Hur Lång Tid Tar Det Att Skicka Paket Till Australien?

0 Comments

Hur Lång Tid Tar Det Att Skicka Paket Till Australien
Billigfrakt.se jämför priser från – Det är cirka 16 000 km mellan Sverige och Australien. Om du ska leverera ett paket personligen till vänner och familj i Australien måste du därför bege dig ut på en längre resa. Men som tur är kan du idag skicka paket till Australien utan att det kostar dig en förmögenhet och utan att mottagaren behöver vänta i flera veckor på att få paketet.

Vi ska ta en titt på hur mycket det kan tänkas kosta dig att skicka paket till Australien. Skicka paket till Australien nu En global tidsålder kräver globala lösningar Vi lever i en global värld där länder handlar med varandra kors och tvärs. Därför växer behovet också av att skicka paket tvärs över olika kontinenter.

Många av oss har dessutom vänner eller familj som har bosatt sig i fjärran länder, även långt bort på andra sidan jordklotet i Australien. Vid högtider som jul eller födelsedagar vill vi gärna glädja vänner och familj med ett paket från Sverige. Vem kan frakta ditt paket till Australien? Om du ska skicka ett paket till Australien finns det idag flera möjligheter, och du behöver inte bara använda det statliga postväsendet.

 1. Det finns många globala transportfirmor på marknaden som ser till att ditt paket kommer fram säkert, även om det ska skickas till andra sidan jordklotet.
 2. Det är bland annat företag som: Billigtpaket, FedEX, UPS, DHL och TNT som kan frakta ditt paket från Sverige till Australien.
 3. Även om det är 16 000 km mellan Sverige och Australien tar det faktiskt inte längre tid att skicka ett paket till Australien än det tar att skicka ett vanligt brev från Malmö till Kiruna.

Ditt paket kan nämligen levereras på bara tre dagar! Vad kostar det att skicka ett paket 16 000 km? Det är flera faktorer som avgör ditt fraktpris när du ska skicka ett paket till Australien. För det första handlar det självklart om storleken och vikten på paketet.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det för ett brev från Sverige till Australien?

Ett bra val när du ska skicka vanliga brev till andra länder Du som är avtalskund hos oss kan skicka 1:a-klassbrev utrikes som väger upp till två kilo. Försändelser som skickas inom EU kommer fram inom 2–6 dagar. Leveransen till andra länder varierar.
Visa hela svaret

Hur mycket kostar det att skicka paket till Australien?

Som ett vägledande exempel kan vi nämna att det kostar 580 kr att skicka ett paket som väger mellan 1 och 5 kg till Australien.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det att åka till Australien från Sverige?

Flyg från Stockholm Bromma till Sydney – Finnair flyger från Stockholm Bromma till Sydney flera gånger i veckan. Den totala flygtiden är cirka 24 timmar. I flygningen ingår en snabb transfer på Helsingfors-Vanda flygplats och en andra transfer i Singapore eller Hongkong beroende på flyg.

Börja med att besöka den mest legendariska sevärdheten i Sydney, och enligt mångas uppfattning i hela Australien: Sydneys operahus, med sin distinkta segellika konstruktion som skjuter ut mot den livliga hamnen. Blicka upp mot en annan ikon i staden, den majestätiska Sydney Harbour Bridge, med en enorm båge som sammanbinder stadens norra och södra halva.

Bege dig till området Rocks för att äta lunch på någon av de till synes ändlösa pubarna, barerna och restaurangerna som alla samsas i det här historiska distriktet. Ta dig sedan till Royal Botanic Garden, ett gigantiskt stråk av grönska, fyllt med alla möjliga sorters australiska och internationella växter som uppskattas stort av den picknickande lokalbefolkningen.

Änn stadens anknytning till havet och ta dig ut i Sydneys hamn med ett kryssningsfartyg, en kajak eller en färja. Slutligen beger du dig österut och kommer fram till någon av de många stränder i världsklass som den här staden välsignats med – Bondi och Manly är de mest kända, men om du rör dig lite längre bort kan du hitta lokalbornas egna favoriter.

You might be interested:  Hur Många Postnummer Är Med I Postkodlotteriet?

Blue Mountains – Mindre än två timmars färd västerut ligger den här klippiga bergskedjan, täckt av grönska och fylld med panoramavyer och avskild buskvegetation. Viner från Hunter Valley – Enkelt att hinna med under en dagsutflykt! Ta en tur genom frodiga, gröna odlingsområden och anländ till det här berömda vindistriktet för att tillbringa dagen med att prova utsökta viner och lokala varor.

 • Port Stephens – Två och en halv timme norr om Sydney hittar du denna fantastiska vattenvärld, omgärdad av stränder som bara väntar på att upplevas.
 • Segla, simma eller ta det bara lugnt.
 • Canberra – Landets huvudstad kan besökas en dagstur bort från Sydney.
 • En välplanerad stad där du kan uppleva maktens centrum mitt i den klassiska australiska landsbygden.

Sydney är ett shoppingparadis där du kan köpa allt du kan tänka dig. Välkända märken, designerkläder, lokala varor och mycket mer står till buds för den köplystne besökaren. Queen Victoria Building – Inrymmer hundratals butiker, affärer och matställen.

Den här härliga artonhundratalsbyggnaden är numera ett av de mest populära ställena att handla på i Sydney. Pitt Street Mall – Stadens största shoppinggata där du hittar allt från internationella butikskedjor till exklusiva varuhus. Shoppinggallerior – Om du gillar att ha allt på ett ställe ska du bege dig till någon av stadens många shoppinggallerior.

Bondi Junction är en stor sådan inte långt från stranden med samma namn. Här finns internationella och lokala varumärken och allt däremellan. Birkenhead Point – En shoppingoutlet väster om centrum, där du hittar det senaste modet till rabatterade priser.

Sydney älskar mat och skämmer bort dig med ett enormt utbud när det gäller att äta ute. Om du har en favorit som du vill hitta så finns den här. Fisk och skaldjur – Eftersom Sydney ligger vid havet kan man stoltsera med världens bästa fisk och skaldjur i en mängd olika stilar och smaker. Bege dig till Sydneys fiskmarknad för att uppleva det färskaste som havet har att erbjuda, och välj ut något från en säljare som lagar till det på plats.

Det moderna australiska köket – Eftersom det här är ett land med många kulturer kan det vara svårt att definiera vad som är australisk mat. Detta håller på att förändras i och med den nya sortens innovativa kockar som förvandlar landets imponerande utbud av råvaror till kreativa och läckra rätter.

Från gourmetkött, fisk och skaldjur till känguru och mycket mer – det är definitivt värt att välja något utpräglat “Aussie” till middag. Kafékulturen – “Sydneyförespråkare” älskar kaffe och kan ses smutta på detta på de tusentals kaféer som finns i staden. Den australiska kaffekulturen har ökat under senare år, och de otaliga möjligheterna att njuta av denna brygd är häpnadsväckande.

Ta en kopp av din favoritsort medan du tittar ut över vattnet. Öl och vin – Öl och vin från Sydneyområdet är välkänt både i Australien och internationellt och är lätt att få tag på. I vissa regioner får dock alkohol inte säljas i mataffärer, utan endast i flaskbutiker.

 • För att vara en så stor stad har Sydney ett effektivt och vidsträckt transportsystem.
 • Med stadens nya Opal-kortsystem kan passagerarna ladda sitt kort med ett visst belopp och använda det i hela stadens transportsystem, vilket gör det enkelt och praktiskt att resa.
 • Tåg – Järnvägsnätet sträcker sig från stadens centrum ut till förorterna och används av tiotusentals pendlare varje dag.

Eftersom det är så effektivt och enkelt att använda är detta det bästa valet för besökare som vill utforska områdena utanför stadens centrum. Buss – Bussarna fyller ut de delvis stora luckorna i den spårbundna trafiken. Sydneys bussnätverk är omfattande, och på grund av de stora avstånden och trafikförhållandena kan det ta lite tid att färdas mellan busshållplatserna.

 • Färja – Oftast det snabbaste sättet att ta sig fram när vattnet är i vägen.
 • De välbekanta gröna och gula dubbeldäckade färjorna transporterar både turister och lokalbefolkning mellan olika platser i hamnen och via sammanbundna vattenvägar.
 • Härifrån kan du uppleva fantastiska vyer för bara några dollar.
You might be interested:  Hur Man Skriver Insändare Brev?

Till fots – Stadens centrum och omgivande områden är fotgängarvänliga och lätta att promenera i, men om du vill upptäcka saker längre bort bör du hitta någon form av transportmedel för att förkorta resan. Taxi – Taxibilarna är allmänt tillgängliga och pålitliga, men kan vara ganska dyra, i synnerhet när det är mycket trafik eller sent på kvällen.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det att åka båt till Australien?

12 oktober 2009 Jag fick en mejlfråga häromdagen från en resebyrå, där de undrade om jag visste något om att resa med fraktfartyg (de hade en kund som vill åka fraktfartyg till Nya Zeeland). Jag mejlade raskt över lite tips till resebyrån och eftersom detta ämne kan vara intressant för er läsare, så kommer även här fakta om att resa med fraktfartyg i världen Det finns många möjligheter att resa med ett fraktfartyg – men det är mycket dyrare än att exempelvis flyga mellan två platser i världen och det tar längre tid (dels själva resan, plus att det kan ta en viss tid innan ett skepp avgår till din destination).

 • Man kan till och med resa jordenrunt med fraktfartyg (se längre ned).
 • Däremot är möjligheterna extremt små (typ minimala) att kunna få åka med som arbetande passagerare (det kan möjligen gå om man har sjömansbok).
 • Att det kostar mycket mer än flyg – att resa som passagerare på fraktfartyg – beror delvis på att själva resan tar mycket längre tid och att helpension ingår (frukost, lunch och middag) under hela färden (man äter med båtens besättning i deras matsal).

Normalt tar inga av världens stora fraktfartyg mer än ungefär ett tiotal betalande passagerare, men oftast är det färre ombord. Skeppen är runt 200 meter långa och man bor i bra hytter (enkel eller dubbel). Det finns någon form av samlingsrum, ofta en liten pool, gym och bastu.

 1. Hytterna har TV och det finns ett stort videobibliotek ombord.
 2. Res jordenrunt för 100 000 kr Man kan resa allt från kortare sträckor, upp till hela vägen jorden runt.
 3. Att resa med fraktfartyg jordenrunt tar ungefär fyra månader och för hela resan får man räkna med en kostnad av ungefär 100 000-120 000 kronor (lite beroende på om man är i dubbelhytt eller singel, plus att det ofta finns en finare hytt för den som så önskar).

För kortare sträckor, räkna med ungefär 700-1 000 kr per dag. Ungefärliga restider med fraktfartyg Europa till Australien / Nya Zeeland = ca 40-50 dagar (pris ca 40 000-50 000 kr). Europa till Sydostasien och/eller Kina = ca 20-30 dagar Europa till södra Afrika = ca 20-30 dagar Europa till Karibien = ca 10-15 dagar Europa till Sydamerika = ca 12-20 dagar Europa till USA (östkusten) = ca 10-14 dagar Några som förmedlar resor med fraktfartyg (den första är svensk): www.travelbyfreighter.com www.strandtravelltd.co.uk www.grimaldi-freightercruises.com Sedan kan man även kontakta rederierna direkt – om man vill slippa gå genom en mellanhand.
Visa hela svaret

Får man skicka alkohol till Australien?

Du ska alltid betala alkohol- och tobaksskatt – Du ska alltid betala moms samt svensk tobaksskatt och alkoholskatt för tobak och alkohol. Det är företaget som transporterar ditt paket som debiterar skatten. Du behöver inte betala några avgifter om du tar emot enstaka* gåvor med alkohol eller tobak från ett annat EU-land som är avsett för ditt eller din familjs personliga bruk.

Tobak och alkohol får skickas i paket som gåva mellan två privatpersoner.Du som tar emot gåva med tobak måste ha fyllt 18 år och du som tar emot alkohol måste ha fyllt 20 år.Det får bara vara enstaka* paket för att räknas som gåva, och därmed vara avgiftsfria.Tobaken och alkoholen är för privat bruk.Tobaken och alkoholen måste transporteras av ett transportföretag.Om du ska skicka tobak som gåva till ett annat land bör du ta reda på vilka regler som gäller där.

Du kan ta emot parfym som har skickats till dig som en gåva från ett land utanför EU utan att betala tull, moms eller annan skatt om den är värd 500 kronor eller mindre och inte överstiger mängden nedan. I värdegränsen på 500 kronor inkluderas även andra gåvor som eventuellt finns i samma paket.
Visa hela svaret

You might be interested:  Vad Händer Om Man Glömmer Hämta Ut Paket?

Hur mycket kontanter får man ta med till Australien?

Begränsningar för in- och utförsel av sedlar

Land Valuta Utförsel
Australien dollar * AUD 10 000
Brasilien real * BRL 10 000
Bulgarien leva fritt
Egypten pund EGP 5 000 / utländsk valuta till ett värde av USD 10 000

Visa hela svaret

Vad är det för skatt i Australien?

Skattesatser 2018-2019 för bofasta i utlandet – Om du inte är resident for tax purposes utan istället beskattas som utlandsboende på tillfälligt besök i Australien så gäller för inkomståret 2018-2019 annorlunda skattesatser. För låga inkomster måste du betala 32,5% i skatt, och detta höjs sedan gradvis till 45% för riktigt höga årsinkomster.

Inkomst Skatt att betala Total skattesats
0-$90 000 32,5¢ på varje $1 32,5%
$90 001-$180 000 $29 250 plus 37¢ på varje $1 över $90 000 32,5% till 34,8%
$180 001 och uppåt $62 550 plus 45¢ på varje $1 över $180 000 34,8% till 45%

För låginkomsttagare rör det sig alltså om ganska ordentligt med pengar i skillnad mellan att taxeras som resident eller non-resident for tax purposes. Hur Lång Tid Tar Det Att Skicka Paket Till Australien
Visa hela svaret

Hur mycket kostar tull från Australien?

Tull och moms – Du är skyldig att betala tull och moms på varor som du beställer från ett land utanför EU, exempelvis Kina. Tullavgiften är olika stor för olika varor och beror på hur mycket varan kostar och vad det är för slags vara. Det är oftast en procentsats som beräknas på varan inklusive frakt och eventuell fraktförsäkring.
Visa hela svaret

Hur lång tid tar det att åka båt till Australien?

12 oktober 2009 Jag fick en mejlfråga häromdagen från en resebyrå, där de undrade om jag visste något om att resa med fraktfartyg (de hade en kund som vill åka fraktfartyg till Nya Zeeland). Jag mejlade raskt över lite tips till resebyrån och eftersom detta ämne kan vara intressant för er läsare, så kommer även här fakta om att resa med fraktfartyg i världen Det finns många möjligheter att resa med ett fraktfartyg – men det är mycket dyrare än att exempelvis flyga mellan två platser i världen och det tar längre tid (dels själva resan, plus att det kan ta en viss tid innan ett skepp avgår till din destination).

Man kan till och med resa jordenrunt med fraktfartyg (se längre ned). Däremot är möjligheterna extremt små (typ minimala) att kunna få åka med som arbetande passagerare (det kan möjligen gå om man har sjömansbok). Att det kostar mycket mer än flyg – att resa som passagerare på fraktfartyg – beror delvis på att själva resan tar mycket längre tid och att helpension ingår (frukost, lunch och middag) under hela färden (man äter med båtens besättning i deras matsal).

Normalt tar inga av världens stora fraktfartyg mer än ungefär ett tiotal betalande passagerare, men oftast är det färre ombord. Skeppen är runt 200 meter långa och man bor i bra hytter (enkel eller dubbel). Det finns någon form av samlingsrum, ofta en liten pool, gym och bastu.

Hytterna har TV och det finns ett stort videobibliotek ombord. Res jordenrunt för 100 000 kr Man kan resa allt från kortare sträckor, upp till hela vägen jorden runt. Att resa med fraktfartyg jordenrunt tar ungefär fyra månader och för hela resan får man räkna med en kostnad av ungefär 100 000-120 000 kronor (lite beroende på om man är i dubbelhytt eller singel, plus att det ofta finns en finare hytt för den som så önskar).

För kortare sträckor, räkna med ungefär 700-1 000 kr per dag. Ungefärliga restider med fraktfartyg Europa till Australien / Nya Zeeland = ca 40-50 dagar (pris ca 40 000-50 000 kr). Europa till Sydostasien och/eller Kina = ca 20-30 dagar Europa till södra Afrika = ca 20-30 dagar Europa till Karibien = ca 10-15 dagar Europa till Sydamerika = ca 12-20 dagar Europa till USA (östkusten) = ca 10-14 dagar Några som förmedlar resor med fraktfartyg (den första är svensk): www.travelbyfreighter.com www.strandtravelltd.co.uk www.grimaldi-freightercruises.com Sedan kan man även kontakta rederierna direkt – om man vill slippa gå genom en mellanhand.
Visa hela svaret