Vad Kostar Leverans Med Foodora?

0 Comments

Vad Kostar Leverans Med Foodora
Foodora – Foodora är ett tyskstartat onlineföretag som erbjuder hemleverans av varor. Bolaget samarbetar idag med mer än 9 000 restauranger i Norden och har köpt upp flera andra leveransföretag som Onlinepizza och Hungrig.

Hur beställer man på Foodora?

Beställningen görs via deras app eller hemsida Foodora.se.

Var leverar Foodora?

Foodora levererar bland annat till Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro, Västerås, Gävle, Linköping, Karlstad, Norrköping, Lund, Borås, Helsingborg, Östersund och Sundsvall.

När har de öppet för beställning?

Foodora leveranstider varierar. Vissa av partnerrestaurangerna har öppet senare men även tidigare än andra. I de fall där Foodora sköter leveranserna har de öppet 10-22 på vardagar och 11-22 på helger.

Vad kostar en leverans?

Priset för en leverans startar vanligtvis på 39 kronor och ökar beroende på avståndet och hur långt kuriren kör för att leverera till dig. Moderbolag till Uber Eats är taxiföretaget Uber. Foto: Henrik Isaksson/TT
Visa hela svaret

Hur stor del tar Foodora?

Restauranger har svårt att tjäna pengar när Foodora växer

 • Annons
 • Annons

Annons När du köper mat genom Foodora tar företaget mer är 30 procent av pengarna du betalar. Många restauranger är hårt klämda när de känner sig tvingade att betala till den rosa matjätten. – Du tjänar inga pengar på att sälja sushi genom Foodora, säger Debora Fortes på restaurangkedjan Sugoi. Foodora har fördubblat sin verksamhet under coronakrisen och anställt mer än tusen nya matbud på ett halvår. Men de som betalar utkörningen är huvudsakligen restaurangerna. Bild: Lars Brundin Annons Hundratusentals svenskar köper hem restaurangmat genom mattjänsten Foodora.

 1. På deras app eller hemsida kan du välja mellan restauranger i hela stan: thaimat, pizza, indiskt, sallad eller stora stekar.
 2. Vissa restauranger skyltar med att leveransen kostar 49 kronor – eller att de har fri hemkörning.
 3. Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad.
 4. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital Det här ingår i Digital

 • Alla nyheter på sydsvenskan.se
 • Nyhetsappen med pushnotiser
 • Nyhetsbrev med senaste nytt

Om du redan är prenumerant: logga in!

 1. Annons

Nästa artikel under annonsen : Restauranger har svårt att tjäna pengar när Foodora växer
Visa hela svaret

Hur mycket extra kostar Foodora?

Reportage En så kallad Foodora-rider tjänar mellan 4 500 och 8 500 kronor per månad efter skatt. Förutsatt att de lyckas leva upp till kravet på minst tre leveranser per timme. Om kravet inte nås får de inte jobba kvar. I Sverige finns ingen lagstadgad minimilön utan lönerna görs upp genom kollektivavtal mellan arbetsgivare och fackföreningar.

 • Saknas avtal kan en arbetsgivare i stort sett sätta den lön den vill.
 • I Sverige förhandlar fackförbund med företag som Foodora om avtal, men ännu finns inget.
 • Waseem Kamand fick ut cirka 4 500 kronor per månad när han arbetade som bud på Foodora.
 • Strax före sommaren blev han plötsligt av med jobbet för att företaget ansåg att han inte behövdes.

Sen dess har han hittat ett till extra jobb samtidigt som han kämpat för att få komma tillbaka till Foodora. – Det finns inte andra jobb för oss som är nya i Sverige. Vad ska jag göra? Jag måste betala hyra och ha mat. Vad Kostar Leverans Med Foodora Waseem Kamand i sitt hem i Kista. Foto: Filippa Rinman Waseem kommer från Syrien och bor med sin bror och en kompis i en lägenhet med en hyra på 7 500 kronor. Om du arbetar som rider på Foodora får du 70 kronor per timme på vardagar, plus 20 kronor per leverans.

 • Man arbetar med en app där den som är först att anmäla sig på en leverans, får den.
 • Det gäller att vara på hugget.
 • Får man inte till någon leverans under en arbetstimme faller timarvodet bort.
 • Det här gör att man är beredd hela tiden och rör på sig för att vara på rätt plats i rätt tid, för att få in så många beställningar som möjligt.

Jag hade ett jättebra HTR enligt gruppchefen. Han trodde att jag fick sluta för att det bara var ett par månader kvar till att få fast kontrakt, säger Waseem. Samtliga riders börjar med tjänstegraden allmän visstid. Det betyder att man jobbar så mycket som behövs för företaget.

 • Efter två års anställning får man chans till en fast tjänst baserad på ens genomsnittliga timantal per vecka.
 • HTR är en beräkning som baseras på antal leveranser per timme.10 leveranser på två timmar är lika med siffran 5 i HTR (10 delat på 2).
 • Om du får lägre HTR än 3 så får du lämna Foodora.
 • Ahmed är 31 år och har arbetat på Foodora sen 2016.

Då kom han som flykting till Sverige från Libanon. Han berättar att han började direkt när han fick sitt uppehållstillstånd och att det var jättesvårt. Svårt att hitta i en ny stad med ett nytt språk, tungt för kroppen och väldigt stressigt. Det var också mitt i vintern.

– Då hade man egna kläder och jag hade inga vantar. Det var jättekallt men min kusin sa att vi inte hade råd med vantar. Jag kämpade på och efter tre veckor köpte jag ett par. Nu får alla låna kläder. Ahmed berättar att han då hyrde ett rum i en lägenhet i Vårberg tillsammans med två andra. De betalade 7 500 kronor per månad för rummet.

Eftersom han hade etableringsstöd på 6 500 kronor klarade han sig bra. Han arbetade 10 timmar på Foodora på helgerna och fick då ut cirka 7 500 kronor per månad. På vardagarna studerade han på SFI. Han arbetar fortfarande på helgerna med samma lön som då eftersom han fick fast innan lönerna sänktes.

 1. Det ser annorlunda ut idag.
 2. Jag får 75 kronor per leverans från klockan 17 på fredagen till söndag kväll vilket gör att jag kan tjäna ganska bra på en helg om jag kämpar.
 3. De som är nya har andra villkor.
 4. De tjänar 90 kronor per timme på helgen, plus 20 kronor per leverans.
 5. Det är jättetufft eftersom du inte får någon lön om du inte får in någon leverans.

Många Foodora-riders står bara i kylan och fryser och hoppas att de ska klicka först i appen. Ayoub från Somalia står i sina rosa arbetskläder utanför en restaurang och väntar. Han har varit i Sverige i 14 månader och hans etableringsstöd har nu tagit slut.

Vad ska jag göra nu? Om jag står beredd med cykeln hela dagen så får jag kanske 6 000 kronor på en månad och då ska det räcka till allt. Hyra, mat och telefon. Jag måste ju också betala för parkering av cykeln, så att den inte blir stulen. Jag har också lånat pengar av en släkting för att ha råd med den.

För en Foodora-rider gäller nämligen att du ska ha din egen cykel, moped eller bil samt smartphone. De lånar ut kläder, hjälm och väska. Alla som vi pratat med har lånat pengar för att kunna köpa en cykel som är tillräckligt bra för att klara av de många milen som cyklas.

 1. På en timme blir det mellan 10 och 15 kilometer och går cykeln sönder får man betala reparationen själv.
 2. Waseem Kamand hade tur och fick låna en cykel av sin bror när han började.
 3. Han bor tillsammans med en kompis i en lägenhet och har en gemensam hyra på 7 500 kronor vilket gör att de klarar sig bra.

Waseem säger dock att det blir jättesvårt när det blir extra kostnader när någons cykel eller telefon går sönder. Alla tre jobbar på Foodora. Isaac var orolig för om han skulle klara jobbet när han började. Han hade köpt en begagnad cykel för 700 kronor och kände inte till staden.

 1. Det var Ahmed som hjälpte honom och cyklade med första dagen för att Isaac skulle hitta.
 2. Det gick bra men han cyklade vilse många gånger i början och tempot gjorde att han trillade flera gånger.
 3. Ibland säger kunden fel adress och då förlorar man massa tid och leveranser och får mindre pengar.
 4. Tempot gjorde också att jag trillade mycket, och förlorade tid.

Jag hade ändå tur som började 2017 så jag fick samma villkor som Ahmed, 75 kronor per leverans. Isaac och Ahmed säger båda att det är ett riskfyllt jobb och att de ofta stannar upp och undrar vad de håller på med. – Men vad ska vi göra? Det finns inte så många jobb för oss som har utländsk bakgrund.

 • Båda jobbar ändå kvar eftersom de fått fast om 10 timmar per vecka enligt de gamla villkoren, vilket gör att de får in mellan 8 000 och 9 000 per månad.
 • Idag studerar Ahmed till elinstallatör och Isaac har blivit pappa och hittat två extrajobb till.
 • De bor fortfarande tillsamman men delar nu på en trerumslägenhet tillsammans med Isaacs fru och barn.

På vägen tillbaka från intervjun med Waseem träffar vi Ayoub igen, som är på väg mot centralstationen för natten. Han har fått lämna sovplatsen han hyrde i ett rum, för att han inte har råd. Cykeln har gått sönder. – Reparationen kostar nästan tusen kronor och det är halva hyran.

 • Anm: Alla riders vi kom i kontakt med var rädda för att uttala sig om löner och villkor med risk för att förlora jobbet.
 • De ville vara anonyma och har fiktiva namn i artikeln.
 • Waseem Kamand var okej med att framträda med namn eftersom han inte arbetar hos Foodora för tillfället.
 • Redaktionen har försökt nå Foodoras vd Hans Skruvfors samt deras presstjänst för en kommentar.

Text och bild: Filippa Rinman
Visa hela svaret

Vad kostar det att beställa hem mat?

Vad kostar hemleverans av mat? Kostnaden för hemleverans av mat varierar mellan matbutikerna, men det ligger generellt på 29-99 kronor. Ofta blir leveransen billigare om du handlar över ett visst belopp.
Visa hela svaret

Är Foodora dyrare?

Början på sidans innehåll Nyheter TV4Nyheterna har granskat hämtmatsapparna • “Det är oärligt” 3:12 min Publicerat: 30 juli, 2021 Uppdaterat: 30 juli, 2021 När pandemin kopplade strypgrepp om landets restauranger så exploderade användningen av hämtmatsappar.

You might be interested:  Vad Händer Om Man Glömmer Hämta Ut Paket?

Men TV4Nyheternas granskning visar att det ofta är mycket dyrare att beställa i appen, i flera fall runt 30 procent dyrare per rätt. Men det framgår inte när man beställer. – Jag tycker det är oärligt. De tar ju i praktiken en dubbelbetalning av sina tjänster. De borde ju redovisa vad som är deras insats – frakten, säger Jan Bertoft, generalsekreterare Sveriges konsumenter.

TV4Nyheterna har granskat priserna genom att jämföra vad maten kostar på 22 olika Stockholmsrestauranger hos apparna Wolt, Foodora och Uber Eats. I granskningen har vi räknat utan frakt. Priset vi jämför är det du sägs betala för maten och det du betalar om du hämtar samma mat själv på restaurangen.
Visa hela svaret

Vad tjänar Foodora förare?

Hur mycket tjänar ett bud i timmen? I genomsnitt tjänar ett bud 150 SEK/timmen. Vissa tjänar upp mot 350 SEK/timmen. Ingen tjänar under 100 SEK/timmen.
Visa hela svaret

Vad är fel med Foodora?

Det kan bero på att vårt system reagerar om du ofta byter kombination av betalkort och foodora -konto. Försök att använda ett foodora -konto som är kopplat till ett betalkort så ska det inte vara något problem. Vänligen observera även att ditt kort måste vara öppet för internetköp för att du ska kunna handla hos oss.
Visa hela svaret

Har Foodora gratis leverans?

Få en Rabattkod via en kupong hos Foodora 2022 innan du beställer din mat med fri leverans. Skrolla ner för att hämta din rabattkod. Rabattkoden är giltig för fri leverans. Den gäller bara på din första beställning.
Visa hela svaret

Får man bil av Foodora?

Får stå för bilkostnader – De personer som kör ut mat från restauranger med sin egen bil på Foodora får alltså ingen fast timlön. Istället får de 40 kronor för varje leverans som körs ut. Samtidigt måste de själva stå för bilservice, parkeringsböter och en betydande del av bensinen.

Nej, nej, vi får ingenting. Förra veckan jobbade jag till elva på kvällen. Men det var väldigt lugnt, och när det inte kommer några beställningar får jag ingen lön alls, säger Raza Aslam som arbetar som bildbud på Foodora i Malmö, till Sydsvenskan. Bilbud på Foodora får en ersättning på 5 kronor per kilometer, men det gäller endast sträckan från restaurangen till kunden.

Sträckan ut till restaurangen eller till andra restauranger efter leveransen får buden själva stå för, vilket bekräftas av företagets informationschef Johanna Lindskog Lindell, som Sydsvenskan pratat med. Enligt henne tjänar bilbuden ungefär 150 kronor i timmen totalt – i lön och bilersättning.
Visa hela svaret

Är Wolt eller Foodora bättre?

Slutsats – Vilket budföretag du ska välja beror helt och hållet på vem du är som är person. Äter du helst framåt småtimmarna så är Foodora och Uber Eats de bästa alternativen. Vill du komma så billigt undan som möjligt så bör ditt val falla på Bolt Food.
Visa hela svaret

Hur betala på foodora?

Foodora driver Plattformen och administrerar beställningar som görs via Plattformen. Du betalar för Varan (inklusive eventuell transport) eller Tjänsten direkt via Plattformen i samband med beställningen. Du betalar alltså inte till det bud som levererar Varan till dig eller till Partnern vid Pick-Up eller Tjänster.
Visa hela svaret

Kan man betala med kontanter på foodora?

OnlinePizza.se lanserar Sveriges första pizzabeställnings-app för Android Pressmeddelande – 24 Augusti 2012 06:58 Idag lanseras äntligen OnlinePizzas Android-app, med vilken du kan beställa hem mat ifrån hundratals restauranger runtom i Sverige. Appen har varit extremt efterlängtad då den gör det lättare att välja bland och beställa ifrån restauranger i sitt område.

 1. När OnlinePizza.se för drygt ett år sedan släppte sin iPhone-app var det en glädje för många och den blev snabbt populär.
 2. Nu finns den äntligen tillgänglig även för Android, och innehåller dessutom nya funktioner som ännu inte ens existerar på sidan.
 3. Med bara några få knapptryck på din smartphone kan du beställa hem restaurangmat vart du vill, när du vill.

– Vårt mål har alltid varit att hela tiden förenkla sättet att beställa mat. Vartefter allt fler använder mobilen för dagliga bestyr är det självklart att vi ska ha den app som är den första man tänker på när man vill beställa hem restaurangmat snabbt och enkelt, säger Per Anders Bjelkstål, marknadsansvarig på OnlinePizza.se.

 • I applikationen samlas all väsentlig information du behöver när du är hungrig och inte vet vart du ska vända dig – här finns menyer, öppettider, adresser och dessutom omdömen och betyg för att du lätt ska hitta det bästa alternativet.
 • Betala direkt till budet eller via mobilfaktura direkt på mobilen.1.

Ange postnummer2. Välj restaurang/meny 3. Beställ! Med appen kan du:

Söka på ett postnummer och få fram restauranger som levererar till dig eller använda dig av din nuvarande plats för att hitta restauranger som levererar till dig Jämföra och sortera bland restaurangernas priser, betyg samt snabbhet Beställa mat och få den hemlevererad inom 25-75 minuter Beställa för avhämtning och få exakt angiven tid när du ska hämta upp maten Beställa hemkörning från kända varumärken såsom MAX, Subway och Pizza Hut Betala direkt på mobilen med mobilfaktura eller kontant vid leverans

Spara tid och möt din middag redan vid dörren när du kommer hem – Smaklig måltid! Ladda ner appen på Om OnlinePizza.se OnlinePizza.se är Sveriges första, och största, rikstäckande internettjänst för beställning och hemleverans av mat och dryck. Tjänsten är idag maknadsledande i Sverige, Finland och Polen. : OnlinePizza.se lanserar Sveriges första pizzabeställnings-app för Android
Visa hela svaret

Är foodora bra?

  If you care about what you ordered, how you will be met, your safety or your business / brand then Boycott Foodora! Cancel all orders and co-operations with foodora Sweden. Not recommending any restaurant to use foodora as your delivery service, it’s bad marketing for your business. This is the only food-delivery company i´ve had this many issues with, i still stayed for years but you lost me here, never again paying your disgusting company. Min dotter beställde mat från Bastard Burgers i Boden, då jag kom för att hämta och köra maten till henne då det regnar fick jag höra att de inte längre använder foodoras tjänst. Ändå gick beställning och betalning igenom. Hon har alltså betalat för mat hon inte får äta. Ruttet är bara förnamnet Jag beställde mat och transporten stal maten. Foodoras svar är att det är mitt ansvar att maten lämnas. Foodora vägrar återbetala maten som chauffören stulit. Vi blev blåsta av Foodora på kinamat för 400 eftersom budet inte klarade av att åka till rätt adress och ställa maten utanför dörren. Stod i duschen och kunde inte svara när budet ringde. Foodora svararade att man måste gå att nå på telefon. Men alla uppgifter som behövdes för leverans fanns.

  1. Vad skulle vi sagt till budet? Åk till angiven adress, öppna porten och ställ maten utanför dörren??? Om Foodora har undermåliga medarbetare så får de ta ansvar för det, inte kunden.
  2. Betalade för en vara som jag inte fick & Foodora vägrar ge tillbaka mina pengar till mig.
  3. Skit företag med sämsta kundservicen.

  Aldrig mer ! Gillar du lotteri och att chansa, med risk för att det går åt skogen, då ska du använda dig av Foodora. Om du gillar förutsägbarhet, säkerställd kvalitet och varm mat ska du åka själv eller använda annan leverantör. Sämsta service. Iskall mat, vattnig och gegig. Ingen återbetalning fast jag fick slänga hela maten. Aldrig mer. Använd ett annat liknande företag istället. Kände att jag måste ge ett omdöme som faktiskt är bra till skillnad från de flesta andras. Maten kom i tid ( + 10 min). Akta er för att beställa av Foodora. Fick maten 45 min för tidigt vilket låter som ett ilandsproblem kanske mwn, jag var ute med hunden och när jag kom hem fanns det en iskall pizza.35 min innan Foodora egna app angav att den skulle levereras. Efter 2 kontakter med deras support tycker som att jag ska bra glad att pizzan kom före utsatt tid??!! RIKTIGA JUBELIDIOTER!!!!!! Efter tidigare försenade beställningar, fel mat och en påse som budet trampat på har jag undvikit att beställa. Tills ikväll. Efter en hel dags kroppsarbete bestämde vi oss för hemkörning från vår favorit Itamae. Leveranstid 35 minuter.5 minuter innan förväntat leverans AVBRYTER Foodora ordern, skyller indirekt på Itamae vilket är så fel om man vill ha fortsatt samarbete med restauranger.

  1. Det här företaget ska inte hålla på med service eller mathantering.
  2. Absolut det sämsta jag varit med om! Drar pengar för mat som aldrig levereras, kontaktar direkt via deras chat när jag plötsligt får kvittot på mejlen medans vi väntar på maten.
  3. Dem ber om ursäkt och pengarna ska betalas tillbaka.
  4. Ett par dagar går och inga pengar syns så kontaktar igen via chatten där det sägs att pengarna betalas tillbaka i slutet på förra veckan eller början på denna vecka.

  Fortfarande inga pengar har betalas tillbaka igår på morgonen så mejlar då via hjälpcenter. Får automatiskt svar att dem kollar på ärendet och hör av sig. Går in och kollar nu på kvällen och självklart inte en krona har betalats tillbaka och ingen har hört av sig.

  • Nu har det alltså gått över 1 1/2 vecka sen pengarna drogs.
  • Hur är det möjligt? Hur kan det sitta så inkompetent personal på ett företaget och lova saker som sedan inte följs upp? Aldrig i livet att jag skulle använda mig av detta bluff företaget igen! Trots att man är trogen kund hos er så tjafsar ni om att återbetala fel levererad mat, sjukt dåligt att tjafsa om småsummor.

  Jag har varit en trogen kund till er, men nu vill jag inte beställa av er längre, det finns andra liknande tjänster. Man får skämmas när man ligger bakom en bil från Foodora som ligger och hetsar andra trafikanter. Tre bilar fick uppleva hur chauffören ligger i arslet och kör över halva vägbanan för att stressa på föraren i bilen framför. Impair customer service in Sweden. It is not possible to contact you via chat even though it says that you should be able to do so with opening hours until 23:30. there is no chat, no phone number and when I get hold of someone who works for you, they can not help me as they are not on that side of the company, ie completely blind in the rest of the company. Deras mopedbud kom åkandes på fel sida av vägen och började skrika på nått främmande språk när vi möttes. Jag kom på cykel. Mycket underligt. Har inte testat själva tjänsten. Riktigt skämt! Sen och kall mat och kompensation finns inte. Det blir uber nästa gång! Mycket bättre Kan bara hålla med tidigare omdömen.

  1. Otrevliga och menar att det är kunden som gör fel.
  2. De står inte för nånting.
  3. Gjorde en beställning igår och är ALLTID extra noga med att bocka i lämna vid dörren.
  4. Trots det så ringer de jävlarna alltid på tills man öppnar.
  5. Det har hänt vid flertalet tillfällen och svaren jag får tillbaka när jag kontaktar de är att det är jag som inte bockar i lämna vid dörren.

  Det här var sista gången jag använde de. Som tur är så sköter sig Bolt food riktigt bra vad gäller detta. Oftast billigare utkörning också. Lovat mig själv att aldrig använda igen, problem 100% av gångerna. Gav det en ny chans igen med att beställa ben & jerrys. ordern bekräftades men avbokades efter ett tag pga högt tryck, pengarna håller de på. Urusel service. andra gånger har ibland maten inte dykt upp, ibland fel mat, alt “bara kall och att det fattas såser”, ofta tar det flera timmar. Skit företag förra gången iskall mat denna gån fick tjej sin mat för 1 timme sen och jag väntar fortfarande så den är väll kall som vanligt. Vänta 2 timmar på en pizza är ju inte normalt Handla ej från foodora skämt till företag. För att chatt med detta företag måste man gå igenom flera steg i deras app.

  1. Blir det tvist om pengar kommer de neka och aldrig betala ut något.
  2. Har haft problem där de har dragit pengar från mig när de hade strul med deras hemsida det har gått över 1 månad och jag får inget.
  3. Varje gång man chattar med foodora säger de olika saker.
  4. Deras standard svar är att det kommer ta 3 till 7 dagar, när det har gått 7 dagar och man hör av sig till dom säger de samma svar igen.

  Mitt råd handla inte från foodora köp från restaurangen istället så får man hjälp direkt. Sämsta företag som finns skojare och lurar personer på pengar. Vägrar betala tillbaks mina pengar bluff företag handla ej den foodora Snabbmaten från restaurangen 800m bort (sitter i covidkarantän) kom efter 45min och var ISKALL. Min order kom efter dubbelt så lång tid som det skulle ta. Maten var så kall att jag slängde den. Efter halva tiden ville jag förstås avbryta beställningen. Vilket inte gick eftersom den redan plockats upp enligt uppgift i appen. Förvånad blir jag senare när tiden går ned till fem minuter (efter en timme, restaurangen ligger 5 min från mitt hem) då ser man att budet lämnar restaurangen på kartan i appen.

  Blev ju förstås besviken att dom ljuger i sin tidsangivelse. Men tänkte då är väl i alla fall maten varm. Ser efter 10 min att budet kommer i sin bil, han parkerar framför huset. Sedan sitter han kvar i bilen för att sedan köra iväg igen. Kliar mig i huvudet och undrar vad som händer. Sedan ser jag honom köra fram och tillbaka.

  Han hade antagligen svårt att läsa siffror. Till slut parkerar budet. Maten var kall. Kalla pommes frites, kalla lökringar och en mindre än ljum kycklingburgare. Genant, mycket genant. Använd inte denna tjänst. Kan nog gå med Sushi som inte behöver vara varm. Beställde för igår mat genom foodora betalade men fick ingen mat var kan jag vända mig till det är ändå för 241 kr OBS! Endast foodoras kundtjänst som jag lämnar betyg för!!! Restaurangen var under all kritik och skulle inte ens få en halv cirkel. Har fått ett presentkort jag skall använda.9/12 försöker vi använda det utan lycka, kontaktar support som gör problemet värre för att sedan “återaktivera koden”.

  Resulterar i att vi beställer och betalar själva iom att restaurangen skall stänga. Får dock svar av “supporten” som säger att den nu skall fungera igen.10/12, nu är det dags att använda den återaktiverade koden, men kan ni gissa? Den fungerar såklart inte. Resultatet blir igen att vi sitter i en supportchatt från och till i 1h och får beställa SJÄLVA IGEN.

  “Supporten” kan inte hjälpa mig och säger VARJE GÅNG att “Den fungerar om 16 minuter igen”. Helt löjligt vilket oseriöst företag. Varför använda Foodora när seriösa konkurrenter som UberEATS finns. Som också är billigare. Aldrig igen Budet kom i tid men stod på baksidan av entrén och blev märkbart arg och skrikig på mig när jag på svenska lugnt och beskedligt försökte förklara att man måste gå upp en trappa för att komma till rätt entré. Budet i princip skrek “Talk english!!” Och tjafsade en massa med mig, pratade otydligt och jag förstod knappt vad han sa heller och jag förstår engelska väl annars.

  Han var generellt extremt otrevlig och aggressiv. Foodoras “kundtjänst” spottade mig i princip i ansiktet när jag påtalade detta fel. Dom ville ge en rabattkupong på 50 kr (!!!) och ljög om att dom inte kunde ge mer än så även fast jag sett minst en tidigare missnöjd recensent som fått 100 kr. Det värsta var dock att dom bara kommer “prata med” budet trots att han med stor sannolikhet kommer att fortsätta vara extremt aggressiv och tjafsig emot kunderna.

  Säkert p.g.a. att han blir frustrerad över att hans intellekt är för lågt för att följa enkla instruktioner som ett litet barn skulle klarat av. Aldrig mer Foodora. Avråder stark från att nyttja detta företags tjänster. På ett sätt eller annat kommer de att lura er på pengar. I mitt fall genom dolda budskap och villkor, samt en svåråtkomlig kundservice / support som dessutom inte överhuvudtaget bryr sig om vad du råkat ut för eller hur du som kund har upplevt en situation.

  Räkna med att stöta på något problem, och räkna sedan med att få svaret “vi följer riktlinjer” när du försöker få hjälp. I mitt fall debiterades jag dubbelt för en beställning och jag kunde sedan inte komma i kontakt med kundtjänst. Efter att ha lyft detta med flera vänner har jag förstått att jag inte är ensam.! Flera jag har pratat med har råkat ut för samma sak.

  Företaget verkar ha satt detta i system. (224:- orkar väl ju ändå ingen bråka om?). Som kund blir man hjälplös och Foodora utnyttjar detta. Fy! Skäms De behåller pengarna trots att man inte fått sin mat (STÖLD), mycket otrevlig kundtjänst, avbryter order 30-90 min efter beställning, försenad mat, kall mat, grymt otrevliga bud som inte gör sitt jobb.

  Jag kunde i stort sett inte gå upp och ner för trappor, varpå jag beställde hemleverans, dvs till dörren. Försöker berätta det för budet i tfn men han vägrade lyssna. Med mera med mera. ⚠️VARNING ⚠️ för detta skitföretag!! Foodora har en usel och otrevlig kundtjänst, är oftast sena. Som nyopererad och gipsad beställde jag pizzaleverans.

  Något blev fel, beställningen registrerades som hämtmat. Ingen kom, jag fick absolut ingen hjälp eller förståelse från kundtjänsts två olika personer. Och ungen mat. Men fick betala fullt! Skam över varumärket Foodora. Jag har raderat appen. Foodoras kundvård ordnade mitt ärende efter klagomål 90 minuter sen leverans och iskall mat, superkasst och aldrig igen. Skämtföretag! Ringde restaurangen och maten var klar för länge sen. De har väntat på chauffören från foodora hela tiden. Får maten efter 2,5 timme och då är den såklart kall. Jag älskar konceptet, men tyvärr misslyckas de med servicen ganska ofta. Leveranstiden har fördubblats och att maten flera gånger levererats kall och degig. Så om ni beställer genom Foodora, undvik friterad mat som ska vara krispig och rätter som inte kan värmas i mikron. 🙂 Använd inte Foodora. Dom kan dra pengar från ditt konto som du aldrig får tillbaka. Deras kundtjänst svarar inte heller utan har bara massa “standardsvar”. Har mailat dom 3 gånger och väntat över en månad nu och inte fått tillbaka några pengar än. Det här kallar jag bedrägeri!

Visa hela svaret

Vad är billigast Wolt eller foodora?

Wolts leverans kostar 59 kr och Foodoras 39 kr. Wolts utbud är bredast.
Visa hela svaret

Vad finns mer än foodora?

På kort tid har en rad kapitalstarka bolag satt sig på kartan i Sverige. Nu gör de upp om marknaden för restaurangmat levererad via cykelbud. De tyngsta spelarna är alla utländska bolag, men flera av dem har svenska ägarintressen. Här är de spelarna som siktar på att bli herre på täppan när matkriget i Stockholm är avgjord.

Tyska Foodora är enligt Breakits kartläggning störst på marknaden i Stockholm. Har enligt våra uppgifter närmare 250 cykelbud. Ursprung: Grundades 2014 i Berlin under namnet Volo. När Kinnevik-delägda Rocket Internet köpte bolaget i april 2015 byttes namnet till Foodora. Lanserades i Stockholm: Sommaren 2015.

Ägare: Köptes hösten 2015 upp av tyska Delivery Hero som är i färd med att bygga ett global koncern för matleveranser. Bolaget börsnoterades under sommaren 2017. Ersättning till de svenska cykelbuden: 70 kronor i timmen plus 20 kronor per beställning på vardagar.75 kronor per beställning på helger, utan fast timlön.

 • Amerikanska Uber Eats är sett till antalet bud andra störst.
 • Enligt uppgift till Breakit har bolaget omkring 100 cykelbud i Stockholm.
 • Nyrekryteringen är för närvarande pausad.
 • Ursprung: Är en del av den amerikanska taxiplattformen Uber Technologies Inc.
 • Bolaget grundades 2009 och är baserat i San Francisco.2014 lanserades tjänsten Uber Fresh i Kalifornien.2015 släpptes den under namnet Uber Eats som en fristående app.

Lanserades i Stockholm: Under hösten 2016, Ägare: Uber Technologies, grundat av Travis Kalanick och Garret Camp. Ersättning till de svenska cykelbuden: Ingen fast timlön. Istället genererar varje leverans ett visst belopp, baserat på avhämtning, avlämning och antal kilometer.

Under vissa tidpunkter garanteras en viss ersättning per timme om budet klarar vissa krav. Här är de senaste uppgifterna om vad buden tjänar i snitt, Bolagets cykelbud i Sverige anställs av PaySalary, ett svenskt bolag specialiserat på att arbetsgivaransvar och sköta administration. Har betydligt färre cykelbud ute på gatorna jämfört med de ovanstående aktörerna.

Ursprung: Grundades hösten 2014 i Finland. Inför Sverigelanseringen tog bolaget in 90 miljoner kronor i riskkapital. Wallenbergssfärens riskkapitalbolag EQT och Skype-grundaren Niklas Zennström fanns då bland investerarna. Lanserades i Stockholm: Våren 2016.

Ägare: Grundarna, riskkapitalbolagen EQT och Atomico med flera. Ersättning till de svenska cykelbuden: Enligt Breakits uppgifter 100 kronor i timmen. Försöker slå sig in i Stockholm, och kör ut via bilburna bud samt ett fåtal cykelbud. De skall dock bli fler. Ursprung : Grundades 2013 i Lund av Samir Bachkami, Marcus Gullin och Henrik Jönsson.

Bolaget Restaurang Online började med att sälja e-handelslösningar åt restauranger.2014 lanserades Hungrig.se, en app liknande Uber Eats och Foodora. Lanserades i Stockholm: Våren 2017 Ägare: Huvudägare är grundarna Samir Bachkami, Marcus Gullin och Henrik Jönsson.
Visa hela svaret

Varför kan jag inte betala på foodora?

Tyvärr har vi för tillfället en del problem med vår app och hänvisar därför samtliga kunder till vår hemsida: www. foodora.se! Vi ber om ursäkt för eventuellt strul och arbetar med att lösa problemet så fort som möjligt! Hemsidan fungerar lika strålande som vanligt!
Visa hela svaret

Vem betalar Foodora?

Matbud Transport har tecknat kollektivavtal med Foodora. Uppgörelsen som skrevs under på torsdagen gäller alla anställda i bolaget, inklusive över 2 000 cykel- och mopedbud. – Cykel- och mopedbuden får en fast timersättning och en premie per leverans. I grunden finns en garanti på lägst 100 kronor i timmen.
Visa hela svaret

Är det värt att jobba för Foodora?

Kan vara stressigt vid ruschen och ibland är det mycket köer som behöver betas av. Ständigt snack om AHT – average handling time. Man måste vara snabb men ändå inkludera väldigt mycket info – ingen större utbildning vilket kan försvåra ens arbete.
Visa hela svaret

Vad är den lägsta lönen i Sverige?

Senast uppdaterad: 2022-07-22 Publicerad: 2022-07-22 21 länder i EU har lagstadgade minimilöner. I kronor räknat ligger Luxemburg högst på nära 24 510 kronor i månaden och Bulgarien lägst på drygt 3 850 kronor i månaden. I relation till medianlönen är det istället minimilönerna i Portugal och Frankrike som ligger högst bland EU -länderna.

Sverige har ingen lagstadgad minimilön däremot finns ingångslöner i många kollektivavtal, Sverige har ingen lagstadgad minimilön, Ingångslönerna bestäms istället i kollektivavtal som förhandlas fram av arbetsgivarorganisationer och fackförbund, I många kollektivavtal ligger ingångslönen för personer som är 20 år eller äldre på drygt 22 000 kronor i månaden år 2021.

I de 21 EU -länder som har lagstadgade minimilöner beror minimilönenivån i hög grad på det allmänna löneläget i landet. I länder där lönerna generellt sett är höga är också minimilönerna höga. Luxemburg har EU :s högsta minimilön på nära 24 510 kronor i månaden och Bulgarien har EU :s lägsta på drygt 3 850 kronor.

Eftersom löner och köpkraft skiljer sig åt mellan länderna är det svårt att jämföra minimilöner rakt av i en gemensam valuta, Istället är det vanligt att man jämför olika länders minimilönebett. Inom EU är minimilönen som andel av medianlönen högst i Portugal på 65 procent, följt av Frankrike på nära 61 procent och lägst i Tjeckien, där den uppgår till cirka 44 procent av medianlönen.

I Sverige låg medianlönen på 33 200 kronor år 2021 vilket innebär att minimilönebettet, i vårt fall ingångslönen som andel av medianlönen, låg på drygt 66 procent samma år. Läs mer om svenska ingångslöner här, Senast uppdaterad: 2022-07-22 av Simon Torstensson Publicerad: 2022-07-22 Det är fritt att använda sig av våra diagram men ange gärna Ekonomifakta som källa.
Visa hela svaret

Har foodora Swish?

Ladda ner vår app Öppna appen och välj ur menyn och betala direkt med Swish.
Visa hela svaret

Hur mycket omsätter Foodora?

Q-handlaren Foodora redovisar en omsättning på 3,98 miljarder kronor för 2021. Ett nytt rekord, konstaterar koncernchefen Hans Skruvfors. “Vår väg är inte spikrak.” Under 2021 uppgick Foodoras omsättning till 3,98 miljarder kronor, en ökning motsvarande 461 procent jämfört med året innan då omsättningen skrevs till 704,5 miljoner kronor.

 • Det är ett nytt rekord för q-handelsaktören, som förklarar ökningen med förändrade konsumentbeteenden under pandemin och sjösättningen av ett nytt affärrsystem där man övergått från en förmedlingsmodell till en återförsäljarmodell för restaurangsegmentet.
 • LÄS OCKSÅ: Sex bolag att hålla koll på inom Foodtech – revolutionerar branschen – Vår väg är inte spikrak och det är vår förmåga att agera snabbt och flexibelt, att ändra kurs när det behövs, som medfört att vi är där vi är i dag.

Att behålla scale-upens snabbhet och prestigelöshet, i ett storbolags kropp, förblir min viktigaste uppgift framöver, säger Hans Skruvfors, koncernchef på Foodora, i en kommentar. Rörelseresultatet skrevs till 40,2 miljoner kronor under 2021, en tydlig förbättring mot 2020 då summan 743.000 kronor fanns att läsa på sista raden i bokslutet.
Visa hela svaret

Är Foodora störst i Sverige?

Foodora har hintat om att företaget vill bredda verksamheten från matleveranser. Nu börjar företagets budförare leverera andra produkter, så som matkassar och böcker, i Stockholm och vissa andra svenska städer. Foodora är Sveriges största leveranstjänst för mat, med verksamhet i 28 svenska städer och över 4 000 anslutna restauranger. Bolaget har i dag över 2000 anställda, varav 300 personer rekryterades bara i mars tack vare en ökad efterfrågan under coronapandemin.

Företaget gick tidigare i år ut med att de också planerar en ny satsning där buden inte bara ska köra mat utan också andra varor, vilket Di Digital rapporterat om, Det kan röra sig om produkter från dagligvaruhandel, men också leveranser från florister eller bokhandlare. Nu är projektet igång. Över 100 butiker har anslutit sig – främst i Stockholm men också i Göteborg, Falun, Malmö och Östersund.

Kostnaden för snabbleveranserna kommer vara ungefär 39 kronor och det ska ta mellan 30 minuter och en timme. Foodora är en del av tyska Delivery Hero, med svensken Niklas Östberg som vd, och har tidigare slukat de svenska konkurrenterna Onlinepizza och Hungrig.
Visa hela svaret

Hur många användare har Foodora?

foodora femdubblade intäkterna Pressmeddelande – 21 Oktober 2021 11:17 foodora AB har under 2020 anslutit rekordmånga restauranger och butiker i hela Sverige, samtidigt som användarna av foodoras plattform har ökat kraftigt, ser bolaget också att återkommande användare stiger markant.

Bolaget breddade sin affär under förra året och är idag en stor handelsplattform för både restauranger, butiker och även foodoras egna dagligvarubutiker. En handelsplats med marknadsföring, försäljning och leverans samlat på en enda plats samtidigt. foodora ABs intäkter femdubblades förra året genom att utöka sitt erbjudande både geografiskt och i nya produkter och tjänster.

foodora Sverige hade 2020 704,5 miljoner i intäkter att jämföras med 146 miljoner 2019. Rörelseresultatet för 2020 stärktes markant mot föregående år. – Vi alla har befunnit oss i en märklig tid, men det är med stor ödmjukhet jag och mina kollegor har omfamnat utmaningar och möjligheter.

 1. Foodora är ett snabbväxande bolag som idag sysselsätter tusentals människor och samtidigt stöttar näringslivet.
 2. Vi kommer fortsätta innovera i samma takt framöver och jag ser fram emot att utveckla foodora ytterligare, säger Hans Skruvfors, koncernchef och vd foodora Sverige.
 3. Foodora fanns under förra året på 48 platser runt om i Sverige, varav 16 var nya platser som foodora etablerade sig i med anställda bud.

Nu 2021 finns bolaget på många fler platser och därmed skapar helt nya arbetstillfällen. Ett kort utdrag vad foodora gjorde under 2020:

Under 2020 anslöt över 3000 restauranger och butiker anslutit till foodora. Siffran har vuxit markant sedan dess. Partnerskap med FN:s World Food Programme. FN:s digitala lösning “ShareTheMeal” implementerades i foodora, som låter foodoras användare donera pengar. Instagram väljer att ansluta foodora i Norden för samarbete kring försäljning via deras plattform. foodora market öppnar. Tre butiker öppnades innan årsskiftet. Under 2021 har den siffran vuxit sig till 13 stycken. Innan året är slut kommer 25 stycken butiker finnas runt om i landet. Onlinepizza slogs ihop med foodora vilket ökade utbudet för kunderna. Över 300 butiker anslöt sig till Q-handeln under 2020. Exempel: Indiska, Lagerhaus, Teknikmagasinet, Cervera med flera. Under 2021 har siffran mer än fördubblats. Rebecca Stella anslöt sitt skönhetsmärke till foodora och blev därmed den första kvinnan i Norden att börja med q-handeln. Under 2020 inledde foodora dialog kring kollektivavtal för majoriteten av sina anställda, ett avtal som senare tecknades. foodora AB har sedan starten i Sverige anställt människor och tar därmed ett tydligt arbetsgivaransvar. foodora vill vara en positiv kraft på framtidens arbetsmarknad.

Om foodora foodora är idag Sveriges populäraste Q-handelsplattform för hemleverans. Bolaget finns i Norden och är en del av det globala företaget Delivery Hero med säte i Berlin. foodora har över 7500 anslutna butiker och restauranger i Sverige. Bolaget finns på över 200 platser runt om i landet, varav över 60 platser sker hemleverans genom foodoras anställda bud. Mer information finner du på : foodora femdubblade intäkterna
Visa hela svaret

Hur många beställningar får Foodora?

foodoras ägare Delivery Hero expanderar q-handeln snabbt – 400 000 beställningar per dag i april. Pressmeddelande – 29 April 2021 10:08 Delivery Hero rapporterar 400% tillväxt av q-handeln under första kvartalet 2021, då kundernas krav världen över, likt Sverige fortsätter att utvecklas mot bekvämlighet och hastighet.

 • Som en digital partner till lokala butiker samarbetar foodoras ägare nu med mer än 80 000 partners världen över för att leverera dagligvaror och hushållsartiklar till kunder.
 • Delivery Hero har över 600 egna lokala lager byggda för snabb leverans i 35 länder, däribland i Sverige i form av foodora markets lokaler – foodora fulfillments.

Som en pionjär inom snabb och smidig handel, q-handel, fortsätter foodora och dess ägare Delivery Hero att kraftigt utvidga detta affärsområde och rapporterar en tillväxt på 400% jämfört med föregående kvartal. I april hanterade Delivery Heros handelsplattformar i genomsnitt mer än 400 000 q-handelsordrar per dag.

 1. Foodora förväntar sig ytterligare tillväxt eftersom kundernas krav utvecklas ännu mer mot bekvämlighet och korta leveranstider.
 2. Snabb handel är framtiden för leverans.
 3. Med q-handel tillgodoser vi inte bara förändrade kundförväntningar utan påverkar också det lokala näringslivet positivt.
 4. Vi införde q-handel i maj 2020 då vi såg att en möjlighet för lokala butiker att vässa sin digitala handel.

Tillsammans med foodora kan de nu konkurrera med etablerade spelare, och jag är glada över att vi kan vara deras digitala partner i handelsrevolutionen som omdanar spelplanen, säger Sofia Gunnmo, Head of Q-commerce Sverige. foodora som är en del av världens ledande lokala leveransplattform Delivery Hero är väl positionerad för att driva nästa generations digitala handel.

 • Idag samarbetar foodora med lokala företag och stöder det lokala ekosystemet genom att bidra till ytterligare intäkter och tillgång till en stor bas av onlinekunder.
 • Som ett komplement till detta driver foodoras ägare Delivery Hero över 600 Dmarts, I Sverige heter dessa foodora markets.
 • Vid leverans från foodora markets kan foodora leverera artiklar till kundens dörr i rekordfart, eftersom butikerna är optimerade för leverans och strategiskt placerade.

Om Q-handel Q-handel (Quick Commerce) är nästa generationens digitala handel. Lanserades av foodora i maj 2020, vilket innebär att kunderna förutom restaurangmat, även nu får bland annat skönhetsprodukter, böcker och teknik hemlevererat inom 30 minuter.

Om foodora foodora är idag Sveriges populäraste Q-handelsplattform för hemleverans. Bolaget finns i Norden och är en del av det globala företaget Delivery Hero med säte i Berlin. foodora har över 6000 anslutna butiker och restauranger och finns på över 200 platser runt om i Sverige, varav över 50 platser sker hemleverans genom foodoras anställda bud.

Mer information finner du på : foodoras ägare Delivery Hero expanderar q-handeln snabbt – 400 000 beställningar per dag i april.
Visa hela svaret