Vad Kostar Det Att Skicka Paket Med Postnord?

0 Comments

Vad Kostar Det Att Skicka Paket Med Postnord
Postpaket via Skicka Direkt – Via Skicka Direkt sker beräkning av priset efter verkliga vikt eller volymberäknad vikt. Se exempel på volymberäkning nedan.

Vikt om högst kg Pris per kolli Volymberäknad vikt om högst kg Pris per kolli
3 5 10 15 20 122,00 149,00 199,00 240,00 285,00 25 30 35 50 50> 325,00 353,00 384,00 475,00 9,90 per kg

Paket längre än 1,2 meter kostar 190 kr (152 kr exkl. moms) extra.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att skicka paket via PostNord?

Nå dina kunder snabbt, smidigt och enkelt.

Fraktdragande Vikt (Max Matt: Längd 150cm, Längd + omkrets 300cm; 20kg) Pris
1-3 kg 90 kr
4-5 kg 111 kr
6-10 kg 145 kr
11-15 kg 187 kr

Visa hela svaret

Vad kostar det att skicka 1 kg på posten?

Pris, mått och vikt för Skicka Hem
Pris Upp till 250 g 51 kr Upp till 500 g 57 kr Upp till 1 kg 66 kr Upp till 2 kg 99 kr
Maxmått Längd 60 cm
Bredd+längd+höjd Max 90 cm
Minsta mått Längd 14 cm, bredd 9 cm

Visa hela svaret

Hur stort får ett paket vara PostNord?

Mått och vikt när du ska skicka brev, paket och pall, volymvikt Skicka/Förberedelser Här hittar du tillåtna mått och vikter när du ska skicka brev, paket eller pall. Du kan skicka brev som vykort, i kuvert eller som rulle. Ett brev får väga upp till 2 kg. Tjänsten Värde får dock väga upp till 20 kg.

 • Måttguide för brev i kuvert Längd: minst 14 cm och max 60 cmBredd: minst 9 cm
 • Längd + bredd + tjocklek får tillsammans vara max 90 cm.
 • Måttguide för brev i rulle Längd: minst 10 cm och max 90 cm
 • Längd + dubbla diametern får tillsammans vara max 104 cm och minst 17 cm.

Skrymmande mått för brev Som skrymmande räknas brev/rulle med större tjocklek/diameter än 30 mm eller större kortsida än 250 mm (gäller ej Rek utrikes). Från och med 1 januari 2022 tillkommer avgiften för skrymmande brev endast vid sändning.
Visa hela svaret

Kan man köpa kartong på PostNord?

Köp våra förpackningar med porto eller använd eget emballage – På våra serviceställen kan du köpa emballage, vadderade påsar och kartonger med porto i olika storlekar. Hitta ditt närmare serviceställe, Du kan även köpa förpackningar med porto i vår webbutik,
Visa hela svaret

Vad kostar Postens blå påse?

Blå påse S: 45 kr 190×130 mm (innermått) Utrikes – frankera med 30 kr.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Man Slår In Ett Snyggt Paket?

Hur mäter man paket PostNord?

Volymberäkning – Fraktpriset utgår från antagandet 280 kg/m 3, Volymen beräknas genom att multiplicera längd x bredd x höjd. Exempel: Ett paket med måtten 0,5 x 0,5 x 0,5 meter har volymen 0,125 m 3, För att beräkna volymvikten multipliceras volymen med 280 kg (0,125 x 280 = 35 kg).
Visa hela svaret

Vilka är snabbast PostNord eller Schenker?

Ett dygn med Posten – Paketen lämnades in en onsdagseftermiddag vid 16-tiden. Fraktvägen var från Björkhagen i södra Stockholm till Bankeryd utanför Jönköping i Småland. Billigast blev det med tyska järnvägens dotterbolag DB Schenker, som tog 90 kronor för frakten och var framme på måndagen.
Visa hela svaret

Hur köper man frakt postnord?

I verktyget Skicka Direkt kan du enkelt köpa frakt online för ditt brev eller paket. Vi hjälper dig att välja dina bästa alternativ för paket, gods och brev inom Sverige, Norden, EU och utanför EU.
Visa hela svaret

Hur mycket ska frakten kosta?

Vill du spara tid och slippa krångel kring dina frakter? Fredrik på Shiplink guidar dig i hur du löser företagets fraktbehov. Du får vägledning hur du kommer igång samt tips och råd att tänka på när ditt företag behöver anlita ett transportbolag. Enkelt, smidigt och till bra pris.

 1. Vilken fraktlösning passar ditt företag? Marknaden erbjuder flera olika lösningar som innebär fördelar och nackdelar beroende på vad du har för typ och storlek av behov.
 2. Eget fraktavtal Traditionellt förhandlar ditt företag ett eget avtal tillsammans med en eller flera utvalda transportörer.
 3. Fördelen är att ett företag med stort och komplext behov kan få bra support och bra prisbild.

Nackdelen är stort eget ansvar, vilket ofta upplevs krångligt av mindre företag. Det ger också ofta en sämre kundservice ju mindre företag du representerar. Sajt för prisjämförelse av frakt Idag finns ett antal sajter och tjänster som erbjuder dig prisjämförelse på olika frakttjänster och fraktbolag.

 1. Fördelen med denna typ av tjänst är att man får en bra översikt om man är kunnig och har erfarenhet av att köpa in frakter.
 2. Priset är ofta också bättre än vad du på egen hand kan förhandla fram.
 3. Nackdelen är att det ofta är svårt att veta vilket transportbolag man ska använda vid olika typer av behov.

Du som köpare har därmed ett eget ansvar att välja vem som är bäst lämpad för att utföra frakten vilket blir tidskrävande. Vissa tjänster hänvisar till transportören vid problem eller skador vilket också tar längre tid och skapar problem. Helhetslösning för frakt Företag som erbjuder en helhetslösning för frakt innebär att du får allt ditt företag behöver.

Verktyg för prisberäkning, bokning och uppföljning av dina frakter. Fördelen med denna typ av lösning är att du alltid får det bäst lämpade fraktbolaget för just ditt behov till ett bättre pris. Företagen har dessutom en egen kundservice vilket förenklar och sparar dig tid när ditt företag har olika typer av behov och därmed inte behöver kontakta varje transportör för olika ärenden.

Nackdelen är om ditt företag har en stor fraktomsättning, då kan det vara bättre att ha ett eget fraktavtal för att optimera hela flödet. Vart ska du frakta? Sverige, Europa och Världen? Olika transportörer är bra på olika tjänster. Många transportörer anlitar varandra för att kunna erbjuda en helhetslösning för frakt.

 1. Anledningen? Företagen har högst kvalité på de frakttjänster de producerar inom verksamheten.
 2. Viktigt är därför att anlita rätt transportör till rätt frakttjänst.
 3. Ställ krav på de du anlitar för att få vägledning och på så sätt kunna ta rätt beslut.
 4. Rätt frakttjänst och rätt transportör ger i slutändan färre problem och en nöjd kund.
You might be interested:  Hur Länge Stannar Paket I Instabox?

Vad ska frakt kosta? Vad kostar frakt och vad ska du ta för avgift? Transportörer och fraktpriser kan tyckas vara komplicerat. Många tillval och tillägg, olika priser och flera intervaller. Vårt främsta råd är: Krångla inte till det! Ett enkelt fraktvillkor gentemot dina kunder kommer direkt påverka din konvertering.

Rångliga fraktvillkor får dina kunder att lämna och välja andra butiker istället. Motivera fraktavgifter genom att skapa egna tillval såsom “Express hantering av order” för en extra avgift. Eller varför inte erbjuda paketinslagning mot en avgift. Låt kreativiteten flöda. Slutsatsen är att din kund är mer benägen att betala om man får något i utbyte.

Vad kostar frakt att köpa in? Ett fraktpris baseras i regel på vikt och volym. Avgifter tillkommer beroende på vart du ska skicka eller till vilken typ av mottagare. Desto större plats ditt gods tar desto mer kommer frakten kosta. Ställ krav gentemot din transportör och fraktlösning.

Be om råd för att på så sätt kunna ta bra beslut om vad du ska ta betalt för frakt och vad frakt kostar. Du är kund och förtjänar uppmärksamhet och vägledning oavsett förkunskaper. Paketering och emballage, hur gör man? Uppfinn inte hjulet, kontakta en lokal emballagegrossist och be om hjälp för dina typer av behov och produkter.

En emballagegrossist har stor erfarenhet för att guida dig till en bra paketering av dina produkter. Det är lika enkelt att emballera för lite som för mycket. Frakt ska kort och gott vara smidigt och enkelt Har du fler frågor eller funderingar om frakt är du varmt välkommen att kontakta oss på Shiplink, vi hjälper dig gärna.
Visa hela svaret

Hur stora paket kan man skicka?

Att skicka stora paket är självklart mycket annorlunda från att skicka mindre försändelser såsom brev och dokument. Då det rör sig om högre vikt och dimensioner involverar det mer att tänka på. För riktigt stora försändelser kan du dessutom behöva beställa en särskild leveransform såsom pall eller container. Men som tur är erbjuder alla de främsta leveransföretagen riktigt bra tjänster för att skicka stora paket, inklusive PostNord, DHL, TNT, UPS och FedEx.

 1. Vare sig du är privatperson eller företag, ska skicka inrikes eller utrikes, finns lösningen för dig.
 2. Om du ska skicka stora paket finns ett flertal alternativ att välja mellan beroende på storlek.
 3. Vad gäller enkla paket kan du med PostNord och DHL skicka upp till 20 kg.
 4. Om du är företagskund hos PostNord får du dessutom möjlighet till hemleverans på upp till 35 kg genom deras tjänst MyPack Home.
You might be interested:  Hur Skriver Man Brev Till En Vän?

UPS å sin sida erbjuder en maxvikt på 70 kg, och om vikten överstiger 25 kg får paketet en etikett så att det hanteras extra varsamt under sin resa. Likaså TNT har en maxvikt på 70 kg för deras expresstjänst. Ska du skicka en lite större kvantitet är pall ett bra alternativ.

Med DHL kan du skicka upp till 800 kg per pall, och sammanlagt 2 400 kg på en försändelse. PostNord och TNT erbjuder istället en maxvikt på 1 000 kg per pall, varav den senare har en total maxvikt på hela 7 000 kg per försändelse. Även UPS och FedEx erbjuder flera sorters leveranser av pall, både vanliga frakttjänster och expressvarianter.

För de riktigt stora leveranserna krävs container eller annan form av storskalig frakt. För detta finns hos både FedEx, UPS, TNT, DHL och PostNord tjänster för såväl styckegods som partigods. Dessutom erbjuder bland annat PostNord och TNT specialtjänster för leveranser som kräver mer avancerade logistiklösningar.
Visa hela svaret

Hur fraktar man saker?

Posten Brev – för försändelser med en maxvikt på 2 kg – Mindre och lättare försändelser som väger under 2 kg kan skickas som brev. Detta kan exempelvis vara bra om du endast ska skicka något enstaka klädesplagg. Porto betalas med vanliga frimärken och försändelsen kan antingen lämnas i brevlåda eller hos något av våra ombud.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det att skicka ett paket PostNord?

Den normala leveranstiden för att skicka ett paket inrikes är normalt en arbetsdag med undantag för vissa orter som du kan se på PostNords hemsida. Inom EU är paketet normalt sett framme efter 2-5 vardagar efter inlämning. Utanför EU kan leveranstiderna variera mellan 4-8 vardagar.
Visa hela svaret

Hur stort får ett paket vara PostNord?

Mått och vikt när du ska skicka brev, paket och pall, volymvikt Skicka/Förberedelser Här hittar du tillåtna mått och vikter när du ska skicka brev, paket eller pall. Du kan skicka brev som vykort, i kuvert eller som rulle. Ett brev får väga upp till 2 kg. Tjänsten Värde får dock väga upp till 20 kg.

 • Måttguide för brev i kuvert Längd: minst 14 cm och max 60 cmBredd: minst 9 cm
 • Längd + bredd + tjocklek får tillsammans vara max 90 cm.
 • Måttguide för brev i rulle Längd: minst 10 cm och max 90 cm
 • Längd + dubbla diametern får tillsammans vara max 104 cm och minst 17 cm.

Skrymmande mått för brev Som skrymmande räknas brev/rulle med större tjocklek/diameter än 30 mm eller större kortsida än 250 mm (gäller ej Rek utrikes). Från och med 1 januari 2022 tillkommer avgiften för skrymmande brev endast vid sändning.
Visa hela svaret