Hur Mycke Kostar Utlands Paket På Tele2?

0 Comments

Hur Mycke Kostar Utlands Paket På Tele2
I avtalet med Tele2 ingår roaming inom EU/EES. När du reser utanför EU/EES måste du dock tänka på kostnader för datatrafik och samtal. Maxnivån för datatrafik utanför EU/EES är 200 kronor. Om du vid resor utanför EU/EES når denna kostnadsnivå får du ett SMS med besked om det.

Du har då möjlighet att använda alterantivet roamingpaket som beskrivs nedan, men beakta att om du behöver surfa för kostnader över 800 kronor så faktureras din institution/enhet. Kostnaden för mobil datatrafik och samtal utanför EU/EES är dyrt och är olika beroende på vilket land du befinner dig i och vilken operatör du använder för att koppla upp dig.

För information om aktuella prislistor för olika länder, kontakta [email protected],
Visa hela svaret

Hur mycket kostar mobildata utomlands?

RLAH (Rome like at home) – När du nyttjar mobildata utomlands gäller ofta andra regler. För att förenkla rörligheten inom Eu har dock en regel satts upp, denna kallas Rome like at home, Det var den 15e Juni 2017 som denna regel trädde i kraft. Enkelt uttryckt innebär den att om du tecknar ditt abonnemang inom EU ska du kunna nyttja mobildata inom EU utan en extra kostnad.
Visa hela svaret

Vilka 25 länder ingår i Tele2?

Utlandstjänster | Tele2 Företag I dessa länder kan du använda din data om du har tecknat ett nytt abonnemang eller förlängt ett befintligt efter 21 oktober 2019. Du har tillgång till 50 GB/månad i Norden och EU/EES samt 50 GB/månad i övriga utvalda destinationer.

Norden: Danmark, Finland, Island och Norge. EU/EES: Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Franska Guyana, Franska Västindien, Gibraltar, Grekland, Guadeloupe, Irland, Island, Italien, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Martinique, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Reunion Island, Rumänien, Saint Martin, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike. Utvalda destinationer: Australien, Färöarna, Georgien, Hong Kong, Indien, Israel, Japan, Kanada, Kazakstan, Kina, Malaysia, Montenegro, Nya Zeeland, Qatar, Ryssland, Schweiz, Singapore, Sri Lanka, Sydafrika, Sydkorea, Taiwan, Thailand, Turkiet, Ukraina och USA.

: Utlandstjänster | Tele2 Företag
Visa hela svaret

Hur mycket surf utomlands Tele2?

Om mobiltelefoni i utlandet Med alla våra abonnemang kan du ringa, skicka sms och mms på samma villkor som hemma i Sverige.

Har du ett abonnemang med upp till 50 GB surf kan du använda hela den datamängden när du befinner dig i ett annat EU/EES-land. Använder du upp all data får du automatiskt ett sms med erbjudande om att köpa ett extra datapaket. Om du tidigare har köpt ett extra datapaket som inte har förbrukats kommer du automatiskt att kunna använda det. Har du mobilabonnemangen Obegränsad Snabb (30 GB), Snabbare (40 GB) eller Snabbast (50 GB) kan du använda den specifika datamängden per månad inom Europa (EU/ESS). Använder du upp all Europa-data (EU/EES), kan du fortsätta surfa till ordinarie pris (60 kr per GB i Europa) genom att skicka ett sms till 72661 med texten MERDATA.

Att ringa och surfa som hemma inom EU/EES är främst till för den som bor i Sverige men som tillfälligt befinner sig i ett annat land. Om du, under en sammanhållande period på mer än 16 veckor, surfar mer i mobila nät i andra EU-/EES-länder än vad du gör i mobila nät hemma i Sverige kan vi komma att ta ut en extra avgift. Om det blir aktuellt så skickar vi alltid ett sms med mer information.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar data roaming?

Roaming inom EU – Sedan juni 2017 får en operatör inte ta ut en extra avgift utöver ditt nationella abonnemangspris när du använder din mobiltelefon vid resa inom EU. Det är vad som kallas Roam Like At Home. Du ska ha möjlighet att använda ditt abonnemang inom EU till samma pris som hemma.
Visa hela svaret

Vilka länder fri surf tele2?

För nu kan du nämligen surfa, ringa och SMS:a precis som hemma i EU, Island, Liechtenstein och Norge – utan att betala något extra.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Avsluta Ett Personligt Brev På Engelska?

Hur många GB får man använda utomlands?

Hur mycket kan jag surfa inom EU/EES? Du som har ett mobilabonnemang kan som mest förbruka 50 GB /månad i EU/EES (utanför Sverige) givet att du har månadssurf eller surfpott kvar. Tar den tillåtna surfen inom EU/EES slut kan du alltid köpa extrasurf till rörligt pris, 31 kr/ GB.
Visa hela svaret

Vad ska man stänga av på mobilen när man är utomlands?

Vad är roaming? – Först och främst, vad är egentligen roaming (data-roaming)? Ordet betyder “att vandra” på engelska. Roaming är det som möjliggör att din telefon har möjlighet nå en annan operatörs nät när du är utomlands. Roaming sker exempelvis när du korsar en nationsgräns.

 • Då slutar alltså telefonen att leta efter din operatörs master och lånar istället kapacitet från de master som finns i landet du besöker.
 • Detta gäller både om du vill använda nätet för att ringa samtal, skicka meddelanden eller använda internet.
 • Stänger du av din roaming kommer din telefon alltså inte kunna surfa, ringa eller sms via det mobila nätverket när du är utomlands.

Då behöver du istället ett WiFi för att kunna surfa. Att roamingen är aktiverad påverkar inte dina möjligheter att surfa på WiFi. Du kan alltid använda WiFi även fast roamingen är på.
Visa hela svaret

Kan jag använda min surf utomlands?

Senast kontrollerat: 16/12/2022 EU:s roamingregler innebär att du kan använda telefonen i ett annat EU-land utan att betala några extra avgifter, Du betalar lika mycket som hemma för samtal (till mobil eller fast telefon), sms och surf (inklusive strömmad musik och film). Det kostar heller inget extra att ta emot samtal eller sms i utlandet, Reglerna gäller alla samtal och sms, oavsett operatör.
Visa hela svaret

Är det gratis att ringa inom EU?

Utanför EU/EES – Om du befinner dig utanför EU/EES och ringer till ett land som inte heller ingår i EU/EES kostar det enligt den prislista som gäller för det land du ringer ifrån. Så om du ringer från USA till Australien kostar det 15 kr/min, vilket du kan se i, Du hittar, : Vad kostar det att ringa till ett annat land än Sverige när jag är utomlands?
Visa hela svaret

Vad kostar 20 GB surf?

Ordinarie prislista

Surf Ord. pris
6 GB 130 kr/mån
10 GB 170 kr/mån
20 GB 230 kr/mån
50 GB 300 kr/mån

Visa hela svaret

Hur mycket kostar 1 GB surf?

Köp mer surf! Till ditt abonnemang eller kontantkort

39:- 0,5 GB Gäller i 90 dagar Ladda
69:- 1 GB Gäller i 90 dagar Ladda
199:- 5 GB Gäller i 90 dagar Ladda
349:- 15 GB Gäller i 90 dagar Ladda

Visa hela svaret

Vad kostar obegränsad surf på tele2?

0 kr/mån i 3 månader – Priset gäller i 3 månader, därefter 149 kr/mån. Erbjudandet gäller dig som har mobil- eller bredbandsabonnemang hos Tele2 och som inte tidigare provat ett streamingpaket från Tele2. Surfa, streama och håll kontakten med nära och kära med ett snabbt och stabilt mobilnät. Som senior och pensionär får du 20% rabatt på mobilabonnemang och abonnemang för mobilt bredband. Rabatten gäller för dig som har fyllt 65 och kan inte kombineras med andra erbjudanden eller rabatter. Hur Mycke Kostar Utlands Paket På Tele2 Har du mobilabonnemang eller mobilt bredband samt fast bredband eller tv från Tele2 kan du ha rätt till förmåner:

Dubbel data till mobilen eller mobilt bredband Extra datakort till t.ex. surfplattan Dubbel hastighet till fast bredband

Hur Mycke Kostar Utlands Paket På Tele2 Är det dags för ny mobil? Hos oss kan du välja de senaste modellerna från tillverkare som,, och, Börja med att välja mobiltelefon, därefter väljer du om du vill köpa nytt mobilabonnemang eller behålla/ändra ditt nuvarande Tele2-abonnemang. Våra obegränsade mobilabonnemang ger inte bara obegränsad mobildata i Sverige.

 1. Du får även 30-50 GB mobildata per månad i EU/EES.
 2. Datamängden beror på vilket abonnemang du väljer.
 3. I de två högre abonnemangen Obegränsad Snabbare och Obegränsad Snabbast ingår även 40-50 GB mobildata per månad och 1000 fria samtalsminuter till ca 60 länder i världen inklusive USA, Thailand, Japan och Australien.

Obegränsad 24H Istället för att välja abonnemang med obegränsad mobildata kan du tillfälligt surfa för 79 kr per tillfälle. Kom igång direkt med ditt nya mobilabonnemang genom att välja, eSIM är ett digitalt SIM-kort där abonnemanget aktiveras direkt via din mobiltelefon och finns ofta som standard i de flesta mobiltelefoner från Apple och Samsung.

Prova valfritt mobilabonnemang och byt datamängd när du vill. Eller skicka 24H till så surfar du obegränsat i 24 timmar. Alla våra abonnemang har fria samtal, sms och mms. Det gäller inom Sverige, från EU/EES till Sverige samt inom EU/EES. Vårt 4G-nät täcker 99,9% av Sveriges befolkning. Dessutom aktiverar vi löpande på flera platser i Sverige.

: MOBIL­ABONNEMANG
Visa hela svaret

Är roaming dyrt?

Fri roaming –

Från och med den 15 juni 2017 får en operatör inte ta ut någon extra avgift, utöver det nationella abonnemangspriset, det vill säga, ditt vanliga pris som du betalar hemma, när du ringer, sms:ar eller surfar i ett annat EU-land, samt Norge, Island och Liechtenstein. Det är det som kallas Roam Like At Home. Det ska vara möjligt att använda sitt abonnemang i ett annat EU-land till samma pris som hemma, så länge användningen är normal. Med normal användning menas användning av mobila tjänster i linje med de gränser som tillåts enligt ditt abonnemang under periodiska resor i ett annat EU-land. Operatörerna har rätt att sätta en gräns för hur mycket data som du får använda i ett annat EU-land. Det innebär att du inte kan räkna med att få använda lika mycket surf som hemma om du har ett abonnemang med fri surf. Kontrollera med din operatör vilka gränser som finns i ditt abonnemang. Skulle du använda mer data än den bestämda gränsen för ditt abonnemang har operatören möjlighet att ta ut en extra avgift för data som används utöver den tillåtna datamängden. Operatören ska också skicka ett automatiskt meddelande, exempelvis ett sms, till dig när du reser in i ett annat land, med information om villkor som gäller för roaming i det landet. Exempelvis ska du få information om policyn om skälig användning, gällande datavolym och eventuella extraavgifter. Du ska också få information om ett gratisnummer som du kan ringa för att få mer information om roaming, samt information om att du kan ringa larmnumret 112 utan kostnad. Du ska få motsvarande information om priser och taxor för samtal, sms och data även när du reser in i ett annat land utanför EU.

You might be interested:  Hur Mycket Kostar Ett Paket Mjöl?

Källa: Post- och telestyrelsen
Visa hela svaret

Måste man stänga av mobildata utomlands?

Slå på roaming – Roaming betyder helt enkelt att du surfar på ett annat nätverk. Det brukade kosta extra. Därför stänger många av roaming utomlands av gammal vana. Men det behöver du alltså inte längre göra.
Visa hela svaret

Vad kostar roaming utanför EU?

Vad är roaming? – Roaming innebär att du kopplar upp dig mot en utländsk operatörs nät när du använder ditt svenska abonnemang utomlands. Operatörerna får inte ta ut extraavgifter för roamingtjänster som används när du reser inom EU. Enligt huvudregeln ska det inte kosta mer än i hemlandet att ringa, sms:a eller surfa när du befinner dig i ett annat EU-land.

Observera! Från och med 1 januari 2021 är Storbritannien inte längre en del av EU och omfattas inte av EU:s roamingregler. Därför bör den som planerar att resa till Storbritannien ta kontakt med sin operatör för att stämma av vad som gäller i det enskilda fallet.

Operatörerna får däremot begränsa mängden tjänster som du får ta del av till samma pris som hemma, om det finns risk för missbruk eller onormal användning. Till exempel ska det inte löna sig att teckna ett abonnemang i ett annat land än det du bor i permanent.

En sådan begränsning kallas för en policy för skälig användning. Du kan läsa mer om begränsningar i roaming på Post- och telestyrelsens webbplats, Du kan också ladda ner denna PDF med vanliga frågor som EU-kommissionen tagit fram. När det gäller länder utanför EU finns ingen reglering av vad det får kosta att ringa och surfa.

Operatörerna ska informera om priser för mobiltelefoni och surf i länder utanför EU. Observera att det även kostar att ta emot samtal. Roaming omfattar inte samtal till utländska nummer från Sverige – utlandssamtal. Prislistor för sådana samtal ska finnas på din operatörs webbplats.
Visa hela svaret

Hur mycket kan man surfa för 50 GB?

Hur mycket räcker surfmängden till 2022? – I tabellen nedan har vi sammanställt hur mycket surf och streaming man får för de vanligaste storlekarna på mobila bredband. Som tabellen visar så är de mindre datamängderna ganska väl tilltagna om man bara använder sin uppkoppling till att läsa mail och nyheter medan de större abonnemangen räcker till att streama både musik och film flera timmar varje dag.

Surfmängd Antal webbsidor Musikstreaming Filmstreaming
1 GB 500 2 tim 0,5 tim
5 GB 2 500 10 tim 2,5 tim
10 GB 5 000 20 tim 5 tim
25 GB 12 500 50 tim 12,5 tim
50 GB 25 000 100 tim 25 tim
100 GB 50 000 200 tim 50 tim
200 GB 100 000 400 tim 100 tim

Visa hela svaret

Varför funkar inte Tele2 utomlands?

Support – Felsökning Mobildata | Tele2 Företag För att se hur mycket data du har kvar på ditt abonnemang – skicka ett SMS med texten DATA till 72661 så får du en saldorapport. Se även till att du har roaming för mobildata påslaget. I ett fåtal länder har vi inte avtal för dataroaming med alla operatörer och du kan manuellt behöva välja en annan operatör i din telefon, Du kan se vilka operatörer vi har avtal med på vår,

 1. Datatrafik inom EU/EES Om du befinner dig i ett annat EU/EES-land så ingår hela eller en viss mängd av din datatrafik i ditt abonnemang.
 2. Hur mycket beror på vilket abonnemang du har.
 3. För att du ska kunna surfa i ett annat EU/EES-land så behöver mobildata vara påslaget och du behöver ha datatrafik kvar i ditt abonnemang,
You might be interested:  Mail Med Cv Och Personligt Brev?

Skulle din datatrafik vara slut så kan du enkelt köpa mer, Den data du köper gäller även i ett annat EU/EES-land och i högst 6 månader. Datatrafik utanför EU/EES Är du på resa utanför EU/EES och behöver surfa med mobilen rekommenderar vi att du köper ett av våra till det land som du ska åka till.

 1. De gäller i 14 dagar från inköpsdagen.
 2. Välj mellan tre zoner och det datapaket som du köper gäller i samtliga länder inom den zonen.
 3. Mobildata måste vara igång för att du ska kunna surfa med ett datapaket.
 4. Om du väljer att inte köpa ett datapaket och inte vill få onödigt höga kostnader på mobilräkningen så rekommenderar vi att du stänger av mobildata och endast kopplar upp dig mot befintliga wifi-nätverk.

: Support – Felsökning Mobildata | Tele2 Företag
Visa hela svaret

När ska jag sätta på roaming?

Roaming på eller av? För att kunna surfa utomlands behöver du aktivera roaming på din mobil eller surfplatta. I våra mobilguider finns instruktioner för hur du aktiverar roaming för iOS och Android.
Visa hela svaret

Vilket abonnemang är bäst utomlands?

3Global är ett tilläggsabonnemang som ger upp till 98 % lägre minutpriser till över 100 länder 300 sms till utlandet ingår. Till länder inom EU/EES är startavgfiten 0 kr och till övriga länder 0,69 kr. Månadskostnaden är 29 kr och uppsägningstiden är 30 dagar.
Visa hela svaret

Vad kostar abonnemang på tele2?

199 kr/mån i 12 mån (33% rabatt) – Ord. pris 299 kr/mån. Spara 1200 kr. Erbjudandet gäller vid köp av Tv Standard på tele2.se och för nya tv-kunder. Hur Mycke Kostar Utlands Paket På Tele2 Mobilt Bredband Obegränsad passar dig som behöver ett stabilt och snabbt wifi som du kan ta med dig överallt.
Visa hela svaret

Är 1 GB surf mycket?

Hur mycket surf behöver du? – Hur mycket surf du behöver beror på vad du använder din mobil till, hur mycket du använder den och även vilka inställningar du har gjort i din telefon och olika appar. Streamar du youtube-klipp i flera timmar på den högsta kvalitén så kan flera GB surf gå åt.

0,5 GB surf räcker ungefär till en timmes videotittande, att streama musik i fem timmar eller 8 timmars surfande på webben. 1 GB surf räcker ungefär till 2 timmars videotittande, att streama musik i 10 timmar eller 16 timmars normalt surfande på webben. 5 GB surf räcker ungefär till 10 timmars videotittande, att streama musik i 50 timmar eller 80 timmars normalt surfande på webben. 10 GB surf räcker ungefär till 20 timmars videotittande, att streama musik i 100 timmar eller 160 timmars normalt surfande.

Notera: Videotittande är beräknat med upplösningen 720p, att streama musik gäller 160 kbps och med normalt surfande menas att kolla mailen, göra google-sökningar och liknande.
Visa hela svaret

Är whatsapp gratis utomlands?

Enkla, pålitliga, privata meddelanden och samtal gratis*, tillgängligt världen över. Ladda ned *Avgifter för mobildata kan tillkomma. Kontakta din operatör för ytterligare information.
Visa hela svaret

Måste man stänga av mobildata utomlands?

Slå på roaming – Roaming betyder helt enkelt att du surfar på ett annat nätverk. Det brukade kosta extra. Därför stänger många av roaming utomlands av gammal vana. Men det behöver du alltså inte längre göra.
Visa hela svaret

Kan man använda sin surf utomlands?

För att kunna surfa utomlands behöver du slå på data-roaming. Om du reser inom EU/EES innebär detta inga extra kostnader. Med våra abonnemang surfar du utan extra kostnader även i Andorra, Malaysia, Montenegro, Myanmar, Schweiz, Serbien, Thailand, Turkiet och USA.
Visa hela svaret

Vad är skillnaden på mobildata och roaming?

Vad är skillnaden mellan mobildata och roaming? – Roaming innebär att man lånar en annan operatörs mobilnät. När du reser utomlands och inte kan komma åt det nätverk som ditt mobilabonnemang är kopplat till kan du använda roaming för att surfa i stället för mobildata.

Inom EU/EES gäller fri roaming. Det innebär att det inte kostar något extra att surfa via roaming i de länderna. Där kan du alltså surfa precis som du gör med din mobildata hemma i Sverige. I alla fall nästan. De flesta operatörer har något slags tak på hur stor del av surfen du får ta med dig på resan, så kolla upp det innan du åker i väg.

Utanför EU gäller inte samma regler. Där behöver du betala extra avgifter för att använda roaming. Priserna varierar mellan olika länder och kan bli riktigt höga om du har roaming påslaget och använder internet. Tänk på! Efter brexit omfattas inte Storbritannien, och således inte heller England, Gibraltar, Skottland, Wales och Nordirland, av EU:s roaming-avtal.
Visa hela svaret