Exempel På Personligt Brev Undersköterska?
Personligt brev – Undersköterska – Exempel Jag heter Aron Ek och har jobbat som undersköterska på i 17 år – en tid som varit mycket spännande och utvecklande. Dock känner jag nu att det är dags att ta mig an nästa utmaning i livet.
Jag väldigt glad när jag läste om jobbet som undersköterska på då jag har hört mycket gott om er från tidigare kollegor.Jag tror att jag är helt rätt person för er!Det finns många skäl till detta, men jag vill framförallt lyfta fram följande:
Först och främst har jag gedigen erfarenhet av yrket. Jobbet som undersköterska har gett mig möjlighet att utveckla mycket goda kunskaper inom vård och omsorg. Jag har särskilt stor erfarenhet av att jobba med människor i palliativt stadium, vilket lett till att jag har blivit väldigt lyhörd i min yrkesroll och fått en ökad respekt för de utmaningar som både patienter och anhöriga står inför.
- Även kunskaps- och utbildningsmässigt tror jag att min profil är i linje med vad ni söker.
- Som exempel kan jag nämna att jag gått en specialistutbildning för undersköterskor i anestesi, operation och intensivvård.
- Självklart ser jag även till att hålla mig uppdaterad om nyheter och händelser som påverkar mitt jobb.
Sist, men inte minst, så tror jag att mina personliga egenskaper och förmågor gör mig rätt för, Jag har lätt för att sätta mig in i andras situation och jag vet att min goda förmåga att ställa om när situationen kräver det uppskattats av nuvarande och tidigare arbetsgivare.
- I övrigt är jag kommunikativ och social i min yrkesroll och jag drivs av att jobba nära patienter och hjälpa till där det verkligen behövs.
- Jag hoppas att jag med denna ansökan har väckt er nyfikenhet.
- Jag hoppas även att jag är rätt person för er, och jag vill gärna få chansen att träffa er så att vi kan lära känna varandra bättre.
Med vänlig hälsning Aron Ek : Personligt brev – Undersköterska – Exempel
Visa hela svaret
Contents
Vilka personliga egenskaper bör man ha om man ska arbeta som undersköterska?
Undersköterska – frågor och svar Här har vi samlat vanliga frågor och svar om undersköterskeyrket. Har du synpunkter eller tycker du att det saknas något? Maila till
Varje dag får undersköterskor livet att fungera för människor som behöver hjälp; människor som av olika anledningar behöver vård, uppmuntran och stöd. Undersköterskor får anhöriga att förstå, vårdtagare att känna sig trygga och vardagen att gå ihop. Ifall du som ung vet att undersköterska är något du vill bli, gör du enklast i att söka Vård- och omsorgsprogrammet på gymnasiet som leder till en yrkesexamen. Har du redan hunnit ut i “vuxenlivet” och på senare år upptäckt ett av Sveriges viktigaste jobb, finns möjligheten att utbilda sig via Komvux. Som undersköterska jobbar du med människor i olika situationer som av olika anledningar och på olika sätt behöver din hjälp. Därför är det viktigt att vara förstående, uppmärksam och positiv för att uppmuntra och stödja det friska hos människor. Du kan jobba på en mängd olika arbetsplatser! Det vanligaste är arbete inom äldreomsorgen; på ett boende eller via hemtjänsten. Men du kan också jobba på till exempel vårdcentral, hospice, sjukhus, ett boende eller daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättningar. När du är klar med utbildningen och jobbat ett tag har du kanske hittat ett område du vill fördjupa dig inom. Då finns en mängd olika specialistutbildningar att läsa på distans på både halv- och heltid. Det gör det! Du kan bland annat jobba på gruppboende eller som personlig assistent åt barn med funktionsvariation. Dessutom ökar behovet och efterfrågan på barnspecialiserade undersköterskor, särskilt med inriktning mot för tidigt födda barn. Alla som går omsorgsprogrammet får lära sig om hälsa, ohälsa, psykologi, medicin och hur man bemöter människor. Utöver det kan du fördjupa dig inom ett område du tycker är intressant och skulle vilja jobba med då du är klar. Oavsett vilket område du väljer kommer du att i ditt arbete hjälpa människor som behöver dig. Det finns fyra områden du kan fördjupa dig inom:
FunktionshinderHälsa- och sjukvårdPsykiatriÄldreomsorg.
Det varierar beroende på arbetsplats, men inom hemtjänsten och som personlig assistent är det vanligare att du arbetar ensam med vårdtagaren. På grupp- och äldreboende arbetar du sällan ensam då det finns fler vårdtagare att ta hand om. Den ser ljus ut! I takt med att vi blir fler som lever allt längre ökar efterfrågan på undersköterskor. Inom de närmaste åren väntas dessutom en stor grupp undersköterskor gå i pension och det har inte utbildats tillräckligt många undersköterskor för att ersätta dem.
: Undersköterska – frågor och svar
Visa hela svaret
Vad gör dig till en duktig och kompetent undersköterska?
Så här arbetar en undersköterska – Undersköterska är ett praktiskt vårdyrke. Det innebär att du är en viktig del av ett vårdteam där du samarbetar med bland annat läkare och sjuksköterskor för att utföra behandlingar och undersökningar. Som undersköterska har du möjlighet att jobba inom flera vårdinstanser, till exempel sjukhus, vårdcentraler eller inom äldreomsorgen.
Som undersköterska varierar dina arbetsuppgifter mycket, både beroende på var du arbetar och på om du har specialiserat dig inom ett visst område. De grundläggande arbetsuppgifterna handlar mycket om att jobba nära vårdtagarna, bland annat genom att se och dokumentera hur de mår, ta prover, hjälpa dem med vardagssysslor, förbereda dem för undersökningar och behandlingar m.m.
Du jobbar också nära läkarna och assisterar dem i deras roll. Det är också du som sköter mycket av kontakten med de anhöriga för att stötta och informera dem. Arbetsuppgifterna varierar som sagt beroende på vilken typ av verksamhet du arbetar inom. Här är några exempel på hur dina uppgifter kan se ut på olika platser:
Sjukhus, Här handlar arbetsuppgifterna mycket om att ta hand om och kontrollera patienterna, till exempel genom att ta prover, mäta kroppstemperatur, puls och syresättning, lägga om sår, sätta sonder och katetrar samt se till att patienterna inte har ont. Du hjälper även patienterna med saker som att tvätta sig och klä på sig. Du kan även få ansvara över sjukvårdsmaterial. Jobbar du på förlossningsavdelningen hjälper du barnmorskorna i deras roll. Vårdcentral, Här handlar det mycket om att utföra olika typer av provtagningar, till exempel att ta snabbsänka och blodsocker m.m. Du stöttar även besökarna på vårdcentralen och får dem att känna sig trygga och väl omhändertagna. Äldreboende och hemtjänst, Här hjälper du vårdtagarna, ger dem stöd och underlättar deras vardag. Du hjälper dem med mediciner och sårvård, men du ger dem även trygghet och uppmuntran. Gruppboenden och dagverksamheter, Här fungerar du som personlig assistent som stöttar och motiverar omsorgstagarna att leva ett så självständigt liv som möjligt samtidigt som du kontrollerar deras välmående och deras behov.
Många undersköterskor säger att de har världens bästa jobb. Det motiverar de med att de känner väldigt mycket mening av att kunna hjälpa människor att må bra. Som undersköterska ger du inte bara praktisk vård, du är också den som lyssnar, förstår, stöttar, uppmuntrar och underlättar.
Visa hela svaret
Vad är speciellt undersköterska?
Som specialistundersköterska kan du arbeta med omvårdnad, läkemedelshantering, dokumentation och rapportering. Tjänster som specialistundersköterska kan både vara förlagda på kontorstid, men också på obekväma arbetstider som kväll/natt/helger samt storhelger.
Visa hela svaret
Vad tjänar en undersköterska 2022?
21 000 kronor i månaden efter – En undersköterska tjänar i genomsnitt 30 000 kronor innan skatt och 21 000 kronor efter skatt, men lönen varierar beroende på område, ålder, anställning och kön. En nyutexaminerad undersköterska får vanligtvis en månadslön omkring 25 000 kronor brutto.
Område | Lön (innan skatt) |
---|---|
Vård- och specialavdelning | 30 700 kronor |
Hemtjänst, hemsjukvård och äldreboende | 30 300 kronor |
Mottagning | 29 200 kronor |
Genomsnittslön för olika områden för undersköterskor. Som tabellen visar kan lönen skilja sig åt beroende på vilket område du jobbar inom. Skillnaderna i lön är som mest 1500 kronor i månaden och beror framförallt på att vissa områden (exempelvis vård- och specialavdelning) kräver mer ansvar och utbildning.
Visa hela svaret
Vad ska man skriva i sin profil på ett CV?
I ditt cv ska du beskriva dina erfarenheter, kunskaper och personliga egenskaper som du vill lyfta fram. Tänk på att anpassa ditt cv efter jobbet du söker. Lyft upp erfarenheter som är viktiga för jobbet du söker. Du behöver alltså inte ta med precis allt du har gjort.
Visa hela svaret
Vad kallas en som jobbar på äldreboende?
Arbetsplats. Vårdbiträde är ett yrke inom äldreomsorgen, till exempel inom den kommunala hemtjänsten eller på ett äldreboende.
Visa hela svaret
Hur är jag som person personligt brev?
2. Ett personligt brev ska inledas slagkraftigt – Du inleder ditt personliga brev på bästa sätt med att tydligt, kort och slagkraftigt förklara varför du söker tjänsten. Vad fångade ditt intresse? Vad hos företaget och dess verksamhet lockar dig? Avsluta det inledande stycket med att kort motivera varför just du är rätt person för tjänsten.
Visa hela svaret