Personligt Brev Varför Vill Jag Jobba Hos Er?

0 Comments

Tips för ett bra personligt brev – våra rekryteringskonsulter sammanfattar –

  Håll dig till ungefär en A4 (inte längre!). Skicka i PDF. Summera din kompetens och profil på ett tydligt och konsekvent sätt. Summera vad du har för tankar framåt i din karriär kopplat till din profil/kompetens. Lyft fram och motivera varför företaget ska anställa just dig. Se till att ditt personliga brev är unikt för varje enskild ansökan. Rekryterare ser tydligt när kandidater enbart har bytt ut företagsnamnet – eller ännu värre, glömt bort att byta ut namnet.
  Visa hela svaret

  Varför du ska jobba hos oss?

  “Varför vill du arbeta här?” Det här är en fråga som ofta ställs i anställningsintervjuer – och om du inte är beredd på den kan det vara svårare än du tror att komma med ett bra svar. Olika varianter på samma fråga: “Varför vill du jobba här?” “Varför vill du börja på vårt företag?” “Varför vill du ha det här jobbet?” När du förbereder dig inför den viktiga anställningsintervjun (det är “bära eller brista” som gäller), är det smart att fråga dig själv: “Varför VILL jag egentligen ha det här jobbet?” Låt oss till att börja med titta på ett par osmarta svar på den frågan.
  Visa hela svaret

  Varför är det bra att stå upp och jobba?

  Variation är A och O – Fördelarna med att variera sig och att stå upp och jobba under delar av dagen är många. Blodcirkulationen ökar, du blir piggare och mer produktiv och dessutom får du bättre hållning. Några tips för att komma igång med att stå är att börja dagen stående, höj ditt bord det sista du gör när du går för dagen.

   Ökad kaloriförbrukning – när du står tre timmar per arbetsdag i en månad motsvarar det ett helt maratonlopp i förbrända kalorier jämfört med om du hade suttit ner. Risken för diabetes typ 2, högt blodtryck och hjärt- och kärlsjukdomar minskar om du står upp. Du kommer att tillgodogöra dig din träning bättre om du även står upp och jobbar. Du blir piggare och kan koncentrera dig bättre. Risken för besvär med belastningsskador i rygg och nacke minskar. En mjuk matta gör att du orkar stå längre. Ett fotstöd hjälper till att avlasta ländryggen när du står.

  Visa hela svaret

  Varför vill du bli montör hos oss?

  Montör – Jobba som montör – Lernia Gemensamt för alla montörer är att de monterar, installerar och kontrollerar. Efter monteringen är färdig kollar montören så att produkten fungerar felfritt. Tycker du om teknik, och att arbeta med händerna, kan montör vara yrket för dig! Det är bra om du är social och tycker om att arbeta i grupp.

  1. Som montör jobbar du ofta i nära samarbete med kollegor.
  2. Fordonsmontörer till exempel jobbar ofta i en produktionslinje.
  3. Du kanske har bekanta som jobbar “på bandet” inne på Volvo? Varje montör monterar var sin del.
  4. Sedan går produkten vidare till nästa montör.
  5. Som montör kan du arbeta på olika byggarbetsplatser, industrier och i privata bostäder.

  Bland annat anställer fordonsfabriker fordonsmontörer, medan privatpersoner ofta har behov av VVS-montörer i sina hem. Som montör får du en bred arbetsmarknad!
  Visa hela svaret

  Hur mycket ska man stå upp och jobba?

  Det händer när du står – Övervikt Att stå upp och jobba kräver mycket mer energi än att sitta. Är du överviktig kan du bli av med tio kilo per år bara genom att stå. Folksjukdomar Musklerna är inte bara ett rörelseorgan – de fungerar även som fabrik som tar hand om blodsocker och bryter ner blodfetter.

  Men sitter vi stilla på våra allra största muskelgrupper, rumpa och lår, fungerar inte fabriken. I förlängningen innebär sittandet i sig en ökad risk för hjärt-kärlsjukdom, typ 2-diabetes och cancer. Psyket Musklerna producerar även små proteiner som kallas myokiner. De fraktas runt i kroppen via blodet.

  En del av de här proteinerna har en uppiggande effekt, andra en smärtstillande, några motverkar depression och ytterligare andra har en antiinflammatorisk effekt. För att detta ska fungera måste muskeln vara i arbete. Källa: Mai-Lis Hellénius, professor i kardiovaskulär prevention vid Karolinska Institutet. Maja Lundbäck
  Visa hela svaret

  Hur mycket mer förbränner man om man står upp?

  Fördubbla din kaloriförbränning – Du kan öka din förbränning med 2-3 gånger när du står upp, jämfört med att sitta ner. Om du gör det några timmar per dag, kan det motsvara en skillnad på många kilo på ett år. I sittande brukar man ange kaloriförbrukningen till 1kCal per timme för varje kilos kroppsvikt.

  Från det kan man räkna på en ökning med 100 kcal per timme från att stå upp.1kg motsvarar ung.7000kCal, så om du står upp t ex halva dagen, så kan du förbränna mer än 10kg extra på ett år, bara genom att ändra arbetsposition. Hur stor skillnaden blir mellan sittande och stående beror på hur passiv du är när du sitter och hur aktivt du står.

  Totalt sett kan man mer än dubbla sin förbränning bara genom att “stå aktivt”, och ofta får du en större totalökning än så i och med att du blir mer “rörlig” när du arbetar stående. T ex så kanske du blir mer benägen att ta några steg extra för att uträtta ett ärende, och kanske gå och prata med en kollega istället för att maila eller ringa.
  Visa hela svaret

  Hur länge ska man stå upp per dag?

  För att undvika värk i kroppen bör man inte stå mer än 40 minuter i sträck, visar forskning. Ergonomi Publicerat 20 november 2018 Att stå och arbeta har varit en växande trend bland kontorsanställda de senaste åren. Studier som visat att stillasittande jobb ökar risken för diabetes och hjärt-kärlsjukdom har bidragit till det.

  Men nu visar forskning att det även finns risker med att stå långa pass. Många arbetsplatser satsar på höj- och sänkbara skrivbord med tanken att de anställda ska röra på sig mer under arbetsdagen. Att sitta stilla länge har visat sig ha flera negativa effekter på hälsan. Är då höj- och sänkbara arbetsplatser effektiva för att minska stillasittandet på jobbet? – Det verkar finnas en positiv effekt, i alla fall på kort sikt.

  Men de vetenskapliga beläggen är svaga, säger Peter Palm, belastningsergonom och forskare vid Arbets- och miljömedicin i Uppsala. Han hänvisar till en färsk rapport som gått igenom vetenskapliga studier av insatser som syftat till att minska stillasittande i arbete.

  Rapporten visar att stillasittandet minskade med mellan 84 och 116 minuter per dag då man införde skrivbord som gick att höja och sänka. – Höj- och sänkbara skrivbord tycks kunna leda till en beteendeförändring på gruppnivå, och minska tiden i sittande, säger Peter Palm. Tyvärr finns det, enligt rapporten, få studier av god kvalitet som har tittat på om den positiva effekten består på längre sikt.

  Det vet vi alltså inte så mycket om. Det finns även risker med att stå länge och arbeta, som är kända sedan tidigare. – Många som måste stå mycket i jobbet, som vakter eller butiksanställda, riskerar att få ont i ländryggen och benen. Trenden att arbeta stående skulle alltså i princip kunna öka risken för rygg- och benproblem bland kontorsanställda.

  • En annan rapport drar slutsatsen att man, för att undvika värk i kroppen, inte bör stå och arbeta mer än 40 minuter i sträck.
  • Det måttet gällde unga och friska personer.
  • Men vad som fungerar varierar från person till person.
  • Peter Palm tror att de flesta nog känner ganska väl hur länge de vill stå vid skrivbordet, när de behöver sätta sig och hur lång tid som bör gå mellan passen.

  Det är inte heller förkastligt att sitta. – Det är en väldigt bra position för kontorsarbete. Det finns ju en anledning till att vi har stolar. Däremot är det inte bra att sitta en hel arbetsdag. När man reser sig från stolen får kroppens stora muskelgrupper jobba.

  • Det är nyttigt.
  • Men det går att uppmuntra rörelse på arbetsplatsen på flera sätt än genom höj- och sänkbara skrivbord, menar Peter Palm.
  • Det traditionella fikamöblemanget kan till exempel kompletteras med ett par ståbord.
  • Medarbetare kan erbjudas – inte tvingas – att ha vissa möten i promenadform.
  • Det bör vara lätt och inbjudande att ta trappan i stället för hissen.

  Skrivaren kan gärna stå så att det krävs en liten promenad för att nå den. Och cykling eller promenad till arbetet är förstås bättre än att åka bil eller buss. – Det finns många möjligheter att underlätta rörelse och få till beteendeförändringar genom organisation och design av arbetsplatsen, säger han. Margareta Edling
  Visa hela svaret

  Vad ska man svara på varför ska vi anställa just dig?

  Visa framfötterna rejält. Berätta varför du är entusiastisk och vill ha jobbet. Du kan exempelvis lyfta fram att du har drömt om att inneha den här tjänsten sedan barnsben, eller att du har specifika intressen som passar väldigt bra tillsammans med den tjänst du söker.
  Visa hela svaret

  Vad vill jobba med?

  Hitta ditt yrke – Har du svårt att hitta yrket som passar dina personliga egenskaper och intressen? Känner du att du översköljs av information om olika utbildningar men att det gör dig ännu mer osäker på ditt val? Ett bra första steg är att göra ett quiz för att få en uppfattning om vad som passar dig.

  • Arbetsförmedlingen har ett intressetest.
  • Där får du förslag på vilka yrken och utbildningar som passar dig.
  • Du svarar på 12 frågor och får ut en intresseprofil och förslag på yrken.
  • Här på AllaStudier.se hittar du vårt alldeles egna yrkestest som även det är framtaget för att ge dig en uppfattning om vilken väg som kan vara rätt att gå.

  Gör vårt yrkestest
  Visa hela svaret