Skriva Personligt Brev Till Butiksjobb?

0 Comments

Skriva Personligt Brev Till Butiksjobb
Jag vill jobba hos er! – Jag heter Hanna och pluggar just nu andra året på ekonomprogrammet. När jag läste om möjligheten att få jobba med försäljning och service hos er på blev jag väldigt intresserad av både tjänsten och er verksamhet! Jag tror att jag skulle vara väldigt bra på det här jobbet! I mina ögon finns det mycket som talar för att jag skulle passa hos er.

För det första har jag relevant arbetslivserfarenhet. Parallellt med mina studier har jag jobbat som kassör på, Under de år jag varit där lärde jag mig väldigt mycket, inte bara om jobbet i sig, utan om detaljhandeln i stort. Tidigare har jag även jobbat som butiksbiträde på, För det andra tror jag att jag uppfyller de kunskapskrav ni ställer på en butikssäljare.

Erfarenheter från tidigare anställningar, i kombination med en stark vilja att utvecklas och sätta mig in i nya arbetssätt, gör att jag tror att jag snabbt skulle komma in i rollen. Sist, men kanske viktigast, tror jag att mina personliga kvaliteter och förmågor stämmer bra in på vad ni på önskar i en medarbetare.

Personer jag jobbat med skulle nog främst beskriva mig som serviceinriktad, verbal och ekonomiskt medveten. Jag har ofta haft nytta av min inneboende förmåga att övertyga andra och jag har hög energinivå och verkligen engagerar mig i allt jag tar mig för. Jag hoppas att denna korta presentation av mig själv har väckt ert intresse och att jag får chansen att komma på en intervju hos er.

Jag är övertygad om att jag har mycket att tillföra och jag skulle verkligen uppskatta möjligheten att få bevisa det. Med vänlig hälsning, Hanna Johnsson
Visa hela svaret

Varför vill du jobba i butik?

Ansvarsområden och fördelar med yrket – Att vara försäljare i butik brukar innebära att man ansvarar för att ge kunder ett bra bemötande inne i butiken och för att det ska uppstå möten med kunder som leder till att varor säljs. Ett annat ansvarsområde kan vara att hämta varor från butikens lager när de tagit slut på hyllorna i butiken.

 • Många butikssäljare tycker om sitt arbete eftersom det är socialt, man träffar många människor.
 • Arbetar man för en större kedjorna kan möjligheten att få jobb på nya och intressanta platser vara väldigt god.
 • I regel har man även vissa karriärmöjligheter som försäljare i butik.
 • Det beror dock mycket på hur stor butiken är och på vad man säljer.
You might be interested:  Vad Kostar Ett Paket Cigaretter I Spanien?

Inom fackhandel finns chansen att arbeta med något som man är intresserad av och därför kan mycket om.

Du träffar många människorDu kan få jobb utan formell utbildningVäldigt stor arbetsmarknadMånga olika typer av arbetsplatserKarriärmöjligheterna är ofta goda

Visa hela svaret

Vad är en bra butikssäljare?

En butikssäljares två viktiga egenskaper för att bli en riktigt bra butikssäljare är – servicekänsla och att kunna ge kunderna ett bra bemötande. Används egenskaperna rätt får kunden oftast en positiv upplevelse av butiken.
Visa hela svaret

Är det stressigt att jobba i butik?

De som arbetar i livsmedelsbutiker riskerar att få ont i kroppen, bland annat på grund av ensidigt upprepat arbete och tunga lyft, Det finns mycket man kan göra själv för att undvika skador och besvär vid exempelvis kassaarbete. Det handlar om att sitta högt med sänkta axlar, arbeta så nära bandet som möjligt, inte lyfta varor i onödan och att variera arbetet.

 1. Att arbeta i kassan är ofta stressigt,
 2. Långvarig stress utan tillräcklig återhämtning, kan orsaka högt blodtryck, huvudvärk och värk i axlar och nacke, hjärt- och kärlsjukdomar och problem med magen.
 3. För att förebygga besvär är det viktigt att personalen har inflytande över sitt arbete, raster och möjlighet att växla mellan kassaarbete och andra arbetsuppgifter.

E-handeln växer för varje år och har inneburit nya arbetsmoment och risker. Främst är det lyft och arbetsställningar man behöver vara uppmärksam på. Paket ska plockas ihop på lager, köras ut och sedan hanteras i butiker. Variation i arbetet är viktigt, liksom bra hjälpmedel för att inte få förslitningsskador.

 • De senaste tjugo åren har antalet butiksrån mer än fördubblats.
 • Det är därför viktigt att ständigt arbeta med säkerheten i butiken.
 • Säkerhetsarbetet ska vara en naturlig del av arbetsmiljöarbetet.
 • Det vinner alla på – personalen mår bättre, kunderna känner sig tryggare och butiken sparar pengar.
 • Lika viktigt som tekniska lösningar i form av lås, larm och ökad kortanvändning är att alla anställda, även extrapersonal, får utbildning på området.
You might be interested:  Hur Många Cigg I Ett Paket?

Att regelbundet ta upp säkerhetsfrågorna på personalmöten kan vara ett bra sätt att hålla alla uppdaterade. Rikspolisstyrelsen, Brottsförebyggande rådet och Handelns Arbetsmiljökommitté har ett gemensamt 13-punktsprogram för att förebygga butiksrån. De som uppfyller kraven blir certifierade.

 1. Ansvar för arbetsmiljön Det är arbetsgivaren som har huvudansvaret för arbetsmiljön,
 2. Arbetstagare är skyldiga att hjälpa till, följa de säkerhetsföreskrifter som finns och slå larm om de upptäcker några fel.
 3. Arbetsgivaren är skyldig att bedriva systematiskt arbetsmiljöarbete, det vill säga att ständigt undersöka arbetsmiljön för att se vilka risker som finns.

Därefter ska riskerna åtgärdas. Vart vänder jag mig? Om det finns brister i din arbetsmiljö eller om du upptäcker en risk, tala med din närmaste chef. Om problemet inte åtgärdas, kontakta ditt skyddsombud, Finns det inget skyddsombud på din arbetsplats kan du kontakta ditt fackförbund,

Fackförbund: Handelsanställdas förbund och Unionen, Som företagare kan du vända dig till företagshälsovården eller andra arbetsmiljökonsulter för att få hjälp och stöd i arbetsmiljöarbetet. Du kan också vända dig till din arbetsgivarorganisation, Arbetsgivarorganisation: Svensk handel och Arbetsgivarföreningen KFO,

Om du har frågor om arbetsmiljöregler, kontakta Arbetsmiljöverket, Du kan även anmäla dåliga arbetsförhållanden till Arbetsmiljöverket. I vissa fall kan de göra ett inspektionsbesök på arbetsplatsen. Den här texten vänder sig till verksamma inom branschen och syftar till att beskriva arbetsmiljön, vilka risker som finns och hur man kan göra för att minska dem.
Visa hela svaret

Hur mycket får man i lön på Willys?

Den genomsnittliga löneinkomsten för en butiksanställd 2021 var 18 300 kronor per månad exklusive ob-tillägg, när man tar hänsyn till arbetstiden. Uppräknat till heltid är det 26 400 kr/ mån.
Visa hela svaret

You might be interested:  När Jag Har Stannat Bilen För Att Lasta Ur Ett Paket?

Vad får man i lön i butik?

Butiksbiträde, dagligvaror har 29400 kronor i lön (medellön) enligt 2022 års lönestatistik. Kvinnor tjänar i snitt 28900 kronor i yrket medan männens medellön ligger på 30400 kronor. Här hittar du medellön, löneskillnader mellan män och kvinnor samt hur lönen skiljer sig mellan olika regioner i Sverige. Du kan även se hur lönen skiljer sig mellan privat och offentlig sektor.
Visa hela svaret

Hur skriver man ett CV utan jobberfarenhet?

3. Sätt din utbildning i fokus – i ett kronologiskt CV – När du söker ditt första seriösa jobb och ska skriva CV utan arbetslivserfarenhet är det mest klokt att betona din utbildning alternativt din personliga kompetens. Detta är också ett grundläggande råd när det gäller CV för ungdom.

Med ett kronologiskt CV kan du enkelt betona dina utbildningar och kurser : du placerar dem högt upp på ditt CV. Utbildningarna placeras alltså före arbetslivserfarenheten. En lämplig ordning i ett CV utan arbetslivserfarenhet kan vara: Personuppgifter, Personlig profil, Utbildning, Prestationer, Personlig kompetens, Arbetserfarenhet – glöm inte lista extrajobb och praktikplatser som är relevanta samt Mål & ambitioner,

Du kan också helt utelämna arbetserfarenheten. Detta är inget konstigt med tanke på din ålder och tidpunkt i livet som nyutexaminerad student, I detaljerna för varje utbildningsdel, inkludera gärna fakta kring specialisering, praktikplatser och examensarbete.
Visa hela svaret

Vad behöver man för att kunna jobba i butik?

Ingen speciell utbildning krävs för att arbeta som säljare. Vanligtvis får du utbildning under anställning. Arbetsgivaren ställer ibland krav för att du har gymnasiekompetens och då rekommenderas Handels- och administrationsprogrammet, inriktningen Handel och service.
Visa hela svaret

Vad ska man säga när man får ett jobb?

Vilka är dina styrkor? – Många tycker att den här frågan är svår. Man vill inte slå sig för bröstet allt för mycket och det kan kännas löjligt att berätta hur bra man är. Det är väl egentligen upp till andra att bedöma? Men försök svälja stoltheten. Försök att rakryggat och ärligt berätta om dina jobbrelaterade styrkor.
Visa hela svaret