjor är lite för stora och tunna kan jag tycka, gillar hellre när de är mjuka och stretchiga. – Mini Rodini. De är nog ganska stora i storleken. Knut kan fortfarande ha sin Pico jacka i 80-86 och han är som sagt en 98 egentligen.

You might be interested:  Vad Kostar Det Att Skicka Paket Till Kina?

Hoppas det här kan vara till nån nytta därute i kläddjungeln! Nu kikar vi lite på bilder bara för att han är så jäkla söt så man får hjärtsnörp:

: Stora Inlägget Om Barnkläder! – Anna Ileby
Visa hela svaret

Vad är XS för storlek?

EU-standard

Damstorlek
Extra Small ( XS ) 32-34
Small (S) 36-38
Medium (M) 40-42
Large (L) 44-46

Visa hela svaret

Hur mycket tjänar man om man jobbar på Zara?

Här är Zara Larssons skyhöga årslön – Under 2019 tjänade Zara Larsson 3 779 900 kronor – alltså närmare 4 miljoner kronor. Vid en uträkning på vad det skulle bli i månaden landar siffrorna på drygt 315 000 kronor. Zara själv är enligt Nyheter24s granskning inte verksam i något bolag, däremot är hennes föräldrar verksamma i ett bolag som bedriver verksamhet i artistens varumärke (Zara Larsson).
Visa hela svaret

Vart ligger världens största Zara?

Mer användarvänligt för dig ERCO vill ge dig bästa tänkbara service. Därför sparar den här webbplatsen cookies. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Du hittar närmare information i vår dataskyddsförklaring, Om du klickar på “Samtycker inte” sätts i fortsättningen endast essentiella cookies. En del innehåll på externa sidor kan då inte längre visas.

 • Projekt
 • Shop
 • ZARA, Via del Corso

Zara har haft ett nära samarbete med ERCO i många år när det gäller belysning – så även i Rom, i deras hittills största butik i hela världen. Den nya Zara-filialen på Via del Corso är, med över 3 000 m², inte bara den hittills största utan också arkitektoniskt enastående: Milano-byrån Duccio Grassi gav Palazzo Bocconi från 1887, som tidigare inrymde varuhuset La Rinascente, en ny utformning som känns tidstrogen. Den varseblivningsorienterade ljusplaneringen ger en attraktivare miljö och sänker samtidigt energikostnaderna: Den viktigaste ljuskomponenten är belysning av den vertikala varuexponeringen med Optec strålkastare och washers för metallhalogenlampor. Inom ramen för Zaras hållbarhetsprogram används 35 W metallhalogenlampor som standardlamptyp istället för 70 W-lampor. Skyltfönstrens utformning är ett centralt element i Zaras varumärkeskommunikation. Dekorationerna, som byts ut ofta, utvecklas och utformas i detalj på huvudkontoret och detta gäller även för belysningen, som i Rom sker med Optec lågvoltshalogenstrålkastare så att belysningsstyrkan enkelt kan styras med ljusreglering på strålkastaren.

Ljuskonceptet bygger huvudsakligen på accentuering av varor på skyltdockor, bord och hyllor. Endast i särskilda funktionszoner som området framför rulltrapporna eller kassorna används extra allmänbelysning med Quintessence downlights för metallhalogenlampor. Planerarna bestämde sig för en högkvalitativ, slätt infälld takvariant i kvadratisk form.

Adress: Via del Corso 189, 00187 Rom, Italien www.zara.com Arkitekt för Palazzo Bocconi: Giulio de Angelis (1845-1906) Arkitektur (ombyggnad) och ljusplanering: Duccio Grassi Architects, Milano/Reggio Emilia www.ducciograssiarchitects.com Projektteam Zara: José Froján, Mabel Segui, Estudio Zara, Arteixo ERCO nyhetsbrev – inspirerande projekt, produktnyheter, de senaste ljustekniska rönen Dina uppgifter behandlas strikt konfidentiellt.

 • Du hittar närmare information på Dataskyddsförklaring Det elektroniska nyhetsbrevet Lichtbericht informerar dig om nyheter från ERCOs värld per e-post; aktuellt, regelbundet och bekvämt.
 • Vi håller dig uppdaterad om evenemang, utmärkelser, nya rön om ljus, projektrapporter, produktnyheter och reportage från ljus- och arkitekturbranschen.

Prenumerationen är kostnadsfri och kan avslutas när som helst.
Visa hela svaret

Vem äger Zara butiken?

Amancio Ortega – Wikipedia Amancio Ortega Född Amancio Ortega Gaona (86 år),, NationalitetSpanskYrke/uppdragKänd förMedgrundare av Amancio Ortega Gaona, född i i provinsen i, är en spansk och en av de rikaste personerna i världen. Amancio Ortega är grundare av, som bland annat äger klädkedjan,

Han föddes i en familj i små ekonomiska omständigheter. Hans far var järnvägsarbetare och hans mor, Amancio Ortega började arbeta som i en skjortaffär i som fjortonåring. År 1963 startade han och den dåvarande hustrun en syateljé, som sydde mönstrade städrockar, och 1975 öppnade paret sin första klädesbutik i A Coruña, vilken blev grunden för klädkedjan Zara.

Amancio Ortega bor i A Coruña, där Inditex har sitt huvudkontor. Han var gift med Rosalía Mera 1966–86 är gift i andra äktenskapet med Flora Pérez Marcote. Han har tre barn, däribland med Rosalía Mera äldsta dottern samt med Flora Pérez den yngsta dottern, som utpekas som arvtagare till klädkoncernen.
Visa hela svaret

Hur länge kan man returnera på ZARA?

Du kan returnera din beställning i valfri Zara-butik utan kostnad inom samma marknad/region där du gjorde köpet. Det är bara att ta med varorna du vill returnera tillsammans med kvittot. Du kan bära det i mobilen, skriva ut det eller visa upp din ZARA-QR, som du hittar genom att gå till avsnittet “Köp” i Zara-appen.

Om du har ett konto på Zara.com logga in med ditt användarnamn och lösenord. Du kommer att kunna se ditt elektroniska kvitto under beställningen som du vill returnera. Om du har gjort beställningen som gäst kan du hitta kvittot i länken i e-postmeddelandena som vi skickat till dig angående din beställning.

Hitta butiken närmast dig här,
Visa hela svaret

Hur ofta har ZARA rea?

Här hittar du Zara och Mango rea – Du läste rätt, de spanska modekedjorna Zara och Mango har båda nedsatta priser året runt online. Zara har en flik på hemsidan kan vara lätt att missa — den heter ‘ Special prices ‘ och ligger under fliken “Dam” i menyn.

 • Här hittar du utvalda plagg och accessoarer till nedsatta priser under årets alla månader.
 • Zara har även en outletbutik som heter Lefties, där plagg som inte sålts i butik reas ut till väldigt förmånliga priser.
 • På Lefties.com kan du välja ut de plagg du vill ha, för att sedan hämta ut dem i butik.
 • Tyvärr finns inte Lefties i Sverige – men skulle du befinna dig i Spanien eller Portugal kan du besöka någon av de många Lefties-butikerna där.

Mango har en renodlad outletsajt där man rear ut plagg som inte blivit sålda från tidigare säsonger. På Mango Outlet hittas bland annat jackor, koftor, toppar, byxor, accessoarer, väskor och skor till riktiga pangpriser. Psst. Du har väl inte missat nyheten om H&Ms outletsatsning? Här kan du läsa mer om Afound !
Visa hela svaret

Hur gör man retur på Zalando?

Du kan se alla dina beställningar under ‘Beställningar och returer ‘. Välj rätt beställning och välj ‘Returnera en artikel’. Välj de artiklar du vill returnera och ange anledningen till varför du vill returnera dem.
Visa hela svaret

Hur gör man retur på Nelly?

För att registrera en retur – logga in på Mina sidor och välj ‘Gör en retur’. Om du inte är medlem hos Nelly.com kan du registrera din retur här. Om du vill kan du även använda dig av vår returnota som du kan ladda ner här.
Visa hela svaret