Hur Länge Kan Man Ha Eftersändning Av Post?

0 Comments

Hur Länge Kan Man Ha Eftersändning Av Post
Adressändring och eftersändning – se till att din post hamnar rätt vid flytt – Ska du byta eller har du nyligen bytt bostad? Adressändring och eftersändning sker via Adressändring, Med Eftersändning vid flytt får du möjlighet att eftersända din post under 12 månader.
Visa hela svaret

Är eftersändning gratis?

Att anmäla en adressändring till Svensk Adressändring AB (SvAAB) är gratis. Däremot är lagring eller eftersändning av post till den nya adressen avgiftsbelagd. Adressändring kan även göras hos skattemyndigheten men dessa uppgifter når inte postoperatörerna.

 • Det är viktigt att anmäla adressändring när man flyttar.
 • Att anmäla adressändring till Skatteverket (ändring av folkbokföringsadress) kostar ingenting.
 • Vill man begära eftersändning eller lagring av sin post får man vända sig till Svensk Adressändring AB (SvAAB) som tillhandahåller dessa tjänster mot betalning.

Fungerar inte eftersändningen bör man kontakta SvAAB:s kundtjänst och redogöra för vad som gått fel. De flesta postoperatörer i Sverige är anslutna till SvAAB och får regelbundet information om vilka personer som gjort adressändring och/eller beställt eftersändning eller lagring.
Visa hela svaret

Vad kostar tillfällig eftersändning av post?

Tillfällig eftersändning

Startavgift 160 kr*
Per vecka 80 kr
Maxpris 6 månader 798 kr*

Visa hela svaret

Vad kostar det att ha Poste Restante?

Poste restante – Kundsupport Om du behöver kunna ta emot post någon annanstans än på din hemadress ska du. Normalt delas posten i Finland säkert och tillförlitligt ut till din hemadress. En privatperson kan tillfälligt, till exempel under en resa, även använda en poste restante-adress. Företag kan inte använda denna adress.

 • Meddela avsändarna om adress:
 • Ditt officiella för- och efternamn POSTE RESTANTE postnummer och postanstalt
 • Exempel:
 • Svea Svensson POSTE RESTANTE 33100 TAMMERFORS
You might be interested:  Hur Lång Tid Tar Det Att Skicka Paket Till Tyskland?

Styrk din identitet när du avhämtar försändelser. Försändelserna returneras till avsändarna, om de inte har avhämtats inom 14 dagar eller om försändelsen inte är försedd med adressatens officiella för- och efternamn. Adresserad försändelse styrs enligt postnummer till ett serviceställe för uthämtning.

 • Det finns inte information om försändelser till en poste restante-adress på något annat ställe än på verksamhetsstället i fråga. Man måste fråga om försändelserna på verksamhetsstället.
 • Poste restante-försändelser som har skickats till ett verksamhetsställe enligt postnummer skickas inte till ett annat serviceställe för uthämtning.
 • Att meddela en Poste restante-adress är avgiftsfritt.
 • Om du vill eftersända din post under en tidsbestämd period från en annan adress till Poste Restante är det fråga om Postis eftersändningstjänst. Läs mera om tjänsten.

Du kan göra en permanent adressändring för en poste restante-adress, eller en ändring från adressen. Från en poste restante-adress kan man inte för viss tid eftersända post till en annan adress, eftersom adressen är avsedd för tillfälligt bruk.

 1. Uthämtningsställena för poste restante-försändelser har minskat på många orter.
 2. Poste restante -serviceställen:
 3. Helsingfors
 4. Poste Restante 00100 Helsingfors, Posten hämtas: från Sturegatan 21, 00510 Helsingfors
 5. Poste Restante 00510 Helsingfors, Posten hämtas: från Sturegatan 21, 00510 Helsingfors
 6. Poste Restante 00880 Helsingfors, Posten hämtas: Linnanrakentajantie 4, Helsingfors
 7. Esbo Poste Restante 02100 Esbo, Posten hämtas: Biskopsbron 11 (Iso Omena)
 8. Vanda Poste Restante 01300 Vanda, Posten hämtas: Asematie 4 (Dickursby)
 9. Lahtis Poste Restante 15100 Lahtis, Posten hämtas: Saksalankatu 4
 10. Åbo Poste Restante 20100 Åbo, Posten hämtas: Offerkällsgata 2, 20250 Åbo
 11. Pori Poste Restante 28100 Pori, Posten hämtas: Yrjönkatu 6
 12. Tammerfors Poste Restante 33100 Tampere, Posten hämtas: Sellukatu 15, 33400 Tampere
 13. Jyväskylä Poste Restante 40100 Jyväskylä, Posten hämtas: Vapaudenkatu 48
 14. Kouvola Poste Restante 45100 Kouvola. Posten hämtas: Tervasharjunkatu 1, 45720 Kuusankoski
 15. St. Michel Poste Restante 50100 Mikkeli, Posten hämtas: K-supermarket Pikantti Hallituskatu 6
 16. Villmanstrand Poste Restante 53100 Villmanstrand, Posten hämtas: Harapaisentie 57
 17. Vasa Poste Restante 65100 Vasa, Posten hämtas: Rosteninkatu 1
 18. Kuopio Poste Restante 70100 Kuopio, Posten hämtas: Kauppakatu 40-42
 19. Uleåborg Poste Restante 90100 Uleåborg, Posten hämtas: Tehtaankatu 5
 20. Rovaniemi Poste Restante 96100 Rovaniemi, Pohjolankatu 13
 21. Poste restante-tjänsten är inte tillgänglig på de övriga serviceställena i de ovan nämnda städerna.
 22. Alla Poste restante-serviceställen är,
You might be interested:  Vilket Ansvar Finns Hos En Enskild Näringsidkare?

: Poste restante – Kundsupport
Visa hela svaret

Vad är en eftersändning?

Med tjänsten Eftersändning skickas all post vidare till den nya adressen under 12 månader, även om den gamla adressen står på brevet. Enkelt — Med Eftersändning slipper ni själva meddela alla verksamhetens nya adress. Säkert — Med Eftersändning vet du säkert att all viktig post kommer fram till din nya adress.
Visa hela svaret

Måste man bo på sin folkbokföringsadress?

Vad som gäller i din situation – Det kan ibland vara svårt att veta vilken adress du ska vara folkbokförd på. Vi har listat några olika exempel, men är du osäker eller har frågor kan du kontakta oss.

Kontakta Skatteverket via telefon eller e-post

De flesta i Sverige är folkbokförda på rätt adress. Men att vara felaktigt folkbokförd är olagligt. Den som medvetet låter bli att göra en flyttanmälan eller anmäler felaktiga eller ofullständiga uppgifter till Skatteverket begår ett brott. Ett rent misstag är inte ett brott, men ibland behövs en utredning av polis eller åklagare för att konstatera om det är ett folkbokföringsbrott eller inte.

Skatteverket är skyldigt att anmäla ett misstänkt folkbokföringsbrott. Andra myndigheter och privatpersoner kan också göra en brottsanmälan till polis. Den som blir dömd för folkbokföringsbrott kan få böter eller fängelse i upp till två år. Rätt folkbokföring är viktigt för att hela samhället ska fungera.

Därför förstärktes bestämmelsen om att du ska vara folkbokförd där du bor genom en lagändring år 2018. Folkbokföringsbrottet återinfördes för att betona hur allvarligt det är att medvetet göra fel.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vad Kostar Leverans Med Foodora?

Får post till gammal adress?

Hos Adressändring kan du välja att ta med posten till din nya adress med tjänsten Eftersändning eller säga nej tack och låta all post till din gamla adress skickas tillbaka till avsändaren.
Visa hela svaret

Kan man avbryta tillfällig eftersändning?

Kontakta vår kundtjänst genom att ringa, maila eller chatta. Kundtjänst behöver ditt kontrollnummer för att kunna göra en ändring. Klicka här för att nå kundtjänst.
Visa hela svaret

Hur snabbt måste man Adressändra?

Här anmäler du att du har flyttat till ny adress. Det är gratis att göra flyttanmälan. Din anmälan ska vara inne senast en vecka efter att du har flyttat för att den nya adressen ska gälla från inflyttningsdagen.
Visa hela svaret

Kan man avbryta tillfällig eftersändning?

Kontakta vår kundtjänst genom att ringa, maila eller chatta. Kundtjänst behöver ditt kontrollnummer för att kunna göra en ändring. Klicka här för att nå kundtjänst.
Visa hela svaret

Måste man göra en adressändring?

När du ska flytta måste du göra en flyttanmälan hos Skatteverket. Adressändring, däremot, är tjänsten för dig som även vill få din post tillfälligt eller permanent eftersänd till din nya adress, pausa posten etc. Se vad som gäller för adressändring och flyttanmälan och få en checklista för din flytt här!
Visa hela svaret

Kan man stoppa en adressändring?

Du lägger enkelt till en spärr som gör att det krävs e-legitimation för att ändra din adress i Skatteverkets tjänster. I tjänsten kan du också enkelt ta bort spärren om du inte längre vill ha kvar den. Genom att spärra obehörig adressändring förhindrar du att någon obehörig kan göra en adressändring för dig.
Visa hela svaret