Hur Skickar Man Iväg Ett Paket?

0 Comments

Hur Skickar Man Iväg Ett Paket
Så skickar du Postpaket inrikes via Skicka Direkt –

Gå till verktyget Skicka Direkt. Ange paketets maxvikt, t. ex.10 kg. Ange avsändar- och mottagaruppgifter. Efter genomförd betalning (Swish- eller kortbetalning) kan du välja om du själv vill skriva ut fraktsedeln eller om du vill visa upp en QR-kod hos ombudet för att skriva ut fraktsedeln där. Lämna in paketet hos något av våra ombud. Spåra paketet via tjänsten Spåra brev, paket och pall,

Visa hela svaret

Kan man skicka paket i en påse?

Flytande innehåll eller annat innehåll som kan läcka – För varor som består av vätska måste du tänka på att använda mellanemballage. Det innebär att varan måste packas i en läckagefri behållare och därefter få ha extra fyllnadsmaterial runt sig. Ett bra sätt kan vara att försegla varan i t.ex.

  • En plastpåse som du därefter packar och skyddar i en mindre kartong än den du ska skicka. Tänk också på att ha tillräckligt med avstånd mellan innerkartongen och ytterkartongen som du fyller med stötdämpande material.
  • Samma sätt rekommenderas om du ska skicka varor där något av innehållet är flytande, fett eller har en stark lukt.  Många varor med flytande innehåll kan vara vanliga hushållsvaror som är klassade som farligt gods och därför omfattas av särskilda transportbestämmelser.

Våra sidor om farligt gods innehåller mer information om hur du tar reda på om varan räknas som farligt gods eller inte,

Sammanfattning flytande innehåll
  • Packa flaskor och andra behållare med vätska vari för sig i t.ex. en förslutningsbar påse eller liknande. Lägg absorberande emballage runt omkring som skyddar det övriga innehållet i paketet ifall vätskan skulle läcka ut. Flaskskydd och avdelare är bra hjälpmedel.
  • Se till att fyllnadsmaterialet omger produkten på alla sidor och att det finns tillräcklig stötdämpning ut mot ytterväggarna. Produkten ska inte kunna röra sig inne i kartongen

Visa hela svaret

Har PostNord tejp?

Packar om paketen – Ibland när paket går sönder beror det på att kartongen är gammal, eller att innehållet är alldeles för tungt för lådan. Då får Manuel och hans kollegor rycka in.– Om det bara är lite trasigt försöker jag tejpa så gott det går, men om det behövs en ny kartong hanteras det av en kollega till mig som packar om det.

Det gör att det tar extra tid och att leveransen tyvärr kan blir försenad.Manuel bästa tips är att alltid köpa en ny kartong, separera ömtåliga varor i från varandra och försegla paketet ordentligt med tejp både på längden och tvären. Samt att inte tejpa över adresskortet. – Tejpens klister luckrar upp bläcket på adresskortet så att det kan bli oläsligt.

Ett tips är att alltid lägga en kopia på adresskortet inne i paketet, för säkerhets skull. : Så packar du paket som ett proffs
Visa hela svaret

När skickas posten iväg?

Leveranstider för avtalskunder – 1:a-klassbrev Första alternativt andra vardagen efter inlämning, se även leveranstider för 1:a-klass brevtjänster (pdf) Expressbrev Vardagen efter inlämningsdagen, utom i vissa geografiska riktningar, se leveranstider för Expressbrev (pdf) Rek Vardagen efter inlämningsdagen, utom i vissa geografiska riktningar, se leveranstider för 1:a-klass brevtjänster (pdf) Värde Vardagen efter inlämningsdagen, utom i vissa geografiska riktningar, se leveranstider för 1:a-klass brevtjänster (pdf) Ekonomibrev Inom fyra vardagar.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar att skicka ett paket?

Postpaket hos ombud – Hos ombud sker beräkning av priset efter paketets verkliga vikt.

Max vikt i kg Pris per kolli
3 5 10 15 20 142,00 169,00 224,00 265,00 310,00

Paket längre än 1,2 meter kostar 190 kr (152 kr exkl. moms) extra.
Visa hela svaret