Hur Många Kondomer Är Det I Ett Paket?

0 Comments

Hur Många Kondomer Är Det I Ett Paket
Pasante kondom Delay/Infinity 12-pack. Vill du ha en kondom med stimulerande gel för extra känsla finns Durex Intense kondomer 6 st.
Visa hela svaret

Vilken är den skönaste kondomen?

Storleken på kondomer anges i bredd. Bredden mäts när ringen på kondomen är hopklämd. Det är bredden som avgör hur kondomen sitter på, eftersom det har med omkretsen på penis att göra. Med “standardkondom” menas oftast 53 mm i bredd, som till exempel RFSU:s kondom Profil.

Men det betyder inte att en kondom med 53 mm i bredd passar alla. Bredden på kondomer varierar mellan ungefär 45 – 69 mm. En kondom som sitter bra är skön att ha sex med. Är kondomen för tight så kan erektionen tappas. Är kondomen däremot för stor glider den lätt av. För att ta reda på vilken kondomstorlek som passar kan du mäta omkretsen på penis när den är hård och där den är som grövst.

Det bästa är egentligen att testa olika kondomer och känna sig fram för att veta vilken som är skönast.
Visa hela svaret

Var ska man slänga en kondom?

Restavfall (brännbart) hushållsavfall slängs i valfri påse, som försluts. – såsom blöja, disktrasa, dammsugspåse, örontops, snus m.m. Restavfall är alltså den rest som återstår efter att du har sorterat ut ditt matavfall, farlig läs mer OBS ! spola ej ner i avloppet.
Visa hela svaret

Vad händer om man har en för liten kondom?

“Kondomen är för liten” – RFSL Kronoberg 2017-12-11 RFSL Snoppar är som snöflingor – ingen är den andra lik. Olika saker kan påverka hur väl kondomen passar och det är viktigt att du hittar en kondom som funkar för dig. Fel storlek kan göra att kondomen glider av, att kondomen ‘stryper’ ståndet, eller att man tycker det är för svårt att rulla på kondomen.
Visa hela svaret

När sätter man på kondom?

Hur använder jag kondom? – Du sätter kondomen på en styv penis eller en dildo innan du har sex. Att sätta på en kondom kan vara lite klurigt i början. Det är bra att öva hemma så att man har koll när kondomen väl ska användas. Du börjar med att öppna förpackningen.

 • Det finns små hack längs kondomförpacknings långsidor – du kan öppna kondomen i vilket hack som helst.
 • Rulla ut kondomen en bit med handen, så att du ser och känner vilket håll den ska rullas på.
 • Om du ska sätta kondomen på en penis behöver penisen ha stånd när den rullas på.
 • Om penisen har förhud, dra tillbaka förhuden, ungefär som när du runkar en penis.

När du har rullat på kondomen en liten bit på penisen trycker du försiktigt ut luften längst upp i kondomen. Fortsätt att rulla kondomen ner över penisen, ändå ner till penisroten. Det kan bli lite korvigt längst ner, det gör ingenting. Om kondomen inte skulle räcka hela vägen ner är det inte heller någon fara.

Det viktiga är att hela kondomen har rullats ut. Om du tycker att kondom sitter för hårt på skaftet kan du ha på lite glidmedel i kondomen. När du ska ta av kondomen behöver du vara försiktig. Dra ut penisen innan styvnaden gått över. Håll i kondomen när du drar ut penisen, så att kondomen sitter kvar på penisen.

Nu kan du slänga kondomen i en soppåse. Om du vill kan du knyta en liten knut på den så att inget rinner ut. Spola inte ner den i toaletten, för då kan det bli stopp i avloppet. Se film om hur du sätter på en kondom på UMO.se – filmen finns på fem olika språk! Kondomen ska sitta på under hela samlaget.
Visa hela svaret

Vad händer om man spolar ner en kondom i toan?

Miljö –

RFSU har vid varje leverantörsbesiktning ett miljökrav (ISO 14001) ställt på tillverkarna, och de uppfyller alla det kravet idag. Kondomförpackningarna inte miljömärkta men återvinningsbara. Kondomer är nedbrytbara, men hur lång tid det tar i till exempel en kompost har RFSU inget svar på. Kondomer ska inte spolas ner i toaletten utan läggas i soporna. En kondom rymmer cirka 7 liter vatten, och kan orsaka stopp i vattenledningarna och problem i vattenreningsverken.

Visa hela svaret

Kan man spola kondom i toan?

Det vanligaste och bästa sättet är att du försiktigt drar av kondomen från penisen, knyter ihop den och slänger den i papperskorgen. Släng den inte i toalettstolen. Kondomen kan orsaka stopp i rören.
Visa hela svaret

Hur tunn är en kondom?

Variation av tunna kondomer – Våra kondomer har olika varierad tunnhet och vi rekommenderar att besöka vår för att hitta bästa möjliga passform och storlek för just dig. Storleksguiden visar inte bara tjocklek utan hjälper dig även att hitta rätt utifrån omkrets, längd och form.
Visa hela svaret

Hur tajt ska kondom sitta?

Kondomer finns i olika storlekar – De flesta kondomer är 5-7 centimeter breda och 18-20 centimeter långa. Bredden är viktigare än längden för hur bra en kondom passar. Det gör inget om kondomen är längre eller kortare än penisen eller dildon. En kondom ska vara lätt att rulla på, men inte sitta så löst så att den kan åka av.

 1. Lägg gärna lite tid på att hitta rätt storlek för den som ska ha kondomen på sig.
 2. En kondom som sitter för tajt eller för löst kan göra det mindre skönt.
 3. Testa dig fram till vad som passar och känns skönt.
 4. De flesta kondomer är gjorda av en sorts gummi som heter latex.
 5. Det finns också latexfria kondomer, som du kan använda till exempel om du är allergisk.
You might be interested:  Hur Lång Tid Tar Det Att Skicka Paket Till Norge?

Latexfria kondomer kan vara gjorda av olika material. De är ofta tunnare. En del tycker att den sortens kondomer inte känns lika mycket och leder kroppsvärme bättre än vad latexkondomer gör. Kondomer är ofta behandlade med glidmedel för att de ska vara sköna att använda och inte skava. Hur Många Kondomer Är Det I Ett Paket Rak kondom Hur Många Kondomer Är Det I Ett Paket Profilerad kondom En rak kondom är lika bred längs med hela kondomen. Det kan göra den lättare att rulla på, särskilt om du har en penis med stort ollon. En profilerad kondom betyder att den är smalare under ollonet. Det är för att ge ett tryck under ollonet. Det kan kännas skönare. Det kan också göra att kondomen sitter på bättre om du har ett litet eller smalt ollon. Hur Många Kondomer Är Det I Ett Paket Knottrig kondom Hur Många Kondomer Är Det I Ett Paket Räfflad kondom En knottrig kondom har många små knottror. Knottrorna kan sitta på utsidan, insidan eller både och. En räfflad kondom har räfflor som kan sitta på utsidan, insidan eller både och. En del tycker att knottror och räfflor gör det extra skönt. Andra tycker att det kan skava och att det blir mindre skönt. Hur Många Kondomer Är Det I Ett Paket Du kan hitta många olika smaker i butiker på nätet. Kondomer kan finns i olika färger. Vissa har också glidmedel med olika smaker, till exempel choklad, äpple, jordgubb, banan och kokos. Du kan hitta många olika smaker i butiker på nätet. Mina Gäredal, sjuksköterska, Stockholm Idji Maciel, 2021 Jenny Andersson Artikel För att en kondom ska ge rätt skydd är det viktigt att du använder den på rätt sätt.
Visa hela svaret

Kan inte bli hård med kondom?

Kondomen gör ont – Det vanligaste är att kondomen inte är tillräckligt bred, den klämmer åt för hårt på ett känsligt stånd. Men det kan även bero på att kondomen inte är tillräckligt lång. En del män har ett betydligt större ollon vilket kan orsaka smärta, ofta under ollonkanten, om kondomen sitter för tight.

Vissa upplever att kondomen irriterar strängen som håller fast förhuden i ollonet, andra att kondomringen irriterar och klämmer kring penisroten. Prova då en bredare, kanske längre kondom. En lite större kondom kan hjälpa mot smärta om du har en kort sträng mellan ollon och förhud. Du kan också få smärta, klåda och andra besvär om du är allergisk eller överkänslig mot något av de proteiner som ingår i latex.

Prova isåfall en kondom av plast, t ex RFSU So Sensitive eller Pasante Sensiva. En del upplever att kondomer av plast kan prassla lite, men i gengäld är en plastkondom både tunnare och leder värme bättre – vilket ger en känsla av närhet. Könssjukdomar eller svamp på penis kan också orsaka smärta – detta kan du få undersökt på en ungdomsmottagning eller vårdcentral helt gratis.
Visa hela svaret

Är kondom 100% säkert?

Hur säkert är kondom, egentligen? | RFSU Jag läste någonstans att 2% av alla kvinnor blir gravida trots att de använder kondom under samlaget. Beror detta på att folk sätter på kondomen på fel sätt eller att de varit vårdslösa med den? Eller är det så att kondomen är ett osäkert skydd? Kondomer ger ett säkert skydd så länge man använder dem korrekt.

Vanliga misstag man gör är att sätta på kondomen fel, använda fel storlek, att den är för gammal eller används vårdslöst. Eller att man helt enkelt inte tar fram den i stundens hetta. Kondom kan också gå sönder eller halka av. Har du haft sex och är orolig att du kan ha blivit gravid kan du ta ett akut-p-piller (som också kallas dagen efter-piller) inom några dagar efter samlaget.

Det finns ingen preventivmetod som är 100% säker, men kondom i kombination med akut-p-piller (i de fall då kondomen går sönder) ger ett bra skydd. : Hur säkert är kondom, egentligen? | RFSU
Visa hela svaret

När kan man ha samlag utan kondom?

Säkra perioder

Du är här:

Säkra perioder betyder att du undviker att ha samlag de dagar när risken att bli gravid är som störst. Det är en osäker metod. Säkra perioder kan användas tvärtom av dig som vill bli gravid. Du har då oskyddat slidsamlag de dagar det är störst möjlighet att du blir gravid.

Hur räknar jag ut när jag har säkra perioder? Spermier kan överleva upp till en vecka i slidan. Den säkra perioden slutar därför fem dagar före ägglossningen om du har helt regelbunden, Den säkra perioden börjar igen några dagar efter ägglossningen, när ägget inte längre kan bli befruktat av en spermie.

Det går aldrig att räkna ut exakt när det är en så kallad säker period. Även om du har regelbunden mens kan det hända att ägglossningen är oregelbunden. Ägglossningen sker nämligen inte en bestämd tid efter mensen utan ungefär fjorton dagar innan nästa mens kommer.
Visa hela svaret

Hur länge kan man ha en kondom på?

Hållbarhet – På kondomförpackningen står det alltid ett bäst före-datum. Kondomer brukar ha en hållbarhet på minst fem år. De ska förvaras i rumstemperatur och på en plats där de inte skaver mot något eller utsätts för tryck. Om du till exempel förvarar kondomen i plånboken är det bra att byta ut den ungefär en gång i månaden eller om förpackningen är skadad.
Visa hela svaret

Kan man använda samma kondom flera gånger?

Det rekommenderas inte att återanvända en kondom, även om mannen inte har fått utlösning. Du bör använda en ny kondom varje gång du har sex.
Visa hela svaret

Hur gör man en egen kondom?

När den tappats ur träden raffineras den och kondenseras till ett 60 procents koncentrat. Sedan skeppas den till kondomfabriken. Redan före tillverkningen kontrolleras latexens densitet, stabilitet och renhet. Kondomerna tillverkas av rålatex som kokas ihop med svavel, ammoniak samt zink.
Visa hela svaret

You might be interested:  Hur Gammal Måste Man Vara För Att Hämta Ut Post?

Kan man ha kondom i vattnet?

Behöver man använda kondom då? Visst kan du ha sex i badkaret! Du behöver inte använda kondom bara för att du är i vattnen, förutsatt att du inte behöver kondom som skydd mot graviditeter eller könssjukdomar. Det är med andra ord samma sak som att ha sex ovan vattnet.
Visa hela svaret

Vad skyddar inte kondom mot?

Utlösningen samlas i kondomen – Om du ska ha sex med en kille är kondom det enda preventivmedlet som skyddar mot sexuellt överförbara infektioner, alltså könssjukdomar. Kondomen är också det enda preventivmedlet som killen kan ta till på egen hand. Det är ett tunt fodral av gummi som rullas på killens snopp när han har stånd.

 1. När killen får utlösning samlas sperman i kondomen.
 2. Varje gång du har ett nytt samlag måste du använda en ny kondom.
 3. Samma sak gäller om ni först har sex i analen och sen i slidan, eftersom bakterierna i analen inte bör spridas in i slidan.
 4. Använd också kondom när du har munsex med en kille så slipper du oroa dig för könsjukdomar.

En del tjejer är överkänsliga mot latex. Kondomerna kan svida och bränna mot den känsliga slidan. Därför finns det också kondomer som är gjorda av plast. Kondomer går att köpa i de flesta livsmedelsbutiker, bensinmackar, kiosker och apotek. De kan också beställas via postorder.
Visa hela svaret

Vad gör man med kondomen efter?

“Vad gör jag med min använda kondom?” Hur Många Kondomer Är Det I Ett Paket Foto: Roger Vikström Publicerad: 16 okt 2013, kl 16:00 Kärlek, relationer, sex. Samlevnadsexpert Katerina Janouch svarar på dina frågor om sex på [email protected]. Fråga: Kan du reda ut detta med vett och etikett kring kondomanvändande och kring oralsex, tack? Efter man har fått utlösning och kondomen begagnad, bör man då smita i väg på toaletten och ta bort den eller ska man dra av den medan man ligger kvar i sängen eller ha den kvar? Vilket är smidigast och vanligast? Också nar man får oralsex, ska man då komma i hennes mun, inte komma alls, komma någon annanstans.

 1. Vad är vanligast och smidigast?Ung man i sina snyggaste år Svar: Vissa tar av kondomen direkt efter samlaget.
 2. Andra smiter ut och tar av den enskilt, på toa, och passar då även på att tvätta av sig.
 3. Vad gäller oralsex så beror det på, är det en del av förspelet brukar man inte komma i munnen utan senare under akten.

Men är oralsex bara en akt i sig så tycker jag det hör till god sed att fråga kvinnan hur hon vill ha det, av respekt. Det är inte alla som uppskattar att mannen kommer i munnen, eller har andra önskemål om var på kroppen han ska komma. Det är ett samspel helt enkelt.
Visa hela svaret

Vad ska man göra om kondomen går sönder?

Kondomen är för lång: – För att kondomer ska kunna användas även på långa penisar är de flesta standardmodeller betydligt längre än en genomsnittlig penis. Att kondomen är för lång innebär alltså vanligtvis inget problem, eftersom den del som “blir över” förblir hoprullad vid penisroten.

 • Men om penisen är tjockare än genomsnittet kan detta orsaka lite obehag.
 • De här faktorerna är dock relativt enkla att åtgärda och behöver inte påverka dina chanser till riktigt bra sex.
 • Det viktigaste är att du hittar en kondom i rätt storlek.
 • Gå igenom de olika storlekarna (på längden och bredden) som är tillgängliga och prova några olika modeller för att se vilken som passar dig.

Det viktigaste av allt: om kondomen glider av eller går sönder på något sätt ska ni alltid avbryta och byta till en ny kondom innan ni fortsätter, för att ni båda ska vara skyddade. Om ni är oroliga kan ni kontakta en vårdcentral eller prata med apotekspersonal om akut-p-piller.
Visa hela svaret

Vilken kondom känns minst?

Kondomer finns i olika storlekar – De flesta kondomer är 5-7 centimeter breda och 18-20 centimeter långa. Bredden är viktigare än längden för hur bra en kondom passar. Det gör inget om kondomen är längre eller kortare än penisen eller dildon. En kondom ska vara lätt att rulla på, men inte sitta så löst så att den kan åka av.

 1. Lägg gärna lite tid på att hitta rätt storlek för den som ska ha kondomen på sig.
 2. En kondom som sitter för tajt eller för löst kan göra det mindre skönt.
 3. Testa dig fram till vad som passar och känns skönt.
 4. De flesta kondomer är gjorda av en sorts gummi som heter latex.
 5. Det finns också latexfria kondomer, som du kan använda till exempel om du är allergisk.

Latexfria kondomer kan vara gjorda av olika material. De är ofta tunnare. En del tycker att den sortens kondomer inte känns lika mycket och leder kroppsvärme bättre än vad latexkondomer gör. Kondomer är ofta behandlade med glidmedel för att de ska vara sköna att använda och inte skava. Hur Många Kondomer Är Det I Ett Paket Rak kondom Hur Många Kondomer Är Det I Ett Paket Profilerad kondom En rak kondom är lika bred längs med hela kondomen. Det kan göra den lättare att rulla på, särskilt om du har en penis med stort ollon. En profilerad kondom betyder att den är smalare under ollonet. Det är för att ge ett tryck under ollonet. Det kan kännas skönare. Det kan också göra att kondomen sitter på bättre om du har ett litet eller smalt ollon. Hur Många Kondomer Är Det I Ett Paket Knottrig kondom Hur Många Kondomer Är Det I Ett Paket Räfflad kondom En knottrig kondom har många små knottror. Knottrorna kan sitta på utsidan, insidan eller både och. En räfflad kondom har räfflor som kan sitta på utsidan, insidan eller både och. En del tycker att knottror och räfflor gör det extra skönt. Andra tycker att det kan skava och att det blir mindre skönt. Hur Många Kondomer Är Det I Ett Paket Du kan hitta många olika smaker i butiker på nätet. Kondomer kan finns i olika färger. Vissa har också glidmedel med olika smaker, till exempel choklad, äpple, jordgubb, banan och kokos. Du kan hitta många olika smaker i butiker på nätet. Mina Gäredal, sjuksköterska, Stockholm Idji Maciel, 2021 Jenny Andersson Artikel För att en kondom ska ge rätt skydd är det viktigt att du använder den på rätt sätt.
Visa hela svaret

You might be interested:  Bra Rubrik Till Personligt Brev?

Är Durex bra?

Kondomer i världsklass, 80 år i branschen och en konstant punktmarkering av de senaste sexuella trenderna gör att Durex är ditt självklara val när det gäller glidmedel och kondomer. Durex gör omfattande tester av sina kondomer för att ständigt förbättra användarvänligheten och undvika läckage.
Visa hela svaret

Vad heter den minsta kondomen?

Pasante Trim – Kondomer Kondomen är mindre än en vanlig kondom för mer känsla och säkerhet.
Visa hela svaret

Vad är det som är bra med kondom?

Fler exempel på dialog – Texten nedan är till för att belysa att samtalen kan behandla många fler teman än de som tas upp i filmerna. Exemplen anger också att det finns och olika strategier som samtalsledaren kan välja att använda sig av. Titta gärna på filmerna samt läs igenom samtalsguiden.

 • Använd sedan dialogerna här nedan för att reflektera kring olika sätt att rikta eller påverka samtalet inom samtalsguidens andra del som är fråga 6-9.
 • Samtalsledaren: Hur fungerar det för dig med kondom när du har sex? (Grundfråga 6) Personen: Jag använder inte kondom.
 • Samtalsledaren: Okej, du använder inte kondom just nu.

Är det okej att vi pratar om dina erfarenheter av att använda kondom? Personen: Visst. Samtalsledaren: Okej, berätta gärna om dina erfarenheter. Vad är mindre bra med kondom? Personen: Jag tycker inte om att använda kondom. Det känns inte intimt. Dessutom tycker jag att det är jobbigt att ta upp det mitt i allt.

Kondomen påverkar känslan, och det kan kännas svårt att vara den som tar upp ämnet. Du önskar att du slapp vara den som tog ansvar för att kondomen kom på. Intimiteten är viktig för dig samtidigt kan det vara svårt att prata om att använda kondom. Det som känns mindre bra är att det påverkar din känsla av intimitet, och det är inte alltid lätt att ta upp ämnet när man väl är igång. Det är lättare om du är förberedd och frågan inte bara kommer upp mitt i.

Hur skulle du välja att reflektera? Fundera på vilken effekt olika reflektioner kan få. Naturligtvis kan du som samtalsledare välja att fortsätta utforska ämnet om du bedömer att det är till hjälp. Du kan exempelvis ställa följande frågor:

Vad innebär intimitet för dig? På vilket sätt blir det jobbigt att ta upp frågan om kondom?

Det viktiga är att du som samtalsledare använder dig av dina kommunikationsfärdigheter samt behåller samtalets fokus. Samtalet skulle senare kunna fortsätta så här: Samtalsledaren: Vad kan du se för fördelar med att använda kondom?

Be om lov. Först utforska om personen redan har strategier. Ge alternativ, inte ett råd.

Personen: Det är ju det där med könssjukdomar. Samtalsledaren: Könssjukdomar har du tänkt på. Hur tänker du då? (Samtalsledaren gör först en enkel reflektion och ställer sedan en öppen, utforskande fråga.) Personen: Ja, att det skyddar mot könssjukdomar, ja, och graviditet också.

Du slipper oro. Kondomen förebygger besväret att gå och testa sig. Fördelarna du kan se med att använda kondom är att du slipper oroa dig för sexuellt överförbara infektioner och graviditeter. Du skulle också slippa testa dig. Du ser en del vinster med att använda kondom. Den största vinsten du ser med kondom är att du skulle känna dig trygg.

Hur skulle du välja att reflektera? Fundera på vilken effekt olika reflektioner kan få. Samtalet skulle kunna fortsätta så här: Samtalsledaren: När du tänker på hur det skulle kunna se ut för dig, vilka hinder skulle kunna finnas för att du ska använda kondom när du har sex? Det är viktigt att belysa eventuella hinder, för att personen ska kunna hantera och värdera hindren.

Du kan se både för- och nackdelar med att använda kondom och behöver fundera en del på hur du vill ha det. Ett hinder är känslan av mindre intimitet samtidigt skulle vinsterna för dig vara mindre oro för sexuellt överförbara infektioner och graviditet. Det blir viktigt för dig att väga in alla faktorer. Det låter klokt, att du tar beslut utifrån det som känns mest relevant för dig. Jag vet inte vad som skulle fungera för dig. Men jag vet vad en del andra har gjort, som har uttryckt liknande obehag som du. Vill du att jag berättar?

Hur skulle du välja att respondera? Fundera på vilken effekt olika reflektioner eller frågor kan få. Samtalsledaren: Alkohol påverkar ofta hur vi ser på risker. Är det okej om vi pratar om hur det är för dig? Om du dricker alkohol förstås? Personen: Jo, det gör jag ibland.

Det är okej att vi pratar om det. Samtalsledaren: Hur tänker du att alkohol påverkar din risk att bli smittad eller ditt sätt att tänka om säkrare sex? (Grundfråga 7, något omformulerad) Personen: Jamen, är jag full tänker jag ju inte på samma sätt som när jag är nykter. Samtalsledaren: Du har märkt att du tänker olika beroende på hur mycket du druckit.

Ungefär vart går gränsen för att den här skillnaden ska uppstå? (Här kan det vara gynnsamt att utforska alkoholens eventuella påverkan.)

Eller Samtalsledaren: På vilket sätt skulle du vilja att dina “nyktra” tankar skulle styra de mer “berusade”?Senare kan samtalet fortsätta så här:

Samtalsledaren: En del av dem som kommer hit kan önska att de hade haft fler partner de senaste tolv månaderna. Andra kan önska att de hade haft färre. Och vissa är nöjda som det är. Hur ser du på det antal partner som du har haft de senaste tolv månaderna? : Fråga 6–9 – Motiverande samtal om sexuell hälsa
Visa hela svaret