Hur Många Räcker Ett Paket Kräftor Till?

0 Comments

Hur Många Räcker Ett Paket Kräftor Till
Den årliga kräftskivan närmar sig. Bordet dukas upp med tillbehör och dryck men hur många kräftor behövs det per person? På en kräftskiva med tillbehör kan man räkna med 1-2 personer per paket kräftor. Alltså omkring ett halv till ett kilo kräftor per person.
Visa hela svaret

Hur många räcker 1 kg kräftor till?

Äta kräftor – så gör du! Äta kräftor Kräftskick! Klorna, stjärten eller huvudet först? Ja, hur äter man egentligen kräftor på bästa sätt? Följ vår steg-för-steg guide och bli ett proffs på att skala och äta kräftor. Tips: här finns alla recept för din Det kan låta som en enkel grej, men bara om du gör rätt! Här visar vi därför steg för steg hur du skalar kräftor på bästa sätt.

Börja med att lokalisera var magen på kräftan är. Här suger du ut så mycket du kan av den goda lagen som kräftorna har gosat i. Nu över till klorna. Bryt först loss “benen” från kräftans kropp. Därefter bryter du loss klon från varje ben. Knäck klon, är skalet mjukt kan du använda tänderna, ta annars hjälp av en nötknäckare eller tång. Pilla ut köttet ur klorna, stoppa i munnen och njut. En kräftkniv eller den spetsiga delen av klon underlättar. Efter klorna är det dags för kräftsmöret – något som många hoppar över. Gör inte det, det är bland det göttigaste på hela kräftan. Ta tag om sidorna på magen och dra loss huvudet. Lossa skölden som sitter strax bakom kräftans ögon och pilla ut det gula kräftsmöret. Avslutar gör du med den allra största biten på kräftan – stjärten. Knäck loss skalet på stjärten genom att bryta loss skalflikarna som sitter längs med stjärtens sidor. Lossa försiktigt skalet så att stjärten behålls hel. Dra därefter loss den lilla sträng som sitter på ovansidan. Där under hittar du tarmen som du också drar bort men låter bli att äta. Antingen äter du genast upp stjärten eller så jobbar du dig vidare och sparar kräftstjärtarna tills du har tillräckligt många att lägga på till exempel en bit rostat bröd med en klick majonnäs.

Säsongen för kräftskivor är här och vi är många som frågar oss: hur mycket kräftor ska jag köpa per person? Beräkna mellan 500 g–1 kg kräftor per person till kräftskivan. Det kan såklart variera beroende på hur mycket eller lite gästerna älskar kräftor! Räkna med mer om sällskapet är riktigt kräftsugna, och mindre om kräftorna serveras med många olika tillbehör.

Hatten på! Ska du på din första kräftskiva? Här finns tipsen du behöver! Matskola Vi visar 2 olika sätt att göra kräftbröd till kräftskivan! Mythbusting Lär dig vad som är sant och falskt om kräftor! Historielektion! Nu är det kräfttider! Lär dig mer om viktiga årtal i kräftans historia, och gläns på kräftskivan med dina kräftkunskaper.

Gravid på kräftskivan Vad kan jag som gravid äta på kräftskivan? Vår dietist svarar på frågorna. Gott till kräftskivan! Här tipsar vi om våra bästa tillbehör till kräftor som förgyller det röda kräftkalaset! Kräftfest på vår signal! Allt du behöver veta om kräftor, tillbehör och hur du kokar egen kräftlag.
Visa hela svaret

Hur mycket kräftor för två personer?

hur mycket kräftor per person? – Räkna med ca 500 g – 1 kg kräftor per person, alternativt 10-15 st om gästerna älskar kräftor samt beroende på hur mycket tillbehör som kommer att serveras till. Är det pajer, bröd och annat som serveras till kräftorna kan antalet kräftor per person minskas.
Visa hela svaret

Hur många signalkräftor på ett kilo?

Hur många kräftor går det åt på ett kilo? – Det kan vara svårt att beräkna hur många kräftor det går åt på en kräftskiva. Det är beroende på hur stora kräftorna är, och hur mycket gästerna tycker om och äter av kräftorna. För att ha något riktmärke så brukar det vara lagom att beräkna mellan 500 gram och ett kilo kräftor per person. Ett kilo kräftor motsvarar cirka 25 stycken kräftor.
Visa hela svaret

Hur många kräftor kan man äta?

Så beräknar du antalet kräftor per person – Du kan beräkna ungefär ½–1 kg kräftor per person på kräftskivan. Om du köper paket med färdigkokta kräftor ligger de ofta på cirka ½–1 kg per paket vilket är en rimlig mängd per person. Det kan krävas en större mängd om ni vill frossa ordentligt – eller om dina gäster är extra matglada – och mindre om ni har många tillbehör, till exempel västerbottenpaj och bröd,
Visa hela svaret

Vad är bra pris på kräftor?

2. Jämför priser på kräftor – Det finns stora prisskillnader mellan kräftor beroende på om de är färska eller frysta, svenska eller exempelvis kinesiska. Det lönar sig att jämföra de olika alternativen – ett högt pris behöver inte alltid betyda bättre kvalitet.

Dessutom säljs kräftor ofta också till kampanjpriser i början av säsongen. Frysta, utländska kräftor kostar i medeltal ca 50-70 kr i början av säsongen, och senare mellan 80 och 160 kr. Färska, inhemska kräftor däremot, kostar lätt över 300 kr per kilo. I allmänhet brukar man räkna med ca 0,5 kg kräftor per person till kräftkalaset.

You might be interested:  Hur Skickar Man Paket Tradera?

Ifall du ordnar kräftskiva för 10 personer, behövs alltså sammanlagt ca 5 kg kräftor.
Visa hela svaret

Vilka kräftor ska man undvika?

Välj rätt kräftor till skivan! Hur Många Räcker Ett Paket Kräftor Till Sätt klorna i rätt kräfta, som en burfångad havskräfta! FOTO: SHUTTERSTOCK Den ena sorten är rödlistad, den andra en invasiv art, den tredje dras med långväga transporter. Att välja kräftor kan vara svårt. Men det finns hållbara alternativ! Flodkräftan är den klassiska svenska kräftan som fångats i,

 • När den importerade signalkräftan, som härstammar från Nordamerika, planterades ut i svenska vatten anade man nog inte vilket hot den skulle komma att utgöra mot flodkräftan.
 • Men resultatet är att flodkräftan numera är allvarligt hotad och att WWF, Världsnaturfonden, har rödlistat den i alla svenska vatten.

Undvik flodkräftor alltså. Signalkräftor kommer som sagt från Nordamerika, men är inte samma art som Louisianakräftan. Var försiktig med vildfångade signalkräftor från svenska sjöar, manar WWF. Sumpkräftor/Louisianakräftor finns, namnet till trots, i stora delar av världen numera, även om ursprunget är dock Nordamerikanskt.
Visa hela svaret

Vad kostar ett kilo kräftor?

Vad kostar kräftan? Hur Många Räcker Ett Paket Kräftor Till Kampanjpriser : Vid kräftpremiären tillämpas kampanjpriser som ligger kring 50-90 kr/kilo för frysta. Även färska kan vara prisnedsatta, men är inte lika vanligt. Kampanjkräftorna är ofta av god kvalitet och då kan man fynda. Ibland är det från föregående säsong (se datummärkning). Ordinariepriser frysta : Efter någon vecka brukar priserna justeras beroende på testresultat och efterfrågan. Frysta kräftor kostar då vanligen 90-180 kr. Bra jumbos är dyrast. Färska kräftor : För färska importerade brukar man få lägga till en 100-lapp och för färska svenska en 100-lapp ytterligare. Volymkräftorna 300-400 kr, och lösvikts runt 500 kr. Hittar man händelsevis flodkräftor kan de kosta 700 kr per kilot. Jämförpris ätbart 2015 : Det väsentliga är vad den ätbara delen (~40%) kostar. Läs mer > Om prisjämförelser.

Kampanjpris frysta 125- 225 kr/kg. Frysta ordinarie 225-450 kr/kg.Färska importerade 500-750 kr/kg. Färska svenska 750-1000 kr/kg. Lösvikt ~ 1250 kr/kg.Färska flodkräftor 1.750 kr/kg.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2015-11

: Vad kostar kräftan?
Visa hela svaret

Kan man äta kräftor dagen efter?

Det är olika per produkt. Exempelvis våra signalkräftor har en hållbarhet på ca 10 dagar efter förpackningsdag. Räkor och havskräftor rekommenderar vi att äta inom 4 dagar.
Visa hela svaret

Hur mycket är en portion kräftor?

Kokta havskräftor Spara Havskräftan har blekt rosa skal som behåller sin färg vid kokningen och den har fin kvalitet året om. Skalen från kräftorna är väldigt bra att koka fond på. Beräkna 6–8 havskräftor per portion, beroende på storlek. Traditionellt serveras havskräftor med rostat bröd, smör och dill.

 • 2 kg havskräftor
 • 2 msk salt
 • 2 sockerbitar
 • krondill (och/eller dillfrö)

Visa hela svaret

Vad är det för skillnad på signalkräftor och flodkräftor?

Signalkräfta Signalkräfta Kännetecken Signalkräftan har ett skal som skiftar i färg beroende på vilken sorts vatten den lever i. Lever kräftan i en sjö med dybotten har den oftast ett mörkt nästan svart skal, lever den däremot i en mineralrik sjö utan dybotten är den ofta lite brunblå och framför allt vid lederna brukar den ha en blåaktig färg.

Till skillnad från den svenska flodkräftan så har signalkräftan inga taggar på skalet utan den är rätt len. Den största skillnaden mellan flodkräftan och signalkräftan är dock klorna. En signalkräfta har nämligen en markant vit prick precis där “tummens” led ligger. Utbredning Signalkräftan kommer ursprungligen från norra USA men spred sig i början av 1900 -talet.1912 planterades kräftorna ut i Kalifornien och därifrån spred den sig utöver hela USA.

Av olika anledningar har signalkräftan planterats in i olika sjöar i Europa under 1900 -talet. Bland annat beror det på att det under 1800 -talet började spridas kräftpest i Europa.1907 dumpades döda smittade signalkräftor i Hjälmaren som då var en kräftrik sjö, det här resulterade i att nästan hela populationen flodkräftor dog ut efter en inte allt för lång tid.

Eftersom alla flodkräftor som smittas av kräftpesten dör, kan arten aldrig bygga upp någon resistens mot sjukdomen vilket gör att flodkräftbestånden ständigt minskar. Eftersom bestånden minskar så mycket i Europa började man på 60- talet importera signalkräftor för att få upp fisket till en lönsam nivå igen.

Det man inte tänkte på var att signalkräftor är naturliga bärare av kräftpesten. Skillnaden mellan flodkräftan och signalkräftan är att de flesta signalkräftorna inte dör av pesten då de har en viss resistens mot sjukdomen. Kräftpesten sprids väldigt lätt i vattnet och det behövs inte mycket alls för att smitta andra kräftor, vilket betyder att så fort man planterar ut signalkräftor i en sjö så dör flodkräftorna som bodde där förut.

 • Allt eftersom kräftpesten spreds bland flodkräftorna fick signalkräftorna mer plats och spreds mer.
 • Nu har signalkräftorna praktiskt taget tagit över flodkräftornas roll i de svenska sjöarna.
 • En del tycker att det inte spelar någon roll om det är signalkräftor eller flodkräftor vi har i sjöarna, medan vissa tycker att de stör den svenska djurfloran.

Jag tror däremot att det var bra att man planterade in signalkräftorna då Sverige har tjänat otroliga mängder på fisket och att det faktiskt inte är någon större skillnad mellan de två kräftornas beteenden. Ekologi Signalkräftan lever endast i rena och friska sötvattenssjöar.

Precis som flodkräftan är den mycket känslig för försurning och förorening, vid pH under 6 finns inga kräftor. När det gäller mat däremot är inte kräftorna lika kräsna. Dom äter det mesta från döda djur till undervattensväxter och hjälper därför till med att hålla vegetationen i sjöarna på en bra nivå.

Kräftorna är även viktiga för andra djur i ekosystemen kring sjöarna då de är mat till många andra djur, bland annat ål, abborre och mink. Det här är intressant eftersom minken också är en relativt ny art i Sverige som ställer till med oreda. Kanske är det så att minken sedan den kom in i Sverige har haft en negativ effekt på vår ursprungliga flodkräfta.

You might be interested:  Vad Kostar Ett Paket Cigaretter I England?

Hur har den nya arten anpassat sig rent fysiologiskt?

Signalkräftan har inte behövt ändra sig något alls under de 60 år dom varit i svenska vatten. Det beror på att Gunnar Swärdsson, mannen som tog hit kräftorna från början gjorde ett riktigt bra jobb i Amerika när han valde ut vilken art han skulle ta med som ersättare till flodkräftan.

Han var noga med att leta upp en art som levde i samma miljö, med ungefär samma temperatur i vattnet och samma kost som flodkräftan. En grej som kanske kommer hända är att den anpassar sig till kallare vatten för att kunna bosätta sig i sjöar längre norrut. Den största skillnaden när det gäller tålighet för kallare vatten mellan flod och signalkräftan är att flodkräftan har färre men större romkorn som klarar kallare vatten bättre än signalkräftornas mindre.

Kanske kommer signalkräftans rom bli mer lik flodkräftans.

Hur påverkar den nya arten det naturliga ekosystemet?

Signalkräftan påverkar inte klimatet och ekosystemen annorlunda än flodkräftan då de äter samma sak, ar samma fiender och lever i samma vatten. Det har blivit så att signalkräftan tar över flodkräftans nischer i våra sjöar och vattendrag. Om inte Gunnar hade planterat in signalkräftorna skulle kanske tillståndet i de svenska sjöarna vara mycket sämre än det är idag.

Hur/varför kommer de nya arterna till Sverige

Anledningen till att man tog hit signalkräftorna var att våra ursprungliga kräftor, flodkräftorna smittades av kräftpest och vi behövde en efterföljare till den utdöende arten. Kräftpesten kom hit via fartyg från Nordamerika som släppte ut smittat lastvatten i Europas hamnar.

Man vet att en båt släppte ut smittat vatten i Venedig år 1860, och sen dess har kräftpesten spridit sig över Europa.1907 kom pesten till Sverige och det var då våra flodkräftor började insjukna. Antalet flodkräftor minskade snabbt och man behövde göra något för att behålla våra sjöar i bra skick. En forskare vid namn Gunnar Swärdsson tog på sig ansvaret att leta upp en ersättare till flodkräftan och åkte till Nordamerika för att leta upp ett substitut.

Han letade bland en massor olika kräftarter och kom fram till att signalkräftan passade bäst. På 60 -talet hade Gunnar bestämt sig och planterade ut kräftorna i ett flertal svenska sjöar. : Signalkräfta
Visa hela svaret

Hur länge klarar sig en kräfta utan vatten?

Kräftor överlever betydligt bättre UTAN vatten när de väl är fångade och man bör därför inte förvara dem i en hink/balja med vatten i väntan på att de ska kokas, Står de bara någorlunda svalt så överlever kräftorna gott och väl i över ett dygn i en hink/balja utan vatten, om man får väldigt mycket kräftor så bör man
Visa hela svaret

Hur mycket är 500 gram kräftor?

Antal signalkräftor per person – Det brukar gå åt ungefär lika mycket kräftor per person, vare sig du köper frysta, vakumförpackade eller kokar egenfångade kräftor. Beräkna mellan 500 gram till 1 kilo kräftor per person till kräftskivan. Det motsvarar ett halvt till 1 paket per person om du köper frysta kräftor. Vill du slå till på stort och imponera på gästerna, serverar du både röda sötvattenkräftor och rosa havskräftor!
Visa hela svaret

Varför ska man inte äta svenska kräftor?

Svenska kräftor innehåller 5-700 gånger så höga halter av hälsofarliga PFAS-ämnen jämfört med kräftor från andra länder. Det visar laboratorietester som Testfakta låtit utföra. Testfakta har skickat åtta olika förpackningar med kräftor till ett laboratorium.

 1. Tre svenska sorter, samt fem från Turkiet, Spanien och Egypten.
 2. Det upptäcktes att i de svenska signalkräftorna fanns det mellan 6 700 och över 14 000 nanogram PFAS-ämnen per kg kräftkött.
 3. Det kan jämföras med kräftorna från de andra länderna som låg på mellan 20 och 1 300 nanogram.
 4. För dricksvatten ligger det svenska PFAS-gränsvärdet på 100 nanogram (ng) per liter, men Livsmedelsverket vill sänka det till max 4 nanogram per liter,

Danmark införde nyligen ett gränsvärde på 2 nanongram, Värdena är så pass höga att kräftor bör ätas med försiktighet. Testfakta har räknat ut att en person som väger 70 kg inte bör äta med än 3-6 kräftor per vecka. Om de är svenska. Det krävs 64 till nästan 2 000 utländska kräftor för att nå upp i samma nivåer.

Högst halt PFAS-ämnen i testet hade Ullmos signalkräftor från svenska insjöar med 14 062 nanogram (ng) per kilo. Det kan jämföras med 106 ng/kg för Fiskeriets turkiska kräftor och Ullmos egyptiska kräftor som bara innehöll 20 ng/kg. Åke Bergman, professor emeritus i miljökemi, anser att det krävs ett förbud för tillverkning och användning av alla PFAS-ämnen på global nivå.

– Vad gäller kräftorna tycker jag att man ska begränsa intaget av kräftor med höga PFAS-halter och samtidigt fråga vad man vet om andra miljöföroreningar i de kräftor man köper. Stämmer uppgifterna pekar det på att svensk miljö är mer förorenad än de andra miljöerna där det finns vilda kräftor. Hur Många Räcker Ett Paket Kräftor Till Chefredaktör och grundare. Stötta Natursidan – ge bidrag via bankgiro (5114-2529) eller Swish (0730-385 185). Tack! Naturligtvis betalas det skatt på dessa gåvor.
Visa hela svaret

Vad äter man efter kräftor?

Vitlöksbröd och dippsås eller aioli är tillbehör som hör till varje kräftskiva. Även en potatissallad eller krispig grönsallad passar fint till middagen. Till dessert bjuds ofta en bärpaj eller äppelpaj, servera gärna en efterrätt med en lite syrlig ton. Hitta recept till kräftskivan här!
Visa hela svaret

Hur många kräftor per bur?

Regler för burarna – Du får fiska kräftor med bur och ha högst sex burar per person. Burar med en maskstorlek (sträckt maska) mindre än 50 mm ska ha minst två cirkulära flyktöppningar med en minsta diameter på 28 mm placerade i vardera sida av buren. Burarna ska vara märkta med en fiskekula, minst 15 cm i diameter alternativt en cylinder som är minst 20 cm lång och minst 6 cm i diameter.
Visa hela svaret

Vilka kräftor smakar bäst?

Aftonbladet Plus – Publicerad 16:e Augusti, 2021. Aftonbladet har låtit en jury om fyra personer testa 23 olika sorters kräftor – både färska och frysta kräftor. Tio kräftor fick underkänt, sju fick två plus och inte en enda fick en femma. Smålandskräftan – Färska svenska signalkräftor fick betyget 4 av 5 och blev bäst i test.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Skriver Man Adress På Ett Paket?

Vad kostar kräftor 2022?

Frysta svenska kräftor som inte faller panelen i smaken – Svenska kräftor lockar alltid extra då man står vid frys- eller kyldisken och ska göra sitt val. Men det ska sägas, att det absolut inte behöver innebära en fullträff att välja svenska kräftor. Ullmos frysta svenska signalkräftor är denna kräftsäsong en kartong vi helst hade varit utan.
Visa hela svaret

Hur dör kräftor?

Därför kokas kräftor levande – Anledningen till att man kokar kräftor levande är praktisk – det skulle helt enkelt ta för lång tid att avliva varje enskild kräfta på något annat sätt än genom kokning. Det är viktigt att vattnet kokar ordentligt innan man lägger i de levande kräftorna så att de dör så snabbt som möjligt.
Visa hela svaret

Är kräftor nyttigt?

Rika på mineraler och vitaminer – Kräftor är rika på zink och selen. Zink är viktigt för vårt immunförsvar och en del studier visar att det har en väldigt positiv inverkan på att motverka förkylningar. Selen är viktigt för produktionen av sköldkörtelhormon och hjälper dessutom kroppen att göra sig av med tungmetaller. Kräftor innehåller även B12 som är viktig för blodbildningen.
Visa hela svaret

Vad ska man dricka till kräftor?

Välj rätt dryck till kräftor – Till kräftorna kan man servera ljust lager- eller veteöl eller alkoholfritt öl, Den som föredrar vin kan skölja ner de röda läckerheterna med en fransk sauvignon blanc med appellationen sancerre eller pouilly-fumé, en tysk riesling eller en österrikisk grüner veltliner,
Visa hela svaret

Hur mycket skaldjur äter man per person?

​Svenskarna äter allt mer sjömat | RISE Konsumtionen av sjömat (fisk och skaldjur) i Sverige ökar. Svenskarna äter nu 11 kilo sjömat per person och år, en siffra som motsvarar 25 kilo hel fisk och skaldjur. Forskare på RISE har kartlagt vilka arter och volymer som konsumeras i Sverige, och efterlyser bättre statistik om var och hur sjömaten odlas eller fångas.

– Sjömat är generellt sett bättre än kött både för hälsa och miljö. Men det är av stor betydelse vilken sjömat vi väljer, därför är det viktigt att veta mer om vad vi konsumerar och vad som styr våra val. För det behövs tillförlitlig statistik, säger Friederike Ziegler, forskare på RISE enhet Jordbruk och livsmedel.

Hon har tillsammans med sin kollega Kristina Bergman kartlagt den svenska sjömatsmarknaden på uppdrag av Världsnaturfonden WWF i samarbete med forskningsprojektet SEAWIN. Kartläggningen ska nu användas vidare i det femåriga projektet SEAWIN, som finansieras av Formas och leds av Beijerinstitutet vid Kungl.

 • Vetenskapsakademien och Stockholm Resilience Center.
 • Projektet syftar till att hitta vägar för att på ett hållbart sätt öka produktionen och konsumtionen av sjömat i Sverige.
 • Det mesta importeras – I dag importerar vi 75 procent av sjömaten vi äter, och 40 procent av sjömaten är odlad, resten är vildfångad.

Odling av fisk och skaldjur i Sverige är en sektor som har en stor utvecklingspotential, säger Friederike Ziegler. I projektet ska man kartlägga konsumtionen av sjömat och dess nuvarande miljöpåverkan för att sedan styra konsumtionen mot mer hållbara produkter, som har fiskats eller odlats så effektivt som möjligt.

Det kan till exempel handla om innovativa former av vattenbruk eller fiske med skonsamma fiskemetoder. Många arter som torsk, Pangasius, räkor och musslor kan produceras på många olika sätt med stor skillnad i miljöpåverkan, utan att konsumenterna märker så stor skillnad. – Vi ska undersöka vilka alternativ som är mest hållbara, och hur man kan få konsumenter att välja dessa, säger Friederike Ziegler.

Både lax och nilabborre I kartläggningen slogs forskarna av hur många olika arter vi äter. Inte mindre än 100 arter av sjömat konsumeras i Sverige idag. Några få arter står dock för det mesta av konsumtionen: lax, torsk och sill. – Sedan visade importstatistiken att några arter som är relativt nya på den svenska marknaden har ökat snabbt.

 • Dit hör guldsparid och nilabborre, säger Friederike Ziegler.
 • Läs mer om kartläggningen av sjömat i rapporten Svensk konsumtion av sjömat – en växande mångfald: () Se även SEAWIN-projektets webbplats: Friederike Ziegler deltar i dag torsdag 11 maj kl 11.00 i Nordstan i Göteborg tillsammans med Sofia B Olsson, restaurangchef på vRÅ i ett samtal på temat “Kan man lita på fisken i disken?”.

Evenemanget är en del i den pågående Vetenskapsfestivalen i Göteborg. Kontakt: Friederike Ziegler, forskare RISE, (), 010-516-66-54 (om kartläggningen) Inger Melander, sakkunnig Fiske och Marknad, WWF Sverige, (), 08-546 57 539 (om WWF:s konsumentguide fisk och skaldjur) Max Troell, forskare Beijerinstitutet och Stockholm Resilience Center, (), 08-673 95 32 (om SEAWIN) : ​Svenskarna äter allt mer sjömat | RISE
Visa hela svaret

Hur mycket kostar 1 kg kräftor?

Vad kostar kräftan? Hur Många Räcker Ett Paket Kräftor Till Kampanjpriser : Vid kräftpremiären tillämpas kampanjpriser som ligger kring 50-90 kr/kilo för frysta. Även färska kan vara prisnedsatta, men är inte lika vanligt. Kampanjkräftorna är ofta av god kvalitet och då kan man fynda. Ibland är det från föregående säsong (se datummärkning). Ordinariepriser frysta : Efter någon vecka brukar priserna justeras beroende på testresultat och efterfrågan. Frysta kräftor kostar då vanligen 90-180 kr. Bra jumbos är dyrast. Färska kräftor : För färska importerade brukar man få lägga till en 100-lapp och för färska svenska en 100-lapp ytterligare. Volymkräftorna 300-400 kr, och lösvikts runt 500 kr. Hittar man händelsevis flodkräftor kan de kosta 700 kr per kilot. Jämförpris ätbart 2015 : Det väsentliga är vad den ätbara delen (~40%) kostar. Läs mer > Om prisjämförelser.

Kampanjpris frysta 125- 225 kr/kg. Frysta ordinarie 225-450 kr/kg.Färska importerade 500-750 kr/kg. Färska svenska 750-1000 kr/kg. Lösvikt ~ 1250 kr/kg.Färska flodkräftor 1.750 kr/kg.

© Kunskapskokboken. Reviderat 2015-11

: Vad kostar kräftan?
Visa hela svaret