Hur Skickar Man Brev Till Häktet?

0 Comments

Brev – Den som är häktad eller sitter i fängelse har inte tillgång till internet eller e-post. Du kan däremot skicka brev direkt till en person som finns hos Kriminalvården. Skriv den intagnes namn tillsammans med häktets eller anstaltens adress på kuvertet.

Om du inte vet på vilket häkte eller anstalt den intagne sitter kan du skriva personens namn och personnummer, om du kan det, på kuvertet med brevet du vill skicka. Personnumret behövs eftersom det kan finnas fler med samma namn. Lägg kuvertet i ett annat, yttre, kuvert och skicka det till: Kriminalvården Journalarkivet 601 80 Norrköping Vi skickar sedan vidare brevet till den intagne.

Om du skriver ditt namn och adress på baksidan av det yttre kuvertet skickar vi tillbaka brevet om den du söker inte finns hos oss.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det att skicka brev till häkte?

Hur skickar man brev till någon som sitter inne? Vi berättar om en ny tjänst framtagen just för detta ändamål. Vill du skicka digitala brev till frihetsberövade snabbt och enkelt och slippa köpa kuvert, frimärken, skriva ut brevet samt lämna in till posten.

Dyrt och gammeldags. Vi berättar om en ny tjänst som finns på marknaden för dig som vill skicka brev till en häktad eller fängslad person. Skicka brev online direkt till intagna – Brevon.se, genom att använda Brevons tjänst så har du inte bara sparat tid i dina brevutskick du har också sparat pengar.

För att skicka till en intagen i anstalt så besöker du Brevons.se och fyller i ett enkelt formulär för att sedan snabbt och enkelt skicka iväg brevet till den häktade personen eller till en person intagen i anstalt. Fyll i formuläret med de efterfrågade uppgifterna hos Brevon.se för att skicka ett riktigt brev till någon som sitter på häktet eller på en anstalt.

Brevon.se har nu digitaliserat vanliga brev som skickas till häkten och anstalter. Brevon står för inlämning av brev, kuvert, papper, utskrift, bläck, porto (frimärke). Allt du behöver göra är att fylla i formuläret på Brevons webbplats och betala, de sköter resten. Priser för brevutskick till häkten och anstalter (fängelse) Priset är endast 30 kronor per brevutskick.

Skicka brev till frihetsberövade Kontakter med intagna är positivt för den enskilde och minskar skadliga följder som ett frihetsberövande kan leda till. Intagnas kontakt med omvärlden är med restriktionerna som råder i ett frihetsberövande oftast bara möjlig genom brev.

Ort om Brevon Brevon lanserades för att göra det enklare för anhöriga och frihetsberövade att hålla kontakten med varandra. När anhöriga inte orkar köpa alla postprodukter, leta efter en skrivare eller befinner sig utomlands är Brevon den perfekta lösningen till att hålla en mer kontinuerlig kontakt.

Skicka snabba brev till häktet och anstalter Breven når anstalten vanligt vis inom cirka 3 dagar och därefter ska brevet granskas av en kriminalvårdar som sedan skickar vidare brevet till den intagne. All posthantering brukar normalt sätt ske på bara några dagar.

 1. Använd Brevon.se, en tjänst framtagen för anhöriga som på ett smidigare och enklare sätt kan skicka brev till häktade personer eller till personer som avtjänar straff på anstalt.
 2. Skicka brev till häktet Skicka brev till anstalten Skicka brev till Anstalten Asptuna Skicka brev till Anstalten Beateberg Skicka brev till Anstalten Borås Skicka brev till Anstalten Brinkeberg Skicka brev till Anstalten Fosie Skicka brev till Anstalten Färingsö Skicka brev till Anstalten Gruvberget Skicka brev till Anstalten Gävle Skicka brev till Anstalten Hall Skicka brev till Anstalten Halmstad Skicka brev till Anstalten Haparanda Skicka brev till Anstalten Hinseberg Skicka brev till Anstalten Hällby Skicka brev till Anstalten Högsbo Skicka brev till Anstalten Johannesberg Skicka brev till Anstalten Kalmar Skicka brev till Anstalten Karlskoga Skicka brev till Anstalten Kolmården Skicka brev till Anstalten Kristianstad Skicka brev till Anstalten Kumla Skicka brev till Anstalten Ljustadalen Skicka brev till Anstalten Luleå Skicka brev till Anstalten Mariefred Skicka brev till Anstalten Norrtälje Skicka brev till Anstalten Nyköping Skicka brev till Anstalten Ringsjön Skicka brev till Anstalten Rödjan Skicka brev till Anstalten Sagsjön Skicka brev till Anstalten Salberga Skicka brev till Anstalten Saltvik Skicka brev till Anstalten Skenäs Skicka brev till Anstalten Skogome Skicka brev till Anstalten Skänninge Skicka brev till Anstalten Storboda Skicka brev till Anstalten Svartsjö Skicka brev till Anstalten Sörbyn Skicka brev till Anstalten Tidaholm Skicka brev till Anstalten Tillberga Skicka brev till Anstalten Tygelsjö Skicka brev till Anstalten Täby Skicka brev till Anstalten Umeå Skicka brev till Anstalten Västervik Norra Skicka brev till Anstalten Ystad Skicka brev till Anstalten Österåker Skicka brev till Anstalten Östragård Skicka brev till någon som sitter i fängelse Vill du skicka digitala brev till någon som sitter i fängelse eller häkte snabbt och enkelt och slippa köpa kuvert, frimärken, skriva ut brevet samt lämna in till posten använd då Brevons super tjänst.
You might be interested:  Hur Mycket Kostar Det Att Skicka Paket Med Bussgods?

Skicka brev till fånge redan idag! Gör en fånge glad redan idag genom att skriva ett brev.
Visa hela svaret

Vad får man skicka till någon som sitter i fängelse?

Hej och tack för att du vänder dig till Lawline med din fråga! Om jag tolkar din fråga rätt så undrar du ifall det är möjligt att skicka brev till din vän som sitter häktad. Du kan skicka brev direkt till en person som finns hos Kriminalvården. Skriv namn tillsammans med häktets eller anstaltens adress på kuvertet.

 1. Vet du inte på vilket häkte eller anstalt din anhörige sitter? Skriv personens namn och personnummer, om du kan det, på kuvertet med brevet du vill skicka.
 2. Personnumret behövs eftersom det kan finnas fler med samma namn.
 3. Lägg kuvertet i ett annat, yttre, kuvert och skicka det till: Kriminalvården Journalarkivet 601 80 Norrköping Kriminalvården skickar sedan vidare brevet till den intagne.

Om du skriver ditt namn och adress på baksidan av det yttre kuvertet skickar dom tillbaka brevet om den du söker inte finns hos Kriminalvården. Brev till och från den intagne kan granskas för att till exempel se om det innehåller otillåtna föremål. Efter granskning förseglas kuvertet och när det delas ut får din vän veta att det har granskats.

Det kan vara så att din vän är häktad med restriktioner (dvs den häktades kontakt med omvärlden är begränsad) vilket kan innebära att brev till och från den häktade granskas av åklagaren. Det finns inget som per definition kan göra dig misstänkt för samma brott som din vän enbart pga att du skickar brev till honom.

Däremot kan åklagaren granska brevet, och om det framgår något brottsligt i brevets innehåll så kan detta naturligtvis användas i en förundersökning. Med vänliga hälsningar,
Visa hela svaret

Får man besöka någon i häktet om man är dömd?

Tillstånd för besök – Den som är häktad eller sitter i fängelse måste ha ett tillstånd för att ta emot besök. Innan ett besökstillstånd till en intagen i anstalt kan beviljas måste du som besökare först godkänna kontakten. Den person som vill ta emot besök av dig skickar en blankett till dig som du fyller i och skickar tillbaka före besöket.

 • Det kan även hända att Kriminalvården ringer dig.
 • Ska du besöka en intagen i häkte behöver du inte godkänna kontakten i förväg.
 • Riminalvården kan neka ett besökstillstånd om besöket till exempel skulle kunna äventyra säkerheten.
 • För att göra denna bedömning gör Kriminalvården en utredning.
 • Vi tittar på den intagnes omständigheter, till exempel vad han eller hon är dömd för.

Oftast kontrolleras även du som ska komma på besök i till exempel polisens misstanke- och belastningsregister. Om du bor utanför Sverige kan du behöva lämna in ett intyg utfärdat av behörig myndighet, som visar om du är straffad. Uppgifter om dig kan komma att registreras i Kriminalvårdens system.

Den intagne får vanligtvis kännedom om uppgifterna om dig. Om ett barn under 18 år ska besöka någon i fängelse ska vårdnadshavarna först godkänna besöket. Det görs på en blankett som båda ska skriva under. Vårdnadshavaren utanför anstalten får hem blanketten, skriver under och skickar tillbaka blanketten till anstalten om han eller hon godkänner besöket.

Om barnet ska besöka en person i häkte gäller inte samma krav på vårdnadshavarnas godkännande. Ett barn som besöker någon i häkte eller fängelse behöver vanligtvis ha med sig en vuxen person. Man måste ansöka om tillstånd för varje besökare.
Visa hela svaret

Vilken tid blir man släppt från häktet?

Du kan bli gripen, anhållen och häktad – Polisen kan gripa dig om de misstänker att du har begått ett brott. Efter det måste en åklagare besluta om du ska bli anhållen. Åklagarens beslut beror på hur viktigt det är för utredningen att hålla kvar dig. Om du blir anhållen så måste du vara inlåst i en cell.

Reglerna är noggranna för hur länge en person får vara anhållen. Du får vara inlåst som anhållen i högst tre dagar. Klockan tolv på tredje dagen måste åklagaren bestämma om du ska släppas ut, eller om du ska komma till domstolen. Sedan bestämmer domstolen om du ska släppas, eller om du ska bli häktad. Om du blir häktad så fortsätter du att vara inlåst.

Du kan bli tvungen att vara häktad ända fram till rättegången. Rum på häktet med säng, skrivbord och fönster. Foto: Kriminalvården
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Gör Man En E Post?

Får man ha sin telefon i fängelset?

Till exempel socialtjänsten eller frivården. Det är förbjudet att ha en egen telefon på anstalten.
Visa hela svaret

Får man titta på tv i häktet?

Fritid, tidningar, radio, tv, bibliotek – Den person som är häktad får lyssna på radio, se på tv och läsa dagstidningar som finns på häktet. Men inte om den häktade har restriktioner. Den som är häktad kan köpa tidningar i kiosken på häktet och låna böcker från häktets bokvagn eller bibliotek.
Visa hela svaret

Hur mycket pengar får man i häktet?

Kriminalvårdare har 28700 kronor i lön (medellön) enligt 2022 års lönestatistik. Kvinnor tjänar i snitt 28200 kronor i yrket medan männens medellön ligger på 29000 kronor. Här hittar du medellön, löneskillnader mellan män och kvinnor samt hur lönen skiljer sig mellan olika regioner i Sverige. Du kan även se hur lönen skiljer sig mellan privat och offentlig sektor.
Visa hela svaret

Kan man bli släppt från häktet?

Marigó Oulis – Marigó Oulis har en doktorsexamen i juridik. Hon arbetar till vardags som advokat och har undervisat blivande jurister i drygt ett och ett halvt decennium. Fler artiklar av Marigó Oulis.

Marigó Oulis Det korta svaret på frågan om frisläppande ur häkte är detsamma som att inget brott har begåtts är nej. Man kan släppas ut ur häkte av flera olika anledningar. Ofta att bevisningen inte håller. Det är inte detsamma som att inget brott har begåtts, men det är samma sak som att inte dömas för brottet och det är den senare frågan som jurister sysslar med.
Visa hela svaret

Hur ser en dag ut på häktet?

Hur ser det ut inne på ett fängelse? Vad gör personalen som jobbar där, och hur ser dagarna ut för den som är intagen? Här hittar du mer information, både ur kriminalvårdarens perspektiv, men vi beskriver också hur en dag kan se ut för någon som dömts till fängelse.
Visa hela svaret

Vad krävs för att man ska bli häktad?

Häktad – För att bli häktad måste man vara misstänkt för ett brott som kan ge minst ett års fängelse. Om brottet har minst två års fängelse i straffskalan brukar det talas om s.k. obligatorisk häktning. Det ska också finnas en risk att den misstänkte lämnar landet, försvårar utredningen eller fortsätter att begå brott.

 1. Det är domstolen som fattar beslut om häktning och som misstänkt kan man sitta häktad i upp till 14 dagar innan åtal väcks av åklagaren.
 2. Den tiden kan förlängas om det finns skäl för det, men det finns en tidsgräns för hur länge en häktning får pågå.
 3. En misstänkt får som utgångspunkt vara häktad i längst nio månader fram tills dess att åtal har väckts.

Om den misstänkte inte har fyllt 18 år är motsvarande tid tre månader. Dessa tider är dock inte helt absoluta utan får överskridas efter beslut av domstol. Det är också domstolen som beslutar om man ska sitta fortsatt häktad tills domen faller eller om man blir släppt i väntan på rättegång och eventuell dom.
Visa hela svaret

Hur känns det att sitta häktad?

Publicerat måndag 27 oktober 2014 kl 14.59 Unga som sitter i häkte får sällan träffa någon på flera veckor och rutinerna får kritik av FN:s tortyrkommité. Att unga som sitter i häkte inte får träffa någon på ibland flera veckor har lett till att FN:s tortyrkommitté riktat kritik mot Sverige.

Anders Eriksson är ordförande Unga Kris och har själv suttit häktad i 2 månader. – Ibland gick det veckor utan att jag träffade någon annan än vakten som gav mig mat. Så innan jag fick in någon slags rutin i häktet var det väldigt obehagligt, det var ju så nära isolering man kan komma. Men för att fördriva tiden fick jag hålla mig sysselsatt med att måla, läsa och annat sånt.

Och då vet jag ändå folk som haft det värre. Johan Doverland är vice ordförande i Unga Kris och menar att de som sitter häktade fortfarande inte fått någon rättegång och därför fortfarande kan vara oskyldiga. – Jag minns att jag tänkte mycket på vad jag hade gjort och framför allt att jag skulle missa en stor del av min dotters uppväxt.

Och min dotter fyllde år samtidigt som jag satt inlåst och jag fick inte träffa henne, jag fick bara träffa min advokat. Självklart förstår jag syftet med att människor som misstänks för något ibland måste låsas in, men man ska inte glömma att innan rättegången finns ingen dom och den som sitter häktad kan lika gärna vara oskyldig.

I dag kan det ta lång tid innan en rättegång kommer igång och den tiden måste bli kortare, man ska inte behöva sitta så i flera månader. När Johan Doverland efter 11 veckor i häktet fick komma ut och träffa människor kunde han knappt prata. – Det dröjde 7-8 veckor innan jag ens fick ringa ett samtal till min fru så när jag väl pratade med någon minns jag hur talet sluddrade och det tog tid innan jag var tillbaka igen.

 1. Det enda jag sagt under veckorna i häktet var ju de få meningar som gällde typ mat eller så, som jag pratade med personalen om alltså.
 2. Men nu ska Kriminalvården inleda ett projekt där de som sitter häktade ska få möjlighet att träffa någon varje dag och hitta på någon aktivitet.
 3. Men Anders Eriksson tror att det spelar stor roll vem kontaktpersonen är.
You might be interested:  Hur Många Koppar Kaffe Blir Det På Ett Paket?

– Det funkar liksom inte med en vakt eller en polis, det måste i så fall vara någon med liknande bakgrund som förstår situationen och hur den häktade mår och känner. Visst, det är väl ingen bra idé att para ihop den häktade med någon annan intagen men det finns ju ideella organisationer som skulle kunna bjudas in.

 • Människor som vet hur det är att vara i den där situationen.
 • Johan Doverland menar att de som sitter häktade ofta funderar mycket över sitt liv och därmed också är öppna för att ta till sig råd från andra, i alla fall mer än annars.
 • Man kan inte fly från tankarna dä r inne i häktet, så det är bra att kunna träffa någon som man får förtroende för och som kan erbjuda ett alternativ till det kriminella livet.

Det är väldigt viktigt att prata med de som är på fel bana i livet och får man till ett bra möte i häktet är nog chansen stor till förändring.
Visa hela svaret

Hur lång tid innan häktning?

Om en misstänkt anhålls har åklagaren tre dagar på sig att vända sig till domstol för att begära att den misstänkte ska häktas. Annars släpps den misstänkte. När åklagaren beslutar om anhållande, måste han/hon samma dag eller senast dagen efter göra en häktningsframställan till domstolen (tingsrätten).
Visa hela svaret

Hur lång tid kan en häktning fortgå?

Sverige finns egentligen ingen absolut tidsgräns som föreskriver hur länge en person kan sitta häktad. Sverige har länge kritiserats för bl.a. långa häktningstider. Därför var det angeläget att nya bestämmelser om häktningstider antogs och trädde i kraft den 1 juli 2021.

Regeringen motiverade i förarbetena att de nya bestämmelserna om häktningstider avsåg bidra till en ökad rättssäkerhet och till att barnperspektivet får större genomslag. De nya häktningsreglerna stadgas i 24 kap.4 a § rättegångsbalken (1942:740) och 23 a § Lag (1964:167) med särskilda bestämmelser om unga lagöverträdare.

Av den förstnämnda bestämmelsen utläses att en misstänkt som huvudregel får vara häktad en sammanhängande tid om högst nio månader fram till dess att åtal har väckts. Den sistnämnda bestämmelsen omfattar personer som inte har fyllt arton år när häktningsbeslutet verkställs hittas i.

 • Enkelt uttryckt är huvudregeln för den som inte har fyllt 18 år personen får vara häktad en sammanhängande tid om högst tre månader fram till dess att åtal har väckts.
 • Således finns det numera bestämmelser vari föreskrivs hur länge vuxna respektive omyndiga får vara häktade som misstänkta för brott.
 • I lagen föreskrivs dock undantag som möjliggör längre häktningstider än tre respektive nio månader.

Det stadgas att rätten, på begäran av åklagaren, får besluta att häktningstiden får överskridas om det finns synnerliga skäl till att häktningstiden överskrids. Lagstiftaren har i förarbetena utvecklat vad som utgör synnerliga skäl till överskridande av häktningstiden.

 1. Av förarbetena framgår att synnerliga skäl kan föreligga bl.a.
 2. Om straffvärdet för det misstänkta brottet är högt och brottet är särskilt svårutrett, t.ex. pga.
 3. Internationella kopplingar eller för att brottet utgör en del av organiserad eller gängrelaterad brottslighet.
 4. Vidare stiftas i lagförarbetena att häktning för nya brott eller den häktades avsiktliga försök att dra ut på häktningstiden kan utgöra synnerliga skäl.

Däremot ska den häktades rätt att tiga inte ses som ett skäl att förlänga häktningstiden. Prop.2019/20:129 s.54 f. Sammanfattningsvis ska en misstänkt över 18 år som huvudregel häktas i högst nio månader och en misstänkt under 18 år häktas i högst tre månader, i väntan på att åtal ska väckas.

Om synnerliga skäl föreligger kan dock häktningstiden förlängas. Det finns ingen bortre gräns för hur mycket häktningstiden han förlängas om sannolika skäl föreligger utan en proportionalitetsbedömning görs av domstolen i varje fall. Advokathuset Actus finns i Västerås, Eskilstuna, Örebro & Karlstad,

Vi är alltid redo att hjälpa dig och du kan kontakta oss via telefon, mejl eller via vårt kontaktformulär som finns på vår hemsida. Vår profil hos Advokatsamfundet, Hur Skickar Man Brev Till Häktet
Visa hela svaret

Hur lång tid kan man vara häktad?

Beslut om häktning – Beslut om häktning ska som regel alltid fattas om brottet har minst två års fängelse i straffskalan. Beslut om häktning fattas av domstol. Efter att häktningen är beslutad ska åklagaren väcka åtal senast inom 14 dagar, men den tiden kan i vissa fall förlängas efter beslut av domstolen. Bestämmelser om häktning finns i 24 kapitlet, 1–5 och 18 §, i rättegångsbalken.
Visa hela svaret