Vad Kostar Det Att Skicka Paket Till Australien?

0 Comments

Vad Kostar Det Att Skicka Paket Till Australien
Billigfrakt.se jämför priser från – Det är cirka 16 000 km mellan Sverige och Australien. Om du ska leverera ett paket personligen till vänner och familj i Australien måste du därför bege dig ut på en längre resa. Men som tur är kan du idag skicka paket till Australien utan att det kostar dig en förmögenhet och utan att mottagaren behöver vänta i flera veckor på att få paketet.

 1. Vi ska ta en titt på hur mycket det kan tänkas kosta dig att skicka paket till Australien.
 2. Skicka paket till Australien nu En global tidsålder kräver globala lösningar Vi lever i en global värld där länder handlar med varandra kors och tvärs.
 3. Därför växer behovet också av att skicka paket tvärs över olika kontinenter.

Många av oss har dessutom vänner eller familj som har bosatt sig i fjärran länder, även långt bort på andra sidan jordklotet i Australien. Vid högtider som jul eller födelsedagar vill vi gärna glädja vänner och familj med ett paket från Sverige. Vem kan frakta ditt paket till Australien? Om du ska skicka ett paket till Australien finns det idag flera möjligheter, och du behöver inte bara använda det statliga postväsendet.

 1. Det finns många globala transportfirmor på marknaden som ser till att ditt paket kommer fram säkert, även om det ska skickas till andra sidan jordklotet.
 2. Det är bland annat företag som: Billigtpaket, FedEX, UPS, DHL och TNT som kan frakta ditt paket från Sverige till Australien.
 3. Även om det är 16 000 km mellan Sverige och Australien tar det faktiskt inte längre tid att skicka ett paket till Australien än det tar att skicka ett vanligt brev från Malmö till Kiruna.

Ditt paket kan nämligen levereras på bara tre dagar! Vad kostar det att skicka ett paket 16 000 km? Det är flera faktorer som avgör ditt fraktpris när du ska skicka ett paket till Australien. För det första handlar det självklart om storleken och vikten på paketet.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att skicka ett paket på 1 kg?

Nå dina kunder snabbt, smidigt och enkelt.

Fraktdragande Vikt (Max Matt: Längd 150cm, Längd + omkrets 300cm; 20kg) Pris
1 -3 kg 90 kr
4-5 kg 111 kr
6-10 kg 145 kr
11-15 kg 187 kr

Visa hela svaret

Vad får man inte skicka med posten till Australien?

Här kan du läsa om vad som är och inte är tillåtet att skicka. Skickar du innehåll som inte är tillåtet kan det stoppas av PostNord eller av tullen om det skickas utanför EU. Försändelser som flygs kan ha särskilda begränsningar gällande vad som är tillåtet.

Farligt gods är ett samlingsbegrepp för ämnen och föremål som har egenskaper som kan orsaka skador på människor, miljö eller egendom, om de inte hanteras på rätt sätt under en transport. Det finns olika regler som gäller beroende på om du skickar brev, paket och pall eftersom det, generellt sett, är det transportsättet som styr.

Exempel på farligt gods är gasolbehållare till campingutrustning sprayburkar, litiumbatterier och utrustning som innehåller litiumbatterier såsom laptops, och mobiler. Läs mer om vad som gäller när du ska skicka Farligt gods och Begränsad mängd med PostNord.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Stort Måste Ett Paket Vara?

Hur lång tid tar det att skicka paket från Australien?

Utanför EU kan leveranstiderna variera mellan 4-8 vardagar.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att skicka stora paket?

Pris per kolli Paket längre än 1,2 meter kostar 190 kr (152 kr exkl. moms) extra.
Visa hela svaret

Vad är billigast postnord eller DHL?

Inte bara för företag – Transportfirman DHL är populär bland företag, men har även en tjänst för privatpersoner. Den har samma upplägg som Schenker med runt över tusen ombud som tar emot och lämnar ut paketen billigare än Postnord.

www.servicepointeuropa.se

Visa hela svaret

Vart är det billigast att skicka paket?

Billigaste frakt inrikes – Att frakta inom Sverige är billigare än att skicka paket utomlands. Billigaste frakt inrikes hittar du generellt genom att använda dig av de fraktbolag som är etablerade över hela Sverige. Dessa är Postnord, DHL, Schenker. Även UPS och Dachser har så kallade access points, vilket kan vara en kiosk eller liknande, där man kan hämta och lämna paket.
Visa hela svaret

Kan man skicka godis till Australien?

Lilla Sverige når ut i världen på fler än ett sätt – Sverige är bra på att exportera svenska varor som inte enbart kommer från IKEA. En stor exportindustri som man i dagsläget enkelt kan få tillgång till är ju faktiskt den svenska musiken! Dessutom finns svensk film både på skandinaviska filmfestivaler (fast bara ynka en gång per år vad jag känner till) och desto mer att tillgå via Netflix, SBS on Demand eller andra betaltjänster.

Radio går väldigt bra att lyssna på via en app på mobilen, så om du vill lyssna på Stockholms pendelkaos eller höra om bilköer på Essingeleden är det lätt fixat! Melodikrysset är en annan gammal goding, säkert minns flera hur både föräldrar och bekanta (kanske till och med du) brukade lyssna på radioprogrammet.

Och hör man på Ring så spelar vi kan man få höra allt möjligt smått och gott. 😉 En annan export är förstås kläder. H&M finns på flera ställen i Australien, vi har lokala företag som importerar kläder, skor och andra prylar. Hos många kan man beställa från sortimentet via internet, även godis och annat snacks kan dimpa ned i brevlådan om man önskar det (se lista nedan)!
Visa hela svaret

Får man ta med sig godis till Australien?

Oöppnat godis i originalförpackning brukar vara ok att ta med sig in i landet, men om du blir påkommen med att ha mat eller andra varor i bagaget och inte deklarerade detta på ditt incoming passenger card så kan du ändå få betala böter.
Visa hela svaret

Är det dyrt i Australien?

Bo i Australien – Det är bra att till en början bo på hostel när en flyttar ner för att sedan leta boende på plats när du ska bo och jobba i Australien. När du flyttar in kommer du att behöva betala en deposition, bond som det heter i Australien. Däremot ska du inte betala något innan du sett lägenheten/rummet och fått nyckel.

 1. Depositionen brukar vara på två till fyra veckors hyra.
 2. Det är relativt dyrt att bo i Australien och många unga delar därför lägenhet för att få billigare hyra.
 3. Dyrast är att bo i Sydney eller Melbourne eftersom efterfrågan är störst här.
 4. För att hitta ditt nya boende i Australien kan du även leta boende hos redan etablerade kollektiv som söker nya medlemmar.

Sådana annonser kan en hitta i dagstidningar och på anslagstavlor. Sedan kan man även leta boende på hemsidor som Easy Roommate, Flatmates, Gumtree, Homehound, My Home och Domain,
Visa hela svaret

Måste man betala tull från Australien?

Tull och moms – Du är skyldig att betala tull och moms på varor som du beställer från ett land utanför EU, exempelvis Kina. Tullavgiften är olika stor för olika varor och beror på hur mycket varan kostar och vad det är för slags vara. Det är oftast en procentsats som beräknas på varan inklusive frakt och eventuell fraktförsäkring.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Lång Tid Brev Inrikes?

Är det tull från Australien?

Vad får man inte importera från Australien till Sverige? – Du kan importera de flesta typer av varor från Australien till Sverige, men det finns vissa restriktioner. Exempelvis kan du inte importera varor från Australien som exempelvis tobak eller alkohol.
Visa hela svaret

Vilka länder skickar DHL till?

AT – Österrike Parcel Connect, Parcel Return Connect BE – Belgien Parcel Connect, Parcel Return Connect, Paket Export BG – Bulgarien Parcel Connect, Parcel Return Connect CZ – Tjeckien Parcel Connect, Parcel Return Connect DE – Tyskland Parcel Connect, Parcel Return Connect, Paket Export DK – Danmark Parcel Connect,
Visa hela svaret

Hur stort paket kan man skicka med DHL?

Storlek: Paket storlek S Max Dimension: Summan av den längsta och kortaste sidan upp till 40 cm Onlinepris (Sek): 249 Storlek: Paket storlek M Max Dimension: Summan av den längsta och kortaste sidan upp till 60 cm Onlinepris (Sek): 299 Storlek: Paket storlek L Max Dimension: Summan av den längsta och kortaste sidan upp till 80 cm Onlinepris (Sek): 399 Storlek: Paket storlek XL Max Dimension: Summan av den längsta och kortaste sidan upp till 100 cm Onlinepris (Sek): 549 Gäller följande länder: Belgien, Bulgarien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Italien, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Monaco, Nederländerna, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike.
Visa hela svaret

Hur stora paket kan man skicka med PostNord?

Du kan skicka paket som väger upp till 20 kg. Paketet är spårbart och mottagaren aviseras via sms när det finns att hämta hos något av våra ombud. Du beställer och betalar frakten för Postpaket via verktyget Skicka Direkt eller hos något av våra ombud.
Visa hela svaret

Hur vet man hur mycket frakten kostar?

Hur vet jag som säljare vad frakten kommer att kosta? Du hittar priser både i vår fraktkalkylator och på sidan skapa annons i Mitt Tradera. Om du skickar skrymmande gods rekommenderar vi att du kollar på speditörens webbplats för att se om det tillkommer extra kostnader.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar frakt på PostNord?

Rek

Max vikt i gram Pris för frimärkt* Pris i Skicka Direkt**
101–250 141,00 116,00
251–500 167,00 142,00
501–1 000 180,00 155,00
1 001–2 000 193,00 168,00

Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att skicka paket med Schenker?

Lämna hos ombud, inrikes 0-20 kg

Exempel Vikt Lämna och hämta hos ombud
DVD-Filmer 1 kg 107 kr
Böcker 5 kg 121 kr
Högtalare 10 kg 150 kr
Kakel 20 kg 185 kr

Visa hela svaret

Vad kostar det att skicka paket till utlandet?

Priser Postpaket – länder inom Europa

Volymberäknad vikt högst kg Pris via Skicka Direkt
25 30 35 50 50 1 1 146,00 1 327,00 1 508,00 2 050,00 35 kr per kg
1 För kollin med volymberäknad vikt över 50 kg tillkommer pristillägg per kg på den överstigande vikten

Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att skicka ett paket på 2 kg?

Fraktpris USA

Typ Pris (ingen moms) Lev.tid
Dokument – dörr/dörr (0- 2kg ) 200 SEK 1- 2
Paket – dörr/dörr (0-1kg) 414 SEK 1- 2
Paket – dörr/dörr (1-5 kg ) 724 SEK 1- 2
Paket – dörr/dörr (5-10 kg ) 1114 SEK 1- 2

Visa hela svaret

Hur skickar man kläder billigt?

Posten Brev – för försändelser med en maxvikt på 2 kg – Mindre och lättare försändelser som väger under 2 kg kan skickas som brev. Detta kan exempelvis vara bra om du endast ska skicka något enstaka klädesplagg. Porto betalas med vanliga frimärken och försändelsen kan antingen lämnas i brevlåda eller hos något av våra ombud.
Visa hela svaret

Kan man köpa kartonger på PostNord?

Köp våra förpackningar med porto eller använd eget emballage – På våra serviceställen kan du köpa emballage, vadderade påsar och kartonger med porto i olika storlekar. Hitta ditt närmare serviceställe, Du kan även köpa förpackningar med porto i vår webbutik,
Visa hela svaret

You might be interested:  Vad Innebär Eftersändning Av Post?

Hur mycket kostar 1 kg postnord?

Expressbrev kan du köpa hos ett postombud eller i Skicka Direkt. Expressbrev.

Max vikt i gram Pris för frimärkt Pris i Skicka Direkt
1 –50 85,00 60,00
51–100 94,00 69,00
101–250 111,00 86,00
251–500 128,00 103,00

Visa hela svaret

Vad kostar det att skicka 2 kg på posten?

Skicka upp till 2 kg – porto ingår Försändelsen är normalt framme inom två vardagar. Pristillägg för inrikes Rek 89 kr, utrikes Rek 2 000, 110 kr, utrikes Rek 10 000, 155 kr.
Visa hela svaret

Hur räknar man ut frakten?

Dessa faktorer påverkar det slutgiltiga fraktpriset – Från ort och till vilken ort samt vikt och storlek på godset. Här kan det ändå upplevas avvikelser eftersom godset kontrollmäts i transportörernas egna sorteringsmaskiner. Är kartongen lite hoptryckt kan godset mätas upp till en ny storlek och transportören debiterar efter den uppmätta storleken.

Det kan räcka med så lite som att en tejpbit lossnat och sticker ut en centimeter för att godset ska mätas upp till en storlek som taxeras en högre fraktdragande vikt (skrymmevikt). Vad innebär taxeras, vad är skrymmevikt och vad menas att man debiteras utifrån volymen istället för vikten? De flesta transportörer debiterar idag frakt utifrån volymen och inte vikt på vågen och de har sina egna sätt att räkna ut detta på.

Ett exempel: När längd, bredd och höjd multipliceras med varandra så får man fram volymen och detta multiplicerar man sedan i kubikmeter med 280 och får på så sätt fram skrymmevikten (fraktdragande vikt). Om vi har ett paket som väger 5 kilo på vågen där paketet är 40 cm x 40 cm x 40 cm så räknar man så här: 0,4 x 0,4 x 0,4 = 0,064 m 3 i volym.

 • Tar man nu volymen 0,064 x 280 så får man summan 17,92 vilket betyder att skrymmevikten blir 17,92 kg och eftersom de flesta transportörer avrundar uppåt har vi nu en fraktdragande vikt av 18 kg och det är viktpriset man kommer debiteras för.
 • Upphämtning – Chauffören måste kunna komma fram för att kunna hämta upp ditt gods och chauffören måste ha rätt kontaktuppgifter.

Får inte chauffören tag på avsändaren när de är på plats kommer chauffören åka vidare och transportören kan komma att debiterar dig för en bomkörning. Leverans – För leveransen är det viktigt att kontaktuppgifterna stämmer. Är inte mottagaren på plats kan transportören ta tillbaka godset och de debiterar dig för det samt för en ny utkörning.

Är det större gods kan du också komma att debiteras lagerhyra av transportören. Vid ombudspaket när exempelvis SMS-numret är felaktigt och/eller om din kund inte hämtar ut sitt paket hos ombudet skickas en brevavisering ut till kunden från transportören och du som avsändare av paketet blir debiterad för det.

Det finns en mängd olika tilläggsavgifter, därför är det extra viktigt att läsa genom din transportörs transportvillkor för att få en förståelse över hur fraktpriset kan påverkas. Sist men inte minst är det viktigt att emballera varorna väl, Dåligt emballerade varor ersätts inte av fraktbolagen.

En generell tumregel är att ett bra emballage innebär att paketet skall kunna släppas från 1,5 meter och fraktas med andra paket staplade på sig utan att skadas. Om emballaget är bristfälligt riskerar du att inte få någon ersättning vid en eventuell skada på godset. Återigen är det viktigt att läsa genom din transportörs transportvillkor för vad som gäller om gods kommer bort och/eller blir skadat under en transport.

Missa inte heller vad som inte tillåts att skickas med transportören. Gods som är klassat som farligt gods,
Visa hela svaret

Hur vet man hur mycket frakten kostar?

Hur vet jag som säljare vad frakten kommer att kosta? Du hittar priser både i vår fraktkalkylator och på sidan skapa annons i Mitt Tradera. Om du skickar skrymmande gods rekommenderar vi att du kollar på speditörens webbplats för att se om det tillkommer extra kostnader.
Visa hela svaret