Hur Stort Måste Ett Paket Vara?

0 Comments

Hur Stort Måste Ett Paket Vara
Brev – Du kan skicka brev som vykort, i kuvert eller som rulle. Ett brev får väga upp till 2 kg. Tjänsten Värde får dock väga upp till 20 kg. Måttguide för brev i kuvert Längd: minst 14 cm och max 60 cm Bredd: minst 9 cm Längd + bredd + tjocklek får tillsammans vara max 90 cm.
Visa hela svaret

När måste man skicka paket?

Expresspaket – Skicka paket som normalt är framme hos mottagare i hela Sverige senast klockan 18.00 påföljande vardag. Mer om Expresspaket $Mer om Expresspaket
Visa hela svaret

Hur mäter man ett paket?

Mät paketet och ange i centimeter. Börja med den längsta sidan och avrunda varje mätning till närmaste heltal. Multiplicera paketets längd (längsta sidan av paketet ) med bredden och höjden. På så vis får du fram volymen i centimeter.
Visa hela svaret

Hur ska ett paket se ut?

För att skydda paketet behöver du ett fyllnadsmaterial, till exempel bubbelplast, som fyller ut hela kartongen både upp till och nertill. Varan ska inte nudda någon av kartongens sidor, säger Åsa Granath som är skadebesiktigare på PostNord.
Visa hela svaret

Kan man lägga små paket i brevlådan?

Vad är Skicka Hem – Med Skicka Hem kan du skicka lättare varor, som exempelvis en bok, upp till 2 kilo. Tjänsten kan endast användas inom Sverige. Försändelsen levereras i mottagarens postlåda. Om försändelsen är för stor för att gå ner i postlådan, aviseras mottagaren för att hämta den hos ombud.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Mycket Kostar Ett Paket Blöjor?

Hur räknar jag ut frakt?

Volymberäkning – Fraktpriset utgår från antagandet 280 kg/m 3, Volymen beräknas genom att multiplicera längd x bredd x höjd. Exempel: Ett paket med måtten 0,5 x 0,5 x 0,5 meter har volymen 0,125 m 3, För att beräkna volymvikten multipliceras volymen med 280 kg (0,125 x 280 = 35 kg).
Visa hela svaret

Vad händer om paketet väger för mycket PostNord?

Postnord – Tradera Hur packar jag som säljare för att undvika skada? Avsändaren ansvarar för att paketera varan så att den klarar transporten. Paketen hanteras delvis maskinellt och samlas i paketburar under transport. Avsändaren behöver därför paketera varan så att den inte riskerar att skadas eller skada andra paket under transport.

  1. Innehållet behöver alltså ha så mycket emballage som möjligt i kartongen så att det ligger stabilt och inte rör sig.
  2. Du kan tänka så här: “Vad händer om paketet skulle råka ramla från köksbordet?”.
  3. Lappar eller text med AKTAS, GLAS och liknande ger inte ytterligare skydd eftersom paketen hanteras maskinellt.

Hur får jag transportetiketten för paketet? Efter genomförd fraktbokning kan du direkt ladda ned din transportetikett som PDF från kvittosidan. Den skickas också till dig PDF via mail. Skriv ut den och fäst på paketet. Från de flesta ombud kan du få speciella plastfickor för att fästa etiketten på paketet.

  • En PDF-läsare kan laddas ner kostnadsfritt från exempelvis http://get.adobe.com/reader Vad händer om paketet väger mer än den storlek jag har betalat för? Väger paketet mer än det paket du valt kommer du som säljare att bli debiterad mellanskillnaden i efterhand.
  • Du får ett mejl från oss med information om kostnaden att betala.
You might be interested:  Hur Gammal Ska Kattunge Vara Vid Leverans?

Denna avgift kommer på din nästkommande faktura. Du kan alltid se dina kommande avgifter under mitt Tradera- fakturor & avgifter- ofakturerade avgifter. Du kan också klicka för att komma dit. Kan jag lämna in paketet hos ett annat ombud än det jag angav i bokningen? Det går jättebra att lämna in paketet på ett annat ombud än bokat.

Jag vill ändra mottagarens uppgifter. Hur gör jag? Har du inte lämnat in paketet än kan du kontakta Traderas kundservice så hjälper vi dig. Kan jag använda en boxadress som avsändare? Nej, du behöver använda en fysisk adress som avsändare. Anledningen är att paketet måste kunna levereras om det behöver gå i retur, till exempel om mottagaren inte hämtat ut det.

Returer kan bara levereras till en vanlig adress och inte en box. : Postnord – Tradera
Visa hela svaret