Personligt Brev Butik Utan Erfarenhet?

0 Comments

Personligt Brev Butik Utan Erfarenhet
Jag vill jobba hos er! – Jag heter Hanna och pluggar just nu andra året på ekonomprogrammet. När jag läste om möjligheten att få jobba med försäljning och service hos er på blev jag väldigt intresserad av både tjänsten och er verksamhet! Jag tror att jag skulle vara väldigt bra på det här jobbet! I mina ögon finns det mycket som talar för att jag skulle passa hos er.

 • För det första har jag relevant arbetslivserfarenhet.
 • Parallellt med mina studier har jag jobbat som kassör på,
 • Under de år jag varit där lärde jag mig väldigt mycket, inte bara om jobbet i sig, utan om detaljhandeln i stort.
 • Tidigare har jag även jobbat som butiksbiträde på,
 • För det andra tror jag att jag uppfyller de kunskapskrav ni ställer på en butikssäljare.

Erfarenheter från tidigare anställningar, i kombination med en stark vilja att utvecklas och sätta mig in i nya arbetssätt, gör att jag tror att jag snabbt skulle komma in i rollen. Sist, men kanske viktigast, tror jag att mina personliga kvaliteter och förmågor stämmer bra in på vad ni på önskar i en medarbetare.

Personer jag jobbat med skulle nog främst beskriva mig som serviceinriktad, verbal och ekonomiskt medveten. Jag har ofta haft nytta av min inneboende förmåga att övertyga andra och jag har hög energinivå och verkligen engagerar mig i allt jag tar mig för. Jag hoppas att denna korta presentation av mig själv har väckt ert intresse och att jag får chansen att komma på en intervju hos er.

Jag är övertygad om att jag har mycket att tillföra och jag skulle verkligen uppskatta möjligheten att få bevisa det. Med vänlig hälsning, Hanna Johnsson
Visa hela svaret

Har ingen arbetslivserfarenhet?

Underskatta inte dina erfarenheter – Jobb är inte det enda sättet att skaffa sig erfarenhet på, och det är lätt att bortse från fritidsaktiviteter under studierna. De kan faktiskt vara viktigare att lyfta än du tror. Oavsett om du haft en podcast med kompisarna eller skrivit artiklar till studenttidningen, så finns det mängder av saker du lärt dig som kan vara attraktivt för en arbetsgivare.
Visa hela svaret

Varför söker du jobb hos oss butik?

Vad innebär det att jobba i butik? – Att jobba i butik är väldigt varierande och omväxlande. Hos oss på Coop Värmland hjälps vi åt så du får räkna med att jobba på olika avdelningar och hjälpa till där det behövs. Du kommer exempelvis att få plocka varor, sitta i kassan och hjälpa våra kunder med frågor och inköp.
Visa hela svaret

You might be interested:  Dhl Hur Länge Ligger Paket?

Vad kan man jobba med utan erfarenhet?

Jobb som inte kräver utbildning och erfarenhet – Det finns många olika typer av jobb som passar dig som saknar utbildning och erfarenhet. Söker du jobb utan utbildning kan du få det som exempelvis lokalvårdare, diskare, restaurangbiträde och inom olika serviceyrken,
Visa hela svaret

Hur mycket tjänar en 16 åring på ICA?

16 -17 år minst 74 kronor/timme.18-19 år minst 90 kronor/timme.
Visa hela svaret

Hur får man jobb utan referenser?

7. Kan man få jobb utan referenser? – Om man inte har referenser ska man inte ge upp. Det är såklart möjligt att få jobb utan referenser. Fördelen med att ha referenser är att de kan ge rekryteraren en bredare bild av vem du är, men självklart kan du ha stor nytta av att du gjort en riktigt bra arbetsintervju och verkligen lämnat ett bra avtryck (se gärna våra tips inför arbetsintervjun för att förbereda dig så mycket som möjligt inför intervjun).
Visa hela svaret

Vad är viktigt när man jobbar i butik?

Ingen speciell utbildning krävs för att arbeta som säljare. Vanligtvis får du utbildning under anställning. Arbetsgivaren ställer ibland krav för att du har gymnasiekompetens och då rekommenderas Handels- och administrationsprogrammet, inriktningen Handel och service.
Visa hela svaret

Är det svårt att jobba i butik?

Det är viktigt att vara lyhörd och kunna svara på kundernas frågor om olika varor, samt att kunna ge kunden råd om skötsel. Kunskap om varorna är viktig. I vissa butiker sköter butiksbiträdet enklare expediering, men i andra butiker krävs omfattande specialkunskaper, t. ex järn-, dator- och guldsmedsaffärer.
Visa hela svaret

Vad krävs för att bli säljare?

Utbildning – Det finns idag ett flertal säljutbildningar med olika inriktning. Du kan studera till säljare både inom ramen för högskola/universitet och via yrkeshögskola. Exempelvis har Linnéuniversitetet ett kandidatprogram i International Sales and Marketing.

 1. Det finns flera olika YH-utbildningar (yrkeshögskoleutbildningar) med inriktning mot bland annat försäljning, internationell försäljning, marknadsföring och Account Management.
 2. Läs mer under de rubrikerna och på www.studera.nu samt om yrkeshögskoleutbildningar på www.yrkeshogskolan.se Vanliga utbildningar är: Civilekonom/ Ekonom, Civilingenjör och Högskoleingenjör,

Läs mer under de rubrikerna och på www.studera.nu samt om yrkesutbildningar på www.yrkeshogskolan.se,
Visa hela svaret

Har ingen motivation till att jobba?

Varför har jag ingen motivation? Fråga: Jag har svårt att hitta motivation till att göra saker. Det kan vara allt från att ta ut disken till att hitta på saker med vänner eller utveckla mig själv i mitt yrke. Varför jag jag ingen motivation och hur kan jag finna motivation? Motivation betyder att sätta i rörelse, ett tillstånd som får oss människor att vilja göra saker.

 1. När jag läser din fråga förstår jag det som att viljan har minskat, både för saker som är betydande och energigivande som socialt umgänge.
 2. Men även för det vi kallar pliktaktiviteter i form av arbete och hushållssysslor.
 3. Det är fullt normalt att motivationen varierar i grad genom livet, den kan också variera från en dag till en annan.
You might be interested:  När Kommer Posten Till Mitt Postnummer?

Bristande motivation kan ha flera orsaker. Dels kan det ske saker i livet som riktar om vår uppmärksamhet, exempel på detta är konflikter, sjukdom, dödsfall samt separationer. I perioder i livet kan vi ha extra mycket att göra där tid för återhämtning går förlorad.

 • När något händer i livet som avviker från det normala tar det mer ork och energi vilket kan leda till att viljan för saker som annars sker per automatik minskar.
 • Det viktiga är att man arbetar för att återfå motivationen på nytt då frånvaron av den kan få oss att sluta göra saker som tidigare haft betydelse och gett oss energi.

Risken finns då att man utvecklar nedstämdhet och i förlängningen, Oavsett orsaken till att du saknar motivation är det också viktigt att fråga sig själv varför man ska göra något. Finns det en tydlig, gärna betydande anledning att göra något är det lättare att känna motivation än om denna saknas.

Du nämner avsaknad av motivation inom ett flertal livsområden, däribland på arbetet, socialt och i hemmet. Fundera på hur du önskar att det var inom respektive livsområde, gärna så konkret och specifikt som möjligt. Jämför sedan din önskvärda bild med nuläget. Jag misstänker att ditt nuläge skiljer sig åt i jämförelse med den önskvärda situationen.

Genom att synliggöra din önskvärda situation har du skapat en meningsfull riktning att sträva mot. Hindret många upplever i processen att röra sig mot den önskvärda livssituationen är orkeslöshet och frånvaro av glädje. Dessa känslor är fullt normala att känna, särskilt om bristande motivation har upplevts en tid.

 • Det viktiga är att du trots känslan börjar utföra beteenden som tar dig närmare din önskvärda situation.
 • Gör små ansträngningar initialt, om önskvärd situation är att umgås en gång per vecka med en kompis kan du börja med att ringa kompisen.
 • Veckan efter kanske du planerar in en träff för att därefter boka in ytterligare en träff.

All förändring behöver inte ske på en och samma gång. Fundera över om det är något livsområde som är mer betydelsefullt och börja fokusera på det. När du upplever att du skapat en önskvärd situation inom ett livsområde kan du gå vidare till nästa och så vidare.
Visa hela svaret

Har ingen motivation att jobba?

Sammanfattning – Orsakerna till bristande motivation kan bero på flera orsaker. Många har inte det arbete de egentligen skulle vilja ha, andra har problem med kollegerna eller chefen eller så känner de stor stress. De kanske saknar arbetsglädje och att skratta tillsammans med sina kolleger.

Oavsett hur just du har det och hur du ser på ditt arbete finns det en hel del du själv kan göra för att öka din motivation. Samtidigt krävs det en hel del av dig själv. Förutom att använda de positiva krafter du redan har inom dig kan du också påverka ditt arbete och din arbetsplats, åtminstone till viss del.

You might be interested:  Vad Gör Man Om Man Fått Fel Post?

Fem tips på hur du ökar din motivation på jobbet!

Skapa vanor inför arbetsdagen som får dig att må bra. Starta dagen på ett sätt som får dig att må bra och undvik det som påverkar dig negativt.

Skriv upp vad du tycker om med ditt arbete, Det finns säkert flera bra saker med ditt arbete. Försök komma på så många du kan. När du tänker på det som är bra blir det lättare att “stå ut” med det som inte är bra.

Sätt egna mål på dina arbetsuppgifter. Om du saknar tydliga mål kan du höja din motivation genom att du själv sätter mål.

Ge dig själv beröm – ofta! Är nöjd med en arbetsuppgift eller så ge dig själv beröm – BRA JOBBAT! Alla positiva känslor du får ger dig energi och ökar din motivation.

Fokusera på positiva saker och skratta med dina kolleger. Försök hitta bra och positiva saker att prata om. Det kan med fördel vara om något annat än jobbet. När ni pratar om sådant som är trevligt och kanske till och med personligt blir ni bättre tillsammans. När ni skrattar och har kul ger ni varandra massor av energi.

Visa hela svaret

Vad ska man skriva på arbetslivserfarenhet?

Arbetslivserfarenhet – Har du hunnit få några års arbetslivserfarenhet behöver du inte nämna alla jobb du haft i ditt CV. Välj istället ut de som är mest relevanta för den tjänst du söker. Har du däremot inte hunnit samla på dig så mycket erfarenhet kan du ta med alla dina tidigare jobb, samt fokusera på att lyfta andra erfarenheter.
Visa hela svaret

Varför får jag inget jobb trots utbildning?

Jag får inget jobb – har jag valt fel utbildning? Tankarna mal och du börjar få en känsla av att du kanske valt fel utbildning eller en som är alltför bred. Eller har du satsat på en bransch där det inte finns några jobb? De svenska universitetsprogrammen håller över lag hög kvalitet, även internationellt sett, och utbildning lönar sig alltid.

 • Men svenska universitet och högskolor utbildar otroligt många människor och väldigt många tar examen,
 • Därför är det viktigt, speciellt om du går en bred utbildning och till exempel läser statsvetenskap, filosofi eller sociologi, att du verkligen riktar in dig på det du tycker är roligast och mest intressant.

En bit in i utbildningen brukar det ofta finnas olika kurser att välja mellan och då är det bra att verkligen tänka igenom och göra ett aktivt val. Om du känner att du efter din kandidatexamen inte kommer vidare och hittar ett jobb kan du alltid överväga att ta en master och verkligen fokusera på ett specifikt område.
Visa hela svaret

Vad räknas som arbetslivserfarenhet?

Vad räknas som arbetslivserfarenhet? – Som arbetslivserfarenhet räknas en eller flera anställningar från och med det år du fyller 16 år. Eget företag, vård av barn, vård av annan person och värnpliktstjänstgöring räknas också som arbetslivserfarenhet.
Visa hela svaret