Vad Betyder Ute För Leverans Med Kurir?

0 Comments

Vad Betyder Ute För Leverans Med Kurir
Leverans med Posten vs. Kurir – Sidan 2

marcandrew
Vad menas med “kurir” i detta sammanhang. Att de kommer någon från Jetpak, Schenker, DHL eller likande? Eller en mindre samlastare som fyller en bil med bara era grejer och sedan kör land och rike kring? Eller är det något värdetransport liknande? Kan se både för och nackdelar med att få det hemkört. I mina trakter så får jag åka 6mil för att hämta värdepost och de har helt totalkorkade öppettider. Har av tyska handlare ibland fått varorna levererade med lastbil av den fasta tur som samlastaren ifråga har i mitt område. Och jag tycker att det är smidigt.

/td> Liberty Silver / Torgny Persson Moderator

Citat: Ursprungligen postat av Tel Citat: Ursprungligen postat av MrLibertad Räknas t ex andra länders “lagliga betalmedel” som pengar av posten? Bra fråga. Torgny kan säkert svara på detta.Jag undrar däremot, om andra länders mynt kan säljas moms fritt pga att det är lagligt betalningsmedel bör det då betraktas som pengar och i så fall får inte skickas med posten. Det verkar vara lite konstigt eftersom man uppenbarligen kan skicka det. Från villkoren för postens värdebrev Citat: Ett Värde får innehålla dyrbart gods, t ex guld, silver, ädelstenar,mynt, sedlar och i var mans hand gällande värdepapper.Värde får innehålla ett marknadsvärde upp till 10 000 SEK ominnehållet är betalningsmedel. Vid övrigt innehåll får försändelseninnehålla ett marknadsvärde upp till 500 000 SEK. Betalningsmedel får ej kombineras med övrigt innehåll. Vår förståelse är att även om vissa ädelmetallmynt teoretiskt sett är betalningsmedel så betraktas de inte som betalningsmedel i detta hänseende.
Senast ändrad av Liberty Silver / Torgny Persson; 2012-11-13 17:14

/td> Liberty Silver / Torgny Persson Moderator

Citat: Ursprungligen postat av marcandrew Vad menas med “kurir” i detta sammanhang. Att de kommer någon från Jetpak, Schenker, DHL eller likande? Eller en mindre samlastare som fyller en bil med bara era grejer och sedan kör land och rike kring? Eller är det något värdetransport liknande? Kan se både för och nackdelar med att få det hemkört. I mina trakter så får jag åka 6mil för att hämta värdepost och de har helt totalkorkade öppettider. Har av tyska handlare ibland fått varorna levererade med lastbil av den fasta tur som samlastaren ifråga har i mitt område. Och jag tycker att det är smidigt. Med kurir avses i detta fall DHL. Avsändaren som DHL ser om de scannar koden kommer vara ett logistikföretag för att hålla anonymitet medan det på paketet i så fall kommer stå “LS AB” eller Liberty S. AB”. Den anställda hos exempelvis DHL kommer inte veta eller rimligen kunna ta reda på vad som finns i paketet. På så vis tror jag att det faktiskt skulle kunna vara anonymare än med Posten. Försändelserna kommer i vanliga ordning vara försäkrade fullt ut och vi står risken tills dess att mottagaren på mottagaradressen signerat. Vad tror ni om detta?
Senast ändrad av Liberty Silver / Torgny Persson; 2012-11-13 17:19

/td> Liberty Silver / Torgny Persson Moderator

Citat: Ursprungligen postat av Tel Jag tycker att det inte spelar någon roll vem som står som sändaren.Det där fina röda värde tejpen avslöjar värde paket och dess tunga innehåll.Posten är bra för min del.Går det vilse så är det försäkrat.Hajade till när jag skickade guld till LS och de frågade mig om det fanns pengar i paketet.Med nöd och näppa klarade jag av att säga ‘nej’. Hade det varit pengar i paketet kunde jag däremot ha svarat ‘nej, bara pappers lappar’. Det är nog en definitionsfråga huruvida det är olagligt att fråga vad som är inuti men det är sannerligen omoraliskt och ligger nära lagbrott: Citat: Posthemlighet, brevhemlighet, är en rättighet för mottagaren av post, att posten inte läses innan den nått mottagaren.I 4 kap.8 § brottsbalken (1962:700) anges: “Den som olovligen bereder sig tillgång till ett meddelande, som ett post- eller telebefordringsföretag förmedlar som postförsändelse eller telemeddelande döms för brytande av post- eller telehemlighet till böter eller fängelse i högst två år”.

/td> patrik

Citat: Posthemlighet, brevhemlighet, är en rättighet för mottagaren av post, att posten inte läses innan den nått mottagaren.I 4 kap.8 § brottsbalken (1962:700) anges: “Den som olovligen bereder sig tillgång till ett meddelande, som ett post- eller telebefordringsföretag förmedlar som postförsändelse eller telemeddelande döms för brytande av post- eller telehemlighet till böter eller fängelse i högst två år”. Vore ju trevligt om staten följde sin egen paragraf och tullen ger fan i att öppna mina paket för att avkräva mig skatt.

/td> Liberty Silver / Torgny Persson Moderator

På allmän begäran har vi redan nu ändrat avsändaren för rekommenderade brev och värdeförsändelser till “LS AB”.

/td> cobben

“Vår förståelse är att även om vissa ädelmetallmynt teoretiskt sett är betalningsmedel så betraktas de inte som betalningsmedel i detta hänseende.”Jag fick detta svar från saliga Myntverket för 4 år sedan ang. svenska minnesmynt.Detta bör betyda att så länge myntet säljs med ett premium över det nominella värdet så är det ett samlarobjekt.(Så var inte fallet med t.ex.4000:- guldmyntet.)- Original Message – From: Brunman Barbro To: xCc: Jönsson Eva Sent: Tuesday, November 11, 2008 4:17 PMSubject: RE: fråga ang. leverans av S.L. minnesmyntHejMinnesmynt är inte betalningsmedel utan ett samlarobjekt enligt definition skatteverket/riksbanken. Självklart kan du återlösa minnesmynten hos bank till nominellt värde men eftersom det säljs med ett överpris så har det övergått till samlarobjekt på en gång. Det innebär att vi kan använda postens tjänster för varor upp till 500 000 kr. Om värdet överstiger 500 000 kr eller kunden önskar så kan vi ordna transport på annat sätt. I övrigt så håller jag med dig att man alltid skall vara försiktig för att inte hamna i onödiga situationer där skadeverkningarna blir för stora. Med vänliga hälsningar Barbro

/td> TJ

Jag föredrar också Posten framför kurir. I dag tok jag ledig ifrån jobbet då jag väntade ett packet levererad. Dörren har varit öppen hela dagen med besked på dörren om att den är öppen. Nu ser jag på DHL sin webbsida att tisdag, Februari 05, 2013 klockan 14:07 Stängt när kurir anlände för leverans. Jag får se vad som händer nu? Jag tycker servicen til Liberty Silver är Mycket bra.
Senast ändrad av TJ; 2013-02-05 17:20

/td> TJ

Citat:

 • Ursprungligen postat av TJ
 • tisdag, Februari 05, 2013 klockan 14:07 Stängt när kurir anlände för leverans.
 • Jag tycker servicen til Liberty Silver är Mycket bra.

Jag föredrar också Posten framför kurir. I dag tok jag ledig ifrån jobbet då jag väntade ett packet levererad. Dörren har varit öppen hela dagen med besked på dörren om att den är öppen. Nu ser jag på DHL sin webbsida attJag får se vad som händer nu? Jag måste få ta tillbaka något av det jag sa igår eftersom Kuriren anlände för andra gången idag. Att paketet inte blev levererad igår beror på en missforstånd. Jag tycker att det er bra med kurir, om man vet när paketet anländer til huset.

/td> Liberty Silver / Mikael From Moderator

Citat: Ursprungligen postat av TJ Citat:

 1. Ursprungligen postat av TJ
 2. tisdag, Februari 05, 2013 klockan 14:07 Stängt när kurir anlände för leverans.
 3. Jag tycker servicen til Liberty Silver är Mycket bra.

Jag föredrar också Posten framför kurir. I dag tok jag ledig ifrån jobbet då jag väntade ett packet levererad. Dörren har varit öppen hela dagen med besked på dörren om att den är öppen. Nu ser jag på DHL sin webbsida attJag får se vad som händer nu? Jag måste få ta tillbaka något av det jag sa igår eftersom Kuriren anlände för andra gången idag. Att paketet inte blev levererad igår beror på en missforstånd. Jag tycker att det er bra med kurir, om man vet när paketet anländer til huset. Tack för din feedback TJ, dessa synpunkter är viktiga för oss. Under februari kommer vi att ytterligare förbättra vår distribution och utöver det så arbetar vi kontinuerligt med att förbättra vår service och att ge dig som kund fler valmöjligheter.

/td> Per-Arne

För andra gången i rad så tittar inte ens DHL på legitimationen när de lämnar ut min försändelse. Det känns inte tryggt. Vad gör jag om de råkar lämna ut min försändelse till grannen?

/td> Liberty Silver / Torgny Persson Moderator

Då kontaktar du oss eftersom vi står risken för leveransen som är fullt försäkrad.

/td>

Notera att forumet inte längre uppdateras p.g.a. teknikförändringar inför kommande uppdatering av hemsidan. : Leverans med Posten vs. Kurir – Sidan 2
Visa hela svaret

Vad menas med leverans med kurir?

Är kurir och transportör samma sak? – Medan kurirer och transportörer levererar försändelser, är de inte nödvändigtvis desamma. En kurir levererar vanligtvis mindre laster, utför dörr-till-dörr-tjänster och har en snabbare leveranshastighet medan en kurir levererar tyngre laster, inte gör dörr-till-dörr-tjänster och vanligtvis tar lång tid att leverera.Vilka är exempel på kurirer? En kurir är ett företag som levererar ett paket från en plats till en annan.
Visa hela svaret

Vad betyder ute för leverans?

Vi har fått leverans- och faktureringsinformation från försändelsens avsändare. När vi har fått försändelsen och har satt den i rörelse inom vårt nätverk kommer statusen att uppdateras. Vi har tagit emot försändelsen, den rör sig genom vårt nätverk och har nu ett planerat leveransdatum.

Försändelser kan förbli i den här statusen tills de är ute för slutleverans. Tänk på att om försändelser färdas långa sträckor kommer de sannolikt inte att skannas igen förrän de når sin destinationshubb. Den lokala UPS-anläggningen har tagit emot försändelsen och skickat den till en chaufför för slutleverans.

Såvida inte avsändaren har valt en tidsbestämd leveranstjänst levereras paket vanligtvis mellan 9 och 19 (ibland senare) till bostäder, och till företagsadresser vid stängningsdags. Vi har levererat försändelsen till slutdestinationen, och en tidsstämpel för leveransen har registrerats.

Om försändelsen inte kräver en signatur kommer vår chaufför att försöka hitta en säker plats att lämna försändelsen på för att hålla den utom synhåll för allmänheten och i skydd från skadligt väder. Det kan röra sig om en veranda, en sidoingång, en terrass eller ett garage, bland annat. Ett utvalt UPS Access Point-utlämningsställe har tagit emot försändelsen och den är redo att hämtas när det passar mottagaren.

Försändelsen finns i UPS-nätverket, men det uppstod ett oväntat fel som kan resultera i en ändring av det planerade leveransdatumet. Anledningen till undantaget kommer att noteras i avsnittet för leveransförloppet på sidan med spårningsinformation. När leveransdatumet ändras kommer spårningsstatusen att visa det nya datumet.
Visa hela svaret

Vad är PostNord kurir?

Tips för att undvika att bli lurad via bluffmejl och falska sms Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Vänligen klicka på fortsätt för att lägga till varor på nytt Fortsätt Varning för bluff 2020-09-08 Tyvärr cirkulerar det bluffmejl och bluff-sms där avsändaren utger sig för att vara PostNord.

Det förekommer även bluffannonser på olika sociala plattformar. Ibland blir de som lägger ut privatannonser på annonssidor kontaktade av bedragare som uppmanar till användning av PostNords “kurirtjänst”. Även det är en bluff. Det är viktigt att komma ihåg att PostNord inte har något med den här typen av mejl eller sms att göra.

De skickas utan vår vetskap, och det vi vet om dessa är vad våra kunder berättar för oss. Det ligger dessvärre utanför vår kontroll att stoppa dem, även om vår säkerhetsavdelning hela tiden arbetar för att stänga ner sidor som illegalt använder vårt varumärke.
Visa hela svaret

När kör DHL ut paket?

Säkert och pålitligt för dig som e-handlare. – Ibland är det viktigt med lite extra säkerhet. Om du vill att mottagaren ska signera sitt paket, inga problem. Våra kurirer knackar på och paketet lämnas över personligen mot kvittens. Säkert och pålitligt för dig som e-handlare.
Visa hela svaret

Hur sent kör DHL ut?

Paketet ligger kvar hos ombudet i 14 dagar från dess att du fått din avisering. Efter tre påminnelser skickas det tillbaka till DHL för vidare instruktioner från avsändaren.
Visa hela svaret

Vad är DPD kurir?

DPD är en internationell dörr–till–dörr tjänst till alla världens länder med Track and Trace. Normala leveranstider finns på posten.se/leveranstider. Tjänsten har ingen tidsgaranti. För kollin längre än 120 cm tillkommer en avgift på 120 kronor/kolli.
Visa hela svaret

Vilken tid kommer paket från PostNord?

Den normala leveranstiden för att skicka ett paket inrikes är normalt en arbetsdag med undantag för vissa orter som du kan se på PostNords hemsida. Inom EU är paketet normalt sett framme efter 2-5 vardagar efter inlämning. Utanför EU kan leveranstiderna variera mellan 4-8 vardagar.
Visa hela svaret

Hur många dagar ligger paket kvar?

Hur länge ligger paket kvar hos ombudet innan de returneras? – Det generella svaret på den frågan är cirka 14 dagar. Det mer specifika svaret beror på valet av transportör, där Bring och DHL har en tidsgräns på 13 dagar medan Schenker och UPS har 9 dagar som maxgräns.

Det betyder att paket som skickas med Bring eller DHL går i retur dag 14, och att paket som skickas med Schenker eller UPS skickas i retur dag 10. För PostNords ombud är det 6 dagars förvaring av paket som gäller, vilket betyder att det går i retur dag 7. Det finns dock en möjlighet att utöka förvaringstiden till 13 dagar, med retur dag 14.

Att paket skickas i retur beror oftast på att det inte har hämtats ut i tid. Det kan också bero på att leveransen är försenad, vilket i sin tur kan leda till att kunden reklamerar försändelsen som då går i retur. Vad Betyder Ute För Leverans Med Kurir
Visa hela svaret

Vem levererar paket?

Lördagsleverans i storstäder Vi stöder inte längre Internet Explorer. Överväg att byta till Chrome, Edge, Firefox eller en liknande webbläsare för en snabbare och smidigare upplevelse. Vänligen klicka på fortsätt för att lägga till varor på nytt Fortsätt PostNord levererar paket sex dagar i veckan.

 1. Nära fyra miljoner svenskar kan därmed få leveranser hem eller till paketboxar även på lördagar.
 2. Hemleverans på lördagar sker med tjänsten,
 3. Samtidigt har vi utökat lördagsleveranserna till ombud med tjänsten och till,
 4. E-handeln har ökat med cirka 15 procent per år sedan finanskrisen och 2017 ökade omsättningen i e-handeln med 16 procent.

Förväntningarna på flexibla och snabba leveranser ökar. Oavsett vilken dag konsumenterna handlar vill de ha sina varor snabbt. Med vår lördagsutdelning kan du som e-handelsföretag erbjuda dina kunder att få sina beställda varor redan på lördagen i stället för att behöva vänta till efter helgen.

En extra försäljningsdag utan extra kostnad till en tredjedel av alla Sveriges hushåll. Snabbare leverans – varor som beställs på torsdag eftermiddag eller kväll levereras till ombud redan på lördag. En klar fördel jämfört med de av dina konkurrenter som använder någon annan logistikleverantör. Nöjdare, och förhoppningsvis nya kunder, som uppskattar att kunna få leverans på lördagar.

Lördagsleveranser kommer i ett första steg att omfatta Uppsala, Helsingborg, Lund, Trelleborg, Landskrona och utvalda områden i Stockholm, Göteborg och Malmö. I ett nästa steg får boende i fler av Sveriges större städer samma service. Våra brev- och pakettjänster : Lördagsleverans i storstäder
Visa hela svaret

Vem levererar mitt paket?

Spåra paketet oavsett leverantör – I dag använder alla fraktföretag sig av spårning och inte enbart för kundernas skull. Spårning används även för att kontrollera paketen. När en UPS-anställd skannar ett UPS-paket kommer han genast att se all information som UPS har om ditt paket; var paketet kommer ifrån, vikten, storleken, avsändaren, mottagaren samt försändelsens prioritet.

 1. Samma sak gäller för Bussgods, Postnord, DHL, FedEx, TNT m.fl.
 2. När deras anställda söker via streckkoden på paketet.
 3. Varje streckkodssystem tillhör det enskilda företaget.
 4. Så namnet kan variera, och kärt barn har många namn, men spårning är den professionella termen för spårning och följer ett paket från avsändare till mottagare.

Postnord-spårning fungerar på precis samma sätt. Namnen kan variera men tekniken är identisk. Postnord är en av de få företagen som erbjuder leverans utan spårning, men hos ParcelsApp.com kan du alltid spåra dina paket. Även om Postnord används som leverantör.

 1. Vi prioriterar kvalité på frakt och kundservice och kommer därför endast att erbjuda spårbara och säkra tjänster.
 2. Det betyder att du kan använda oss om du önskar att skicka ditt paket genom Schenker, DHL, Posten eller andra logistiktjänster.
 3. Vi hjälper dig med hela processen och du kan spåra ditt paket via vår hemsida, chatt, mail eller genom att ringa oss.

Oavsett hur du väljer att spåra ditt paket – vill vi väldigt gärna hjälpa dig med processen.
Visa hela svaret