Personligt Brev Till Vård Omsorg?

0 Comments

Personligt Brev Till Vård Omsorg
Flexibel och kommunikativ undersköterska på jakt efter nya utmaningar – Att jobba som undersköterska på har varit bland det roligaste jag har gjort i mitt liv. Jag har lärt mig otroligt mycket om branschen och träffat väldigt många intressanta människor.

  1. Nu befinner jag mig dock i ett läge där det är dags att blicka framåt mot nya och ännu roligare äventyr i arbetslivet.
  2. Jag skriver till er på för att berätta att jag är er nya vårdbiträde! Jag är övertygad om att jag skulle leverera i rollen som vårdbiträde.
  3. Det är framför allt tre områden jag skulle vilja lyfta fram, som jag anser gör mig till rätt person att gå in i rollen som vårdbiträde.

För det första skulle jag vilja ta upp min erfarenhet. Under mina fyra år på har jag fått utlopp för mitt intresse för patientvård och service. Det har i sin tur gjort att jag utvecklat gedigna kunskaper inom just detta – kunskaper som jag ser fram emot att använda och förädla hos er på,

Vidare tror jag att min erfarenhet inom sjukhusvård och administration bidragit till att utveckla mig i min yrkesroll. För det andra uppfyller jag de kunskapskrav ni ställer på ett vårdbiträde. Erfarenheter från tidigare anställningar, i kombination med min utbildning från vård och omsorgsprogrammet, gör att jag tror att jag snabbt skulle komma in i rollen.

Sist, men kanske viktigast, tror jag att mina personliga kvaliteter och förmågor stämmer bra in på vad ni på önskar i en medarbetare. Personer jag jobbat med skulle nog främst beskriva mig som serviceinriktad, anpassningsbar och stabil. Jag har ofta haft nytta av min förmåga att samarbeta med andra och jag är säker och tydlig i min kommunikation.
Visa hela svaret

Vad gör dig till en kompetent undersköterska?

Så här arbetar en undersköterska – Undersköterska är ett praktiskt vårdyrke. Det innebär att du är en viktig del av ett vårdteam där du samarbetar med bland annat läkare och sjuksköterskor för att utföra behandlingar och undersökningar. Som undersköterska har du möjlighet att jobba inom flera vårdinstanser, till exempel sjukhus, vårdcentraler eller inom äldreomsorgen.

Som undersköterska varierar dina arbetsuppgifter mycket, både beroende på var du arbetar och på om du har specialiserat dig inom ett visst område. De grundläggande arbetsuppgifterna handlar mycket om att jobba nära vårdtagarna, bland annat genom att se och dokumentera hur de mår, ta prover, hjälpa dem med vardagssysslor, förbereda dem för undersökningar och behandlingar m.m.

Du jobbar också nära läkarna och assisterar dem i deras roll. Det är också du som sköter mycket av kontakten med de anhöriga för att stötta och informera dem. Arbetsuppgifterna varierar som sagt beroende på vilken typ av verksamhet du arbetar inom. Här är några exempel på hur dina uppgifter kan se ut på olika platser:

Sjukhus, Här handlar arbetsuppgifterna mycket om att ta hand om och kontrollera patienterna, till exempel genom att ta prover, mäta kroppstemperatur, puls och syresättning, lägga om sår, sätta sonder och katetrar samt se till att patienterna inte har ont. Du hjälper även patienterna med saker som att tvätta sig och klä på sig. Du kan även få ansvara över sjukvårdsmaterial. Jobbar du på förlossningsavdelningen hjälper du barnmorskorna i deras roll. Vårdcentral, Här handlar det mycket om att utföra olika typer av provtagningar, till exempel att ta snabbsänka och blodsocker m.m. Du stöttar även besökarna på vårdcentralen och får dem att känna sig trygga och väl omhändertagna. Äldreboende och hemtjänst, Här hjälper du vårdtagarna, ger dem stöd och underlättar deras vardag. Du hjälper dem med mediciner och sårvård, men du ger dem även trygghet och uppmuntran. Gruppboenden och dagverksamheter, Här fungerar du som personlig assistent som stöttar och motiverar omsorgstagarna att leva ett så självständigt liv som möjligt samtidigt som du kontrollerar deras välmående och deras behov.

You might be interested:  När Skickar Posten Ut Paket?

Många undersköterskor säger att de har världens bästa jobb. Det motiverar de med att de känner väldigt mycket mening av att kunna hjälpa människor att må bra. Som undersköterska ger du inte bara praktisk vård, du är också den som lyssnar, förstår, stöttar, uppmuntrar och underlättar.
Visa hela svaret

Vad ska man dokumentera som undersköterska?

Social dokumentation eller hälso- och sjukvårdsdokumentation? – Handläggning av ärenden och genomförandet av insatser enligt SoL eller LSS ska dokumenteras i den sociala dokumentationen. Det som omvårdnadspersonal ska dokumentera i hälso- och sjukvårdsdokumentationen är avvikande händelser i samband med de insatser som är delegerade och/ eller ordinerade av legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal.
Visa hela svaret

Hur mycket har en undersköterska i lön?

Undersköterskor inom kommunerna har en medianlön på 27 400 kronor, där de 10 procent bäst betalda har en lön på 30 300 kronor eller mer. Undersköterskor inom regionerna har en medianlön på 27 400 kronor där de bäst betalda hade en lön på 30 900 kronor eller mer.
Visa hela svaret

Varför skriver man personligt brev?

Hur skriver man ett personligt brev? – Här är 8 enkla tips ! – Ditt personliga brev är en väldigt viktig del av din jobbansökan. Med ett bra personligt brev kan du fånga rekryterarens intresse och förhoppningsvis få komma på arbetsintervju. Dock är det inte alltid helt enkelt att skriva personligt brev, så därför har vi samlat våra bästa tips till dig här.
Visa hela svaret